Cez ktorú banku môžem investovať do amerických dlhopisov?

monikatrideti
9. sep 2024

Prostredníctvom ktorej banky môžem investovať do amerických dlhopisov? Ďakujem.

sweet20
10. sep 2024

@monikatrideti cez spravcovsku spolocnost, napr. Eic.. cez banku ti stiahnu zbytocne poplatky, aj tak banka tie peniaze da do tej spolocnosti

martinbud
10. sep 2024

@monikatrideti cez banku by som to neriešil . Prečo chceš práve americké dlhopisy ?

fido69
10. sep 2024

@sweet20 Ty si uplne mimo. 😁

sweet20
10. sep 2024

@fido69 a co konkretne je na tom mimo? len som mu povedala priklad

fido69
10. sep 2024

@monikatrideti Pozri si poplatky banky za nákup/predaj a hlavne za spravu cenných papierov. Existujú aj iný obchodníci, ktorí ti rovnakú službu poskytnú s nižšími nakladmi (Interactivebroker)
Aktuálne výnosy UST poznáš?

fido69
10. sep 2024

@sweet20 Spravcovská spolocnosť rovnako nežije zo vzduchu, takže si berie rovnaké poplatky ako banka. Preto je to rovnako nevyhodné.😉

sweet20
10. sep 2024

@fido69 tak to je strasna blbost, ale mysli si co chces..

fido69
10. sep 2024

@sweet20 Ale úplná megahluposť je "aj tak banka tie peniaze da do tej spolocnosti" 😂
Nie, nedá. Sorry, ale fakt si mimo. 😉

sweet20
10. sep 2024

@fido69 tak ta vyskolili zle.. no naco tu nieco hovorit.. aj tak je kazdy vyuceny pfp, alebo efa 🥰

oktober3
10. sep 2024

Toto ma byt skryta reklama?
Autor, máš málo klientov 🤔😁😁🤣🤣🤣

fido69
10. sep 2024

@sweet20 Zlatko, tvoje predstavy o obchodovaní s cennými papiermi sú jednoducho skreslené. Nie, nemám žiadne školenie pfp ani efa. Len jednoducho viem o čom to je. 😉

sweet20
10. sep 2024

@oktober3 ja absolutne nechapem ci ten fido si tu chce robit reklamu ci co.. spolu s autorom..

fido69
10. sep 2024

@sweet20 Hodne slabý pokus. Skús zapojiť hlavu. 😂

oktober3
10. sep 2024

@sweet20 netuším, ale keď chlap žene povie ,, Zlatko".
Alebo ,, skús zapojiť hlavu "...
Viem že s takým človekom obchodovat nechces..

Absolútne neprofesionálne, pokiaľ sa chcem baviť na úrovni.
Škoda.
Čakala som lepšiu debatu

sweet20
10. sep 2024

@oktober3 vyjadrila som len nazor, a ja som tie vety nepovedala, asi si ma zle oznacila

stanislavicenka
10. sep 2024

@sweet20 dievca zlate, so svojimi "vedomostami" si skutocne mimo. Mozno ma @fido69 nestandardny slovnik, ale ma pravdu. A pritom si nerobi reklamu 🙂

monikatrideti
autor
10. sep 2024

@martinbud
Pretože akcie klesajú. Teda neoplatí sa ich kupovať a vraj jedine teraz do amerických dlhopisov. Že tie pôjdu hore. Nie veľmi. ale že radšej málo ako nič alebo strata. Takmki to bolo vysvetlené

michal711
10. sep 2024

@monikatrideti dovoľ sa mi zasmiať

fido69
10. sep 2024

@monikatrideti Aha. Tak toho čo ti to poradil pošli do péčka. Americké treasuries neslúžia ako investicia. Predstavujú skôr poistku. Také "safe heaven" pre banky, v časoch turbulencií na trhu alebo v časoch recesie.Tiež tam máš kurzové riziko EUR/USD.
Ekonomiky spomaľujú, čaká sa recesia. Takže investícia do dlhopisov áno, pretože národné banky budú znižovať úrokové sadzby, aby stimulovali ekonomiku. Ale vybral by som skôr niečo v EURách, štátne, bankové alebo podnikové v sektoroch, ktoré idú rovnako dobre v recesii.
Pokiaľ sa nevyznáš, tak by som kukal po dlhopisovom fonde alebo ETF, ktorý sleduje nejaký dlhopisový index. Každopádne je to nízke riziko a nízky zisk.

monikatrideti
autor
10. sep 2024

@fido69
veľmi pekne ďakujem za zrozumiteľné vysvetlenie.
Určite si dám poradiť.
Ak by som sa ešte mohla opýtať na názor. Že tak teda kam vložiť teraz peniaze. Ked nastáva obdobie recesie.
Vopred ďakujem. Ďakujem

martinbud
11. sep 2024

@monikatrideti do akcií sa investuje práve vtedy keď klesajú keďže kúpiš lacnejšie. Ale určite by som zvažoval dlhopisový fond ako čisto americké dlhopisy , z rôznych rizík ako napríklad menové a vo fonde to budeš mať viac diverzifikované. Samozrejme záleží ale na ako dlho plánuješ investovať.

monikatrideti
autor
11. sep 2024

@martinbud
Veľmi pekne ďakujem za radu. Určite pôjdem cestou dlhopisové ho fondu. Lebo vaša rada ma presvedčila.
Som rada že ste si na mňa našli čas

monikatrideti
autor
11. sep 2024

@monikatrideti
Ak sa môžem ešte opýtať. Je aktuálne niečo lepšie na zhodnotenie peňazí ako dlhopisový fond? Lebo tak ako aj vy píšete že teraz akcie nekupovať .že je recesia. Tak do čoho sa oplatí ísť?

martinbud
11. sep 2024

@monikatrideti všetko závisí na akú dobu chceš investovať , aký má mať investícia cieľ a samozrejme aký je tvoj investičný profil , sú fondy akciové , zmiešané , realitné , všetky majú svoje plusy a výhody . Správny výber závisí od parametrov vyššie . Ak treba poradiť napíš kľudne.