Chceme úver, ale priateľ má zápis v úverovom registri

20. jan 2024

Dobrý večer , s priateľom by sme chceli úver 15 000€, no on ma zápis v úverovom registri. Takže úver by bol na moje meno, no chcem sa spýtať, či existuje nejaká možnosť, aby on splácal splátku zo svojej výplaty,nech sa deje čokoľvek. Výplaty nám obom chodia na môj účet. Existuje nejaká možnosť? Alebo niečo s čím by som to mala poistené?

rozumny_krasavec
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jan 2024

@rozumny_krasavec ďakujem za odpoved. A ako by ste sformovali tu zmluvu u notára?

rozumny_krasavec
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solange7
20. jan 2024

Notar ta neochrani. Bud rozumna. Investuj len do toho, co bude skutocne tvoje a len tolko, kolko si ty schopna splacat.

kika12345k
20. jan 2024

@solange7 veď keď to bude overené notárom že sa zaväzuje platiť tie peniaze a nahodou by prestal tak to bude napadnuteľné nie? Či myslite že nie?

viestta
20. jan 2024

@kika12345k sudne napadnutelne to je, ale ci aj vymozitelne je druha vec.

alickapusinka
20. jan 2024

Pozri sa ak by prišiel o prácu alebo dlhodobo PN nikdy nevieš tak ostane to platiť tebe. Rozídete sa znova to ostáva na tebe. A peniaze si vezme z pôžičky ON a TY si vyberieš na svoje meno či ako. Môj kolega sa tak dal na pôžičku z banky kvôli priateľke boli spolu 8 rokov a nakoniec sa s ním rozišla a ON už nevládal splácať mal osobný bankrot schválený. A mala prácu tiež jej nechceli dať lebo mala nejaký zápis.

alickapusinka
20. jan 2024

Teraz štát chráni skôr toho čo dlhuje ako toho čo je poškodený. Vymožiteľnosť práva 0.

solange7
20. jan 2024

@kika12345k ako pise @viestta

viestta
20. jan 2024

Autorka, je nejaky dovod preco je v uverovom registri. Aky? A ty sa chces zadlzit kvoli cloveku, ktoremu ani banka uver neda?

draik
20. jan 2024

Banka bude vymáhať splátky len a len od Vás. Vy si medzi sebou môžte upraviť finančné vzťahy, ale vo vzťahu k banke to nebude mať žiadnu váhu.

kika12345k
20. jan 2024

@viestta a ako v takýchto prípadoch móže súd dopadnúť? Čisto hypoteticky? Nemal by zaviazať dotyčného platiť, nakoľko bude čierne na bielom s jeho podpisom preukázané že úver je v kvázi “jeho?”

jazula
20. jan 2024

Ja som to zisťovala dávnejšie kvôli hypotéke, ktorú splácame spoločne s partnerom. Poradili mi vtedy uznanie dlhu formou notárskej zápisnice s exekučnou doložkou (ospravedlňujem sa, ak som si nezapamätala názov úplne presne). Princíp mal byť, že partner by uznal dlh voči mne a ak by nesplácal, šlo by to rovno exekútorovi, bez nutnosti riešiť to súdne. Voči banke by si bola stále dlžníkom ty, ale bola by aspoň nejaká šanca dostať peniaze späť.

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

Ved jeho vyplata chodi na tvoj ucet, tak mas vsetky jeho peniaze, tak co riesis? 😄

roja01
20. jan 2024

@vanilkovazmrzka teraz chodi jeho vyplata na autorky ucet, no buduci mesiac uz nemusi. A co potom?

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

@roja01 neda mu vreckove 😏 mna skor zarazilo, ze ten chlap nema pod kontrolou vlastne prijmy, co je nesvojpravny?

lulu8491
20. jan 2024

@vanilkovazmrzka predpokladám, že výplata mu chodí na autorkin účet preto, lebo má exekúciu.

lulu8491
20. jan 2024

Autorka, nikdy, opakujem nikdy neber úver na seba, keď ho nie si schopná aj sama splácať!!! Môžeš mať papiere aj od desiatok notárov, na SVK súdy trvajú enormne dlho a kým sa niečo vyrieši, ostane ti dlzoba na krku

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

@lulu8491 no tak k tomu sa uz nevyjadrujem, to je nie ze nesvojpravny, ale vrcholne nespolahlivy a zobrat si krk jeho uver je blbost, za ktoru trpko zaplati.

erikavesela
20. jan 2024

@jazula exekucia ti nic nezarucuje...ja som podala cez ficeka (vsetko preslo sudne, aj uznali exekuciu) na 2 ludi....uz je to 8 rokov a nevidela som este ani cent

mk1111111111
21. jan 2024

Hlupa budes, ak vezmes. Ale, ak chces spacat, tak vezmi, daj priatelovi a tes sa, ze mozes splacat, co si si sni neuzila.

miroslava2710
21. jan 2024

1. Nakolko mu vhodi vyplata na tvoj ucet tak predpokladam ze svoj nemoze mat pretoze ma na krku exekuciu.Takze jeden uver neplati a chce platit druhy? HA HA
2. Keby aj spisete u notara nejaky kus papiera a chces to na sude pouzit proti nemu, z coho ti to bude platit? On ked bude robit na cierno a peniaze mu budu platit na ruku alebo na niekoho ineho ucet tak sa moze branit s tym ze ich nema a kedze ma exekuciu tak mu nema ani kto pozicat. Islo by to znovu na exekuciu a on by este urcite vyhlasil aj osobny bankrot aby sa toho zbavil. Tebe ale ta pozicka zahadne neodide a platit ju budes musiet pokiak nechces aj ty robit potom na cierno aby po tebe neisli exekutori.
3. Neviem kolko mas rokov a ci s tymto priatelom planujes rodinu ale ja nie len ze by som si nic nepozicala kvoli nemu ja by spm od neho utekala cim dalej tym lepsie pretoze takyto clovek ta velmi lahko vie vtiahnut do jeho fin. sr**iek. A ak by si sa predsa len rozhodla s nim budovat rodinu a zobrat sa, tak si hned zruš BMS a ochranuj svoj majetok zubami nechtami.

viestta
21. jan 2024

@kika12345k ano, sud ho zaviaze vyplatit, pojde na neho exekucny prikaz a ked nebude z coho uplatnit exekuciu (a spekulanti to vedia velmi dobre zaonacit, aby nebolo na co siahnut), tak si s tymi pravoplatnymi papiermi moze akurat tak vytapetovat hajzlik.

sasa1310
21. jan 2024

s priateľom by ste chceli úver alebo priateľ by chcel úver a ty sa mu neskutočne hodíš a využíva ťa? Bože baby majte rozum. To je aká perspektíva do života, že mladý človek už má zápis v úverovom registri a aj to mu nestačí a ešte teba chce zneužiť na ďalší úver.

erikavesela
21. jan 2024

@miroslava2710 presne ako pises...mas 100%pravdu

mk22
22. jan 2024

Úver bude na tvoje meno.. V prípade nesplacania budú naháňať teba, nejaké papiere od notára nikoho zaujímať nebudú, a až vbc nie banku.
Rozmýšľaj prosim ta.. Koľko je takých co sú dávno od seba a jeden za druhého musia platiť.. Lebo boli naivní a rozmýšľali ako ty.. Budeš mat splátku 300e budete ju platiť každý po 150, rozidete sa a ty nebudeš stíhať platiť 300e, a on ti akurát tak zamáva, čim sa ohradis, že sľúbil, povedal, prisahal..

maris5
22. jan 2024

Nerob to! Uver bude na tvoje meno a ty si povinna ho splacat. To, ze teraz chodi jeho vyplata na tvoj ucet neznamena, ze tam bude chodit aj o 2 mesiace. Ziaden papier ta neochrani pred splacanim uveru ak on prestane splacat, alebo odide, alebo pride o robotu....

sinusoida
23. jan 2024

@rozumny_krasavec a keď raz jeho výplata nepríde? 😀

sinusoida
23. jan 2024

No si si v ňom istá aspoň na 10 rokov? Nič v zlom, ale úver, keby niečo budeš splácať len a len ty. Raz možno jeho výplata nepríde....