Chcem predať auto, ktoré mám cez auto pôžičku

himedzi
13. okt 2021

Prosim Vás, ked mam na auto pôžičku cez Home credit a chcem ho predať, musím najprv požiadať o povolenie Home Credit?

lydion20
13. okt 2021

@himedzi závisí ci mate leasing alebo pôžičku na čokoľvek, zavolajte si tam a overte si to

ivkazba
13. okt 2021

@himedzi ak ide o autoúver, tak ide o účelový úver, na aute je záložné právo v prospech HC prepodkladám. A v úverových podmienkach je určite uvedené, že do splatenia úveru nemôžeš auto previesť na inú osobu.

himedzi
autor
13. okt 2021

@ivkazba a aky je postup ak teda chcem auto predať?

ivkazba
13. okt 2021

@himedzi predčasne vyplatiť úver. Keď si čerpala úver, súhlasila si s podmienkami. Tie by si mala mať doma spolu s úverovou zmluvou. Čiže ak ide o autoúver, tak ak chceš auto predať, tak najprv musíš splatiť úver. Tieto podmienky boli známe už pri podpise úveru.

himedzi
autor
13. okt 2021

@ivkazba da sa to aj tak, ze napríklad sa dohodnem s HC, ze predam auto trebars predajcovi a ten vyplatí zvysok úveru HC? Myslim to tak, ze mam napr. auto od Škody, tak ho predám nazad Škode?

ivkazba
13. okt 2021

@himedzi úverové podmienky hovoria to, čo som písala vyššie. Takže ak chceš nejako riešiť situáciu mimo podmienok, jedine so súhlasom HC. Takže ak ti na toto dajú písomný súhlas, môžeš.

ifava
13. okt 2021

Ved si pozri ake mas podmienky a podla toho sa zariad, pripadne komunikuj priamo s nimi, ze ako postupovat.

pumi21
13. okt 2021

Ifava má pravdu, tam môžu byť rôzne podmienky, najlepšie keď sa skontaktuješ priamo s nimi a skontroluješ podmienky.

nikoll29
13. okt 2021

Asi tak nejak, najskor by si si mala byt na 100% ista, ze s nim mozes v tomto smere nakladat. No ak si si nan vzala len pozicku, tak si myslim, ze hej. Ine by to bolo v pripade leasingu

ivkazba
13. okt 2021

@nikoll29 nie, zobrala si autoúver. A úverové podmienky autoúveru v HC píšu to, čo som písala ja. Tie informácie, ktoré som jej písala, nemám z brucha, ale z úverových podmienok autoúveru z HC. Čiže s autom nakladať nemôže pokým nesplatí celý úver.