Cena za vypracovanie kúpnej zmluvy

2. sep 2024

Ak máte skúsenosť koľko stojí cena u notára alebo advokáta za vypracovanie kúpnej zmluvy pri predaji nehnuteľnosti? Dakujem

biba_18
2. sep 2024

ja som si ju robila sama podľa internetu. ale aj za 340€ pred 5 rokmi ...

autor
2. sep 2024

@biba_18 no veď volala som jednému právnikovi a že 560 eur s vkladom na kataster. Ja mám zmluvu starú, keď som ja kupovala nehnuteľnosť, ale neviem či sa tam niečo mohlo meniť alebo čo...napr nejaké paragrafy...ty si odkiaľ vedela všetky údaje?

biba_18
2. sep 2024

koľko je kataster? tých 340€ bolo bez katastra, iba za vypracovane zmluvy ... no a čo sa týka tej zmluvy čo som robila toho roku - našla som si zo 2-3 vzory na nete, porovnala som ich, pokombinovala a údaje som doplnila zo starej keď sa byt odkupoval od družstva ...

autor
2. sep 2024

@biba_18 100 eur je kataster ale že keď on to robí tak platím len 50 eur za kataster. A tebe to kataster nevrátil že je tam nejaká chýba alebo čo? Ja tiež mám starú zmluvu, ja to viem prepísať, len či tie údaje sú pravdivé napr nejaké spoluvladtnicke podiely priestoru na spoločných častiach je napr uvedený v starej zmluve 3188/626620-ín a také veci...ja neviem či sa tieto spoluvlastnícke podiely môžu meniť alebo čo...

egonsk
2. sep 2024

kedysi sa pamatam na ceny od 200 do 500eur. Ja som si zmluvu vypracoval 2x sam podla inych zmluv, ktore som videl od rodiny. Podstatne je, aby mala vsetky zakladne nalezitosti spravne uvedene a prebytocna omacka tam je skor problemom, takze co najjednoduchsiu - mne totiz jednu vysperkovanu (vela stran) pozastavil kataster a doziadal si doplnit tam to, co v nej uz bolo uvedene, ale zjavne ju posudzujuci nemal moc chut celu citat. A tak sme spravilu prilohu, kde sme len vylucne zopakovali pozadovane info a boli s tym spokojni 😁 a zapis hned prebehol.

biba_18
2. sep 2024

nie, ja som tam dala všetko čo som našla že tam mali tie zmluvy na nete ... a spoluvlastnícke podiely sa nemôžu meniť len tak mirnix dirnix, to by si mala novú zmluvu ... takže - starú zmluvu by som neopisovala, zákony sa zmenili, len zo starej zmluvy by som použila dáta ... a áno, čo najjednoduchšie to napísať...

autor
2. sep 2024

@egonsk no pozerám ten starý výpis z katastra vo dom kupovala byt a teraz nový čo už dom ja vlastníkom a tie podiely si rovnaké, tak snáď to stačí prepísať

lakebabe
2. sep 2024

S vkladom na kataster som platila cca 600 eur ale už pred pár rokmi

autor
2. sep 2024

@biba_18 spoluvlastnícke podiely dom myslela tých všetkých vlastníkov bytovky ale je to rovnaké pozerám ako pred pár rokmi

autor
2. sep 2024

@lakebabe no akoze to sú riadne pálky

lakebabe
2. sep 2024

Sú ale ja som chcela mať dobrú zmluvu a mam overenú právnickú ktorej som to zaplatila. Zas v porovnaní s tou sumou pri kúpe nehnuteľnosti to nie je az tak veľa

biba_18
2. sep 2024

áno, aj ja som myslela tieto podiely... pri zmene čohokoľvek by ste mali všetci novšie zmluvy

autor
2. sep 2024

@biba_18 aha, super, tak ďakujem. No skúsim to spísať sama, lebo ďalších 600 eur sa mi nechce davat

zuzu003
2. sep 2024

Ja robievam kupne zmluvy za 200e na fakturu + spravny poplatok v polovicnej vyske, kedze zabezpecujem aj elektronicke podanie.

simca06022011
2. sep 2024

k domu som mala kupnu zmluvu na dvoch stranach zbuchanu na kolene vo worde a na katastri obsah absolutne neriesili = proste kupna zmluva ma povinne nalezitosti a tie treba dodrzat. Vklad na katester prebehol bez problemov.
Cize ak necakas nejaky pravnicky zadrhel s kupom/reklamacie/vady a nveim co, tak podla tej zmluvy co mas, kludne napises kupnu zmluvu aj sama. PRavnik je prave na to dobry, ze upravi zmluvu pre tych co sa nevyznaju, a mysli na veci, na ktore oni nemyslia (vacsinou, niekedy aj ten nam poslaal len sablonovu kupnu zmluvu a potom sa xkrat prepisovala). pripadne oslov viacerych pravnikov, pretoze v BB sme mali napr 2x vyssiu cenu ako v u pravnika niekde z okolia LC.

alkoholik
2. sep 2024

Nepouzivajte modry konik ale google za cca 100€ najdete

autor
2. sep 2024

@simca06022011 no už dom ju napísala, este pre kontrolujem a snáď bude v poriadku. Odlišovala dom všetko podľa starej, sice spred 6 rokov ale vtedy prebehol vklad ba kataster v poriadku.tak snáď aj teraz.

marca12
2. sep 2024

Predavas byt? Pozri podiely na liste vlastnictva,ale logicky sa nic nemenilo. Ty si kupila v takom podiele,to sa zapisalo na list vlastnictva a to iste teraz predavas. Pokial mas zmluvu,tak by som neplatila pravnikovi.

autor
2. sep 2024

@marca12 to som si tiež povedala, nič sa nemenilo, a s tá cena 600 eur ma teda odrovnala.

janka_868
3. sep 2024

My sme si tiež kúpnu zmluvu na pozemok pisali sami, pozrela som na internete a napríklad aj chat GPT vám vie. Vygenerovať. Samozrejeme že si to ešte skontrolujte aj paragrafy aj parcely katastrálne územia podľa listu vlastníctva ale to gro je skoro stále rovnaké a máte to zadarmo.