Cenovo výhodné cestovné poistenie

xckaretxxx
17. júl 2024

Ahojte, prosím cez akú poisťovňu by som si mala uzatvoriť cestovné poistenie.Kde je to cenovo výhodné. Chcem iba zdravotné. Dakujem

kristina_macakova
17. júl 2024

Ahoj 😀 ak chceš len zdravotné riziká, tie sa líšia v závislosti od poisťovne, napríklad CP od Axa má celkový limit na liečebné náklady často len 100 000€ ale naopak Union poisťuje liečebné náklady bez obmedzenia. Ale aj tak by to vo väčšine prípadov malo stačiť podľa toho kam ideš/idete cestovať. Pýtaš sa skôr na celoročné CP alebo ideš/idete teraz niekedy na dovolenku tak len dočasné?

zalka
17. júl 2024

V prípade cestovného poistenia do zahraničia je orientačným bodom medzi celoročným a krátkodobým poistením počet dní mimo SR súhrnne za rok.

Pri balíku Basic je to 12 dní, pri vyšších balíkoch ide o cca 21 dní. Čiže ak ste za rok súhrnne aspoň 12 dní mimo SR (dovolenka, vianočné trhy, nákupy, pracovné cesty...), oplatí sa celoročné už od 20 €/osoba/rok. Okrem toho, vďaka ročnému poisteniu môže klient získať zľavu na poistenie bývania alebo auta. V celoročnom poistení je klient automaticky poistený aj pre slovenské hory či vodné plochy.

Ja som riešila celoročne cez uniqa... Základné... hlavne mi šlo o liečebné náklady... Úrazové som si nedávala to mam poistene...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xckaretxxx
autor
17. júl 2024

@kristina_macakova iba týždeň v turecku

katka533
17. júl 2024

@xckaretxxx my sme dali axa to najlepšie co maju. Maju dobru cenu

martinpodubi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xckaretxxx
autor
18. júl 2024

@katka533 uzatvorila som v Axe. Dakujem za tip.