Ahojte, chcela by som sa opýtať. Ideme s manželom koncom septembra na last minute do Grécka. Keď idete takto na týždeň do EU má zmysel vybavovať si cestovné poistenie? Prípadne na čo všetko by sme mali byť poistení? Oplatí sa to jednorazové alebo ročne platené? Ideme cez cestovku.
noo, ja som doteraz vždy poisťovala - teraz má manžel účet v ktorom má cestovné poistenie na seba aj na mňa v cene - takže teraz dávam len pripoistenie pre storno cesty
@biba_18 ako funguje to pripoistenie storna? Tiez mame rocne poistenie, tak ine neriesim, ale toto ma zaujalo. Predpokladam, ze ho treba uzavriet pred kupou letenky, ubytka atd.?
@simsalabim dá sa uzavrieť aj 5-ne po zakúpení produktu - ale najneskôr 15 dní pred začatím dovolenky (aspoň tam kde som pozerala, neviem či uniqa či čo to bolo, aj v tej manželovej je to tak nejak definované) ... niekde sa oplatí poistiť aj storno, niekde nie, nie vždy to robím ... letenky keď sa dajú prebookovať, hotel keď sa dá zrušiť, keď sa dajú vrátiť lístky na hrad alebo na nejaký futbal - vtedy to nemá zmysel. ak sa nedá - vtedy prepočítam a poisťujem.... naposledy keď sa nám to stalo že sme zrušili dovolenku - my sme mali náklady asi 100€ ako poistku a spoluúčasť, kamoš mal stratu vyše 500€...
@simsalabim inak, to storno platí iba na vážne prípady - napr. keď si zlomíš nohu a pod. a platí to pre toho čo má prekážku. ale čo si budeme hovoriť, nejaký ten papier prečo nemôže ten druhý cestovať sa u nejakého lekára vybaviť dá ...
Podla mna tie celorocne cestovne poistenia su dobre tak na vyletik do Viedne alebo ked sa clovek ide kupat do Madarska. Nejake seriozne dovolenkovanie, kde sa moze stat cokolvek (choroba, zuby, uraz, infartk, hospitalizacia, otrava jedlom, nedajboh smrt) by som urcite poistil cez cestovku cez poistku.
Co stala dovolenka, ze ti je vela dat 60 eur za 20 za tyzden? My bezne platime okolo 300 (i ked je to mimo EU)...
Rozhodne by som neriskoval.
@ms_green urcite bez poistenia necestovať.Neviete co sa moze stat .Rozne poistovne ponukaju rozne baliky.Predpokladam ze Vam ponukali aj so stornom . A ano niekedy je poistenie aj 100€ a viac a teda treba si aj.pozriet coto vsetko kryje ....
@abbey1 cestovné poistenie si platia extra v CK nie je v cene zájazdu, ale bez poistenia ani na krok - môžete si dohodnúť cez hociktorú poisťovňu
Nesla by som bez poistenia. Napr.nam teraz syn v TR vracal a hnackoval. Skoncil na infuziach. Neviem kolko by sme platili, ak by sme boli bez poistenia. Vzdy beriem cez CK, ktorou ideme. Teraz nas to 4 na tyzden vyslo tusim okolo 150€. Plus tam bolo zaratane aj poistenie storna bez spoluucasti… mne by tych usetrenxvh “par korun” navyse nestalo za tie stresy veru
@anouschka5 Už mi písala a i ja jej. Väčšinou keď idú ľudia cez CK, berú poistenie priamo k zájazdu. Preto môj prvý príspevok bol v tom zmysle.
@ms_green my sme priamo v cestovke zajedali poistenie, 2+2 stalo 180€ takže za mňa vám dali fajn cenu.Ale bolo v Tom 100% poistenie storna aj v deň odletu a keďže pri deťoch nikdy nevieš, za tie peniaze mi to stále, keď už mám dovolenku za niekoľko tisíc, nebudem šetriť na poistení.Za tie nervy, ak by sa niečo stalo, by mi to nestalo
Nakoniec som vybavila ale celkom by ma zaujímalo ako ste prišli na tie sumy cez 100 eur tu. Ideme teda bez detí na last minute takže storno som nechcela. Vyšlo to nejakych 40 eur pre dvoch aj s batožinou a stratou dokladou s vysokým krytím.
Neda sa to pausalizovat,ja som pisal "Par eur" a pre mna je vsetko do 100fr par eur.Par x som platil mame cestovne poistenie na mesiac a stalo okolo 50€.Pre celu rodinu mam uzatvorene vo Švajciarsku cestovne poistenie a stoji nieco okolo 400fr/rok je to vratane storna dovolenky,bez spoluucasti.Zatial 2x plnenie,vsetko preplatili.
@ms_green prave to storno robi vela 🙂
Tiež ideme do Grécka a teda ja som poistenie riešila aj na víkend do prahy. Pre dvoch nás poistenie na týždeň stojí možno okolo 30 eur. To nie je suma co ma zruinuje ale pomôže pri problemoch
@ms_green poistenie uzavries on line,stoji par € a v pripade necakanej udalosti,mas nohy v teple,ako sa hovori...