Cena revízie elektroinštalácie

mimik007
10. aug 2024

Zdravím,
Chcem sa spýtať či niekto v najbližšej dobe riešil revíziu elektroinštalácie. Koľko vás to vyšlo cca za 3 izbový byt napr. Pretože len ked som si dal vypracovať projekt elektroinštalácie tak niekto pýta 200€, niekto 250€ a sú špekulanti čo aj 700€.
Vďaka za odpovede

thirstymonk
10. aug 2024

@mimik007 NA tri smiešne izbičky ti ani žiaden projekt vypracovavať netreba. Pozri sa, cely dom som si porobil sam aj bez projektu (8 izieb, 200 štvorcov, dve kupelne) a teraz pokračujem ďalej s kotolňou, potom stodola a exterier. Bez projektu...

Jasne, že musiš sa do toho ako-tak vyznať, ale dobry elektrikar sa vyzna a tri izby spravi bez projektu fakt asi každy elektrikar, čo vie, že vlevo faza, vpravo nulak... kto to neví, ten je č...

tundra
10. aug 2024

@thirstymonk a na reviznu spravu,das peciatku vystruhanu zo zemiaka👍

mimik007
autor
10. aug 2024

Ale ja robím elektriku 10 rokov, ja si to tiež porobím sám, ale niesom revízny technik a tú revíziu mne osobne je nanič, ja ju budem iba potrebovať dať správcovi bytu a plus bude potrebná, ak budem chcieť zmeniť prípojku z 1 fázy na 3 fázy, preto to potrebujem mať pre distribútora, to je premňa hlavný dôvod.

bibina32
10. aug 2024

@mimik007 U nás chodili po domoch ponúkať revízie od SSE elektrárni, že robia ak by mal niekto záujem a bolo to za 250e, ale neviem presne či to bolo na dva roky alebo na dlhšie. My sme doma neboli, iba suseda hovorila.

thirstymonk
11. aug 2024

@tundra revizna sprava je nieco uplne ine ako projekt, ty mudrc 🤣🤣🤣 vidim, ze sa v tom vyznas. Do reviznej spravy sa pise to,.coho sa tyka revizia. Ty si mozes dat zrobit reviziu aj na elektriku z roku 1920, kedy ziadne projekty este neexistvoali. Dvakrat za poslednych 7 rokov mam za sebou reviziu elektriky, ktoru som si robil sam, bez projektu. Okrem toho som este tri elektriky urobil komercne (3 domy), tiez bez projektu, ci pistol! A dodnes tie domy stoja a ani nezhoreli 🙂

tundra
11. aug 2024

@thirstymonk mozno sa nevyznam,ako ty,ale mam osobnu skusenost.Jedna vec je robit elektroinstalaciu svojpomocne a druha vec je spravit reviziu elektroinstalacie s protokolom.
Svojpomocne to môze robit aj Jozko z lesa,ale na reviziu musis mat opravnenie.Nastuduj si to,ked to nevies a nerob ramena.

thirstymonk
11. aug 2024

@tundra Nevyznaš sa, preto ťa chcem poučiť.

Aj dom si môžeš stavať svojpomocne - celý, ale musíš mať stavebný dozor, ktorý ťa buzeruje (aspoň na papieroch).
Elektriku si môžeš urobiť svojpomocne, bez projektu. Nik ti nebráni. Revízny technik potom skúma všetky technické náležitosti ,ktoré musíš splniť, napr. mať správne uzemnenia, použité hrúbky vodičov správne pripojené v rozvádzači, použiť prúdový chránič aspoň tam, kde je "rizikové" prostredie (prašné, vlhké - kúpelňa, hajzel, kuchyňa, ale ideálne všade)... toto kontroluje revízny technik a nie, či máš zásuvku 40cm nad zemou, ako bolo nakreslené v projekte.

Keď sa do toho nevyznáš, nie je to žiadna hanba, si žena, vyznáš sa do iných vecí, ak to vyzeralo, že robím ramená, tak sory, písal som to narýchlo, nechcel som sa hrať na hrdinu, len som to chcel ozrejmiť ;)