Ahojte ženy. Je tu niekto, kto sa vyzná do ceny nehnuteľností? Potrebujem vedieť, koľko je zhruba akceptovateľná cena za meter, E parcela v extraviláne v maličkej obci bez územného plánu (taký kraj sveta). Bez vody, bez kanalizácie a bez plynu, len možnosť zhruba 200m ťahať elektrinu
@katica06 ďakujem krasne za odpoveď, to som pozerala ale príde mi to nereálne. To by vychádzalo pár stoviek euro a za to by mi to nikto nepredal 😕 Keď pozriem bazoš, niekde pýtajú za taký pozemok aj 40€ za meter, to mi príde šialené. Niekde zasa 1,50€. Neviem potom aká je reálna trhová cena a koľko si na pozemok nachystať
Ono záleží kde, pozri za koľko sa predáva v okolí. U nas sa to pohybuje od 35-90 €/m2.
Trhová cena je taká cena, na ktorej sa dohodne predávajúci s kupujúcim. Neexistuje na pozemky cenník.
Cenu pozemku ovplyvňuje veľa faktorov, najmä to, či sa na ňom dá stavať alebo nie. Teda hlavne účel využíiia.
Ak máš vyhliadnutý nejaký pozemok, najprv si zisti, či je vôbec možné na ňom stavať.
Cena pozemku je taká, s akou súhlasi kupujúci aj predavajúci. Kde niekto ponúka pozemok za 40e meter a nikto mu to nekúpi, je cena logicky nadhodnotená. Možeš mu skúsiť ponuknuť menej, možno pristúpi na ponúkanu cenu.
Hodnotu ornej pôdy a ttp si vieš vyhľadať tu https://www.vasapoda.sk/hodnota-ornej-pody.html