Ahojte, ako ste pri predaji nehnuteľnosti určovali cenu? Dali ste si spraviť znalecký posudok, využili platené určenie ceny od realitky alebo len sami podľa podobných ponúk? Nejde o typický panelákový byt na sídlisku a podobných ponúk je ako šafránu. Nerada by som strieľala od boku a potom ho predávala dva roky. Ďakujem, ak sa podelíte o skúsenosti.
Tak ak chceš rýchlo predať tak daj rozumnú sumu. Ja keď vidim tie ceny nehnuteľnosti tak ja sa ani nečudujem že to nikto nekupuje
@malinka03 mimo toho, že tvoj komentár je mimo, keďže autorka píše, že nejde o panelák - sú ľudia, ktorí sú radi, že majú na starší byt v paneláku. Napríklad v Bratislave za 200 000 kúpiš aj 3 izbový byt v paneláku, zatiaľ čo za rovnakú cenu v novostavbe nekúpiš ani len skutočný 2 izbák (reálne 2 izbák v novostavbe je 2 garsónka). A dokonca niekto je rád, ak si dokáže zobrať úver na garsónku v paneláku, pretože nikdy by nemal peniaze na malý byt v novostavbe. A áno, ceny sú šialené, ale bývať niekde človek musí.
Dobre tak radsej kupim starsi byt ale tehlovy ako panelovy.
@susyx ja osobne by som asi pri predaji využila (spolahlivú) realitku - jednak by mi poriesila všetky obhliadky, všetky zmluvy a formality pri predaji, a pomohla by mi tiež nastaviť trhovú cenu, ako píšeš. Samozrejme, viem si sama ich návrh porovnať s (aspoň cca) podobnými ponukami a nech mi vysvetlia rozdiel, ak sa mi niečo nezdá… nechceš prestreliť a predávať dlho predlho, no zároveň určite nechceš ani prerobiť.
Panelaky a tehlove bytovky to je velky rozdiel.Spytaj sa maklerov preco.
@susyx určila som si cenu sama podľa podobných ponúk aj som sa rozprávala s realitakom.Mali sme zväčšenú kuchyňu o balkón plus iné plusy tak som cca dala cenu aj s priestorom na zjednavanie.Uvidis podľa toho koľko budeš mať obhliadok, ak máš pekné fotky a dobru cenu uvidíš to hneď po prvom mesiaci.
Urcite by som nekupovala panelovy byt.Ceny su prestrelene