Ahojte viete mi poradiť chcem si vyplatiť exekúciu čo mám v zdravotke ale cez splátkový kalendár. Exekútorovi som už písala a súhlasil na spatkovom len mňa zaujíma že keď to začnem platiť stále budem vedená ako dlžník až kym to nevyplatím celé? Ďakujem za odpoveď
Ako dlžník budeš vedená až do splatenia, meniť sa bude len výška dlhu, podľa toho koľko exekútor odvedie ZP.
samozrejme ze budes dlznik az kym to nesplatis
Az do vyplatenia plus zaznam 5 rokov po poslednej splatke
Ono ja som bola v inej ZP a prešla som späť do tej kde som zistila že mám dlh no exekúciu. Pýtam sa aj preto že teraz vlastne dlh tam je ale mám novú zmluvu kde vlastne poistné bude normálne platené. A kým to zaplatím budem vlastne u doktoroch ako neplatič hej?
Budete mať nárok na štandardnú zdravotnú starostlivosť.
pokiaľ nesplatiš dlh vždy tam budeš ako dlžník.
Ak mas oficialny splatkovy kalendar uzatvoreny s exekutorom, treba to oznamit prislusnej zdravotnej poisťovni. Ak si dobre pamatam, tak by si mala byt vedena ako dlznik ale s tym ze mas narok na plnu zdravotnu starostlivost. Ak mas len "dohodu" s exekutorom ( telefonicku atd.), tak si stale vedena len ako dlznik s neodkladnou zdravotnou starostlivostou. Zalezi aj od toho ako je exekucia stara, kedy si prevzala upovedomenie... Ak potrebujes zdravotnu starostlivost a si schopna vyplatit dlh, ktory mas v poistovni, mozes splatit dlh priamo tam a vypýtať si potvrdenie ze voci tebe neeviduju dlzne poistne ku dnu.... A trovy exekucie uhradit neskor exekutorovi... Moznosti je vela... Ale uzavriem to takto - ak mas dohodu o splatkach na papieri - odnes do poisťovne - mali by ti povedať, čo ďalej 🙂
Tak ja si myslím, že to dáva logiku, že ako dlžník budeš vedená dovtedy, pokým stav tvojho saldokonta nebude 0,00.