Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako postupovať keď chcem poslať peniaze do Česka, akurát nie v eurách, ale v českých korunách? Naposledy mi zamietlo platbu takýmto spôsobom, tak neviem čo všetko treba vyplniť aby to prešlo, či aj ten SWIFT kód a ostatné veci, či mi stačí len číslo účtu prijímateľa platby alebo ako. Vopred ďakujem veľmi pekne.
Ked posielam peniaze do CR, tak cez SEPA platbu, prepocitam kurzom banky prijemcu, pre istotu zaokruhlim. Prijemcovi budu na ucet pripisane ceske koruny
@mackavovreci pošli to tak ako píše viesta, zadaj SEPA platbu máš to bez poplatku a príjemca to má na druhý deň, nedávaj zahraničnú platbu v CZK za drahý poplatok
ak je to súkromná osoba tej nevadí že je príde o pár halierov viac ako chcela
Ak naozaj potrebuješ poslať presnú sumu v CZK, popros niekoho kto má FIO banku nech ti to pošle, vie poslať okamžitú platbu v mene CZK.
@mackavovreci IBAN pre SEPA platbu z českého krátkeho čísla účtu si vytvoríš na https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/iban/kalkul...
Ďakujem vám krásne za rady, moc mi to pomohlo! Vyriešila som to už v poriadku, prajem pekný deň ☺️
oplatí sa vám to za ten poplatok? nemôžte to poslať v eurách alebo nech vám dotyčný vygeneruje QR kód na platbu a vtedy by to malo automaticky vypísať všetky údaje