Vlastním pozemok v jednej malej dedinke. Sused ho chce odkúpiť. Kde zistím cenu za M2 v danej lokalite? Konkrétne v tejto obci sa pozemky nepredávajú tak nemám s čím porovnať. Chcem aby bol spokojný aj sused aj ja.
Pozri vedlajsie dediny. Pozeraj realitne portaly, resp. zavolaj do realitky a tvar sa, ze mas zaujem o kupu, nech ti povie orientacnu cenu. Resp. treskni cenu a uvidis, ci bude zaujem.
Tak mozte zaplatit odhadcu a ist podla odhadu...
@petrastrbanikova ako si prišla na tú cenu? Že najlepšia cena za pozemok je 50 eur za M2?
Ako už poradili, buď si zaplať znalca alebo sa poraď v realitke, ktorá pôsobí v danej lokalite. Možno keby si napísala lokalitu, či ide o pozemok určený na bývanie, či je k pozemku prístup po verejnej komunikácii ,prípadne iné podrobnosti, tak aj ti niekto poradí.
Choď na bazoš pozri koľko tam stoja pozemky ak nie v tvojej dedine tak v susednej.
*upravujem, chcela som napísať pozemok na výstavbu, nie pozemok na bývanie. 🤦🏻♀️
Veď pozri napr. Bazoš - ceny pozemkov a sprav si prehľad
@melanta ide o sad. Mimo katastra obce.
@petrastrbanikova on mi ponúka 5€ za M2😂asi by ho vyvrátilo keby mu poviem túto sumu
@daniela2202 práveže sad nikto ani v okolitých obciach nepredáva. Nemám s čím porovnať. Asi skočím na obecný úrad a tam sa opýtam či nemajú dáke tabuľky.
Ja som potrebovala minulý mesiac ohodnotiť koľko pýtať za m2 tiež mimo obce (pole) a napísala som do 2 realitiek, ktoré ponúkajú aj nacenenie.
Obe mi napísali rovnaké sumy.
Napíš realitke nejakej, budú ti vedieť poradiť.
Ale ak je to mimo obce, neperspektívne čo sa IS týka, ešte k tomu ak nejaká ečkova parcela, nevyužiteľná na stavebný pozemok, ešte k tomu ak nejaká menšia, tak 5 eur je fajn.
@vkatush je to naozaj len na ovocie. Ďakujem za radu.
@petrastrbanikova možno niekde pri Ukrajine za 50€.
@melanta keďže autorka tam nemala uvedené nič viac a len sa pýtala na cenu pozemku tak napr.u nás v obci 15km od Za idu už minimálne 75e M2 takze keď chcela dobre predať a za menej tak preto vravím 50e ale cena samozrejme už bude ina kedze doplnila info
@petrastrbanikova my chceme mojim rodičom kúpiť pozemok a postaviť dom, cena pozemku v danej lokalite je približne 450 - 650 eur za m2. Ty si napísala "najlepšia cena čo v dnešnej dobe môže byť". Čiže bolo potrebné napísať aj lokalitu, aby si zbytočne nezavádzala.
@melanta ja som písala tak ako autorka zadala tému keď uvedie viac k článku napíšem jej viac aj ja ..išla som od minima čo si môže podľa mna zapýtať samozrejme že cena sa môže šplhať aj o stovky viac
extravilan bez sieti (je tam voda aspon studna) aky okres
@mamina7070 vy viete odhadnúť cenu podľa týchto údajov?
Najlepšia cena čo môže byť v dnešnej dobe je podľa mna za 50e M2