Ahojte, chcela by som sa opýtať.
Ak nejaký zájazd v cestovnej kancelárii stojí vo výslednej sume napr. 300 eur, ale k tomu nie sú zahrnuté servisné poplatky trebárs 190 eur...tie servisné poplatky sú sumou, ktorá sa platí v prípade nejakej chyby na vozidle, autobuse alebo ak sa niečo iné cestou pokazí a pod.? Pýtam sa, pretože nie sú zahrnuté v celkovej sume za zájazd, ale ide o pomerne veľkú sumu.
Ďakujem
@klementinka58 letenka a transfer sú započítané v celkovej cene a následne sú uvedené servisné poplatky nezapočítané do ceny, preto sa pýtam, čo sa pod tým skrýva a či rátať s touto sumou, alebo je to len suma čo by keby náhodou
letenka a transfer nezvykne byvat zapocitany v cene a to cestujeme dost casto cez cestovky
ale nie je problem napisat, zavolat do cestovky a vysvetlia to
Servisné poplatky sú odrb ako reklamne znížiť cenu zájazdu. Napriklad tvoj zájazd stojí "len" 300€, ale cestovka ti zrazu naúčtuje o 50% viac t.j. 450€ a bude sa tváriť, že je OK.
Presne rovnaký odrb kedysi používali letecké spoločnosti pri cenách leteniek, ale EU im klepla po prstoch. Dnes to požívajú cestovné kancelárie vo veľkom a EU by mala urobiť to isté. 😉
My chodime cez rakuske/nemecke cestovky a od sprostredkovatela dostanem cena komplet vratane leteniek, letiskovych poplatkov, transferu a pod.
Jedina polozka, ktora je zvlast na cenovej ponuke, je poistenie.
Ale ja necitam letaky cestoviek. Vsetky dovolenky nam riesi jedna zlata pani, ktorej napisem emailom poziadavky (vratane letov) a ona posiela uz len ponuky.
su to rozne letioskove, palivove, transferove, neviemake poplatky, ktore nie su "dobrovolne" alebo len v pripade, ze sa naskytnu. Su sucastou ceny. Z SK cestoviek co viem tak cedok, kartago, fischer uvadzaju plnu sumu, a ta, ktora je ponukana je vysledna, bez dalsich "servisnych" poplatkov
@veltraud to som potrebovala vediet, ci su povinne, tiez sa mi zda, ze nie, pretoze su uvedene mimo celkovej sumy v kategorii dalsich poplatkov. Ozvem sa ale teda este cestovke a opytam sa priamo tam.
Yie poplatky servisne zaplatit musis
servisne poplatky su letenka, transfer do hotela a na letisko a pod ... pri autobusovych zajazdoch je to cena dopravy