Ak pri popise predaja nehnuteľnosti píšu že dohoda je možná ,koľko percent myslíte že to môže byť? Nehnuteľnost je už niekoľko mesiacov na internete takže zatiaľ asi nemali veľa záujemcov ale asi sa nemusia ponáhľať s predajom,ide o starší rodinný dom pri malom meste na západnom Slovensku. Ďakujem
Ak chceš zjednávať, tak začni s vyššou sumou ako reálne zjednať chceš. Takže ak chceš o 10tis lacnejšie, navrhni o 15 tisíc menej 🙃
Ak je niekolko mesiacov v ponuke tak bud cena nezodpoveda hodnote nehnutelnosti alebo stoji trh (kto chcel kupil pred zdrazovanim, hypoteky kto mohol uz zobral, ti co maju hotovost cakaju na pokles cien...)
Ak mas zaujem isla by som na obhliadku a povedala cenu ktoru si ochotna dat, kludne aj 150tis. Ak nie, tak nie, pripadne ak si to rozmyslia nech ti daju vediet.
Vacsinou ak je dohoda mozna tak do 5%, tu by som ratala ze zo 175 pojdu na 170. Ale kym sa neopytas tak nezistis.
Asi zalezi od toho,ako surne potrebuju predat a kolko je zaujemcov.Nam spustili z ceny 5000fr.Komunikoval som to vecami,ktore bolo treba renovovat,ale velmi,velmi diplomaticky🤣.Podarilo sa.
Skúšaj...nikto nevie či budú ochotní, keď to je v ponuke dlho tak je dôvod ..pozri si stav domu a argumentuj
Ak začneš príliš nízkou protiponukou tak za predavajuci môže uraziť čo za špekulanta tu má, takže navrhnúť o 25 000 eur nižšiu cenu je drzé. Zacala by som pytat zľavu medzi 10-15 tisíc eur (závisí aj aká je ponuka v okolí) a či dom je v ponuke preto lebo je cena veľmi premrstena, ponuka nezaujimava alebo ľudia nemajú peniaze. Ty musíš poznať okolitý trh nehnuteľností. Je možné že aj majiteľ je tvrdohlavý a nechce ísť ani o cent dole. Takže ideálne dať protiponuku a uvidíš.
Pri tejto sume by som ponúkla max.150 000. Obzvlášť, ak je to už "ležiak".
Uvediem len príklad z jednej obce... dom 60.roky, pekne prerobený, oni ho kúpili za 70 000, neviem koľko dali do rekonštrukcie, potom predávali - prvá cena 125 000€, druhá 115 000€, tretia 105 000€ ..... takže o 20 000 išiel dolu
Ponúkni 150 000 a uvidíš.
velmi individualne. my sme mali zaujem o investicny byt v sirsom centre mesta, byt predavali o 30 tisic nad jeho realnu cenu. majitelia to vedeli, aj realitka to vedela. ked sme boli na obhliadke a povedali im to takto priamo do oci, zasmiali sa, ze oni byt zdedili, maju kde byvat, peniaze surne nepotrebuju a su si isti, ze sa najde niekto, kto im da za ten byt tolko, aj ked je cena vysoko prestrelena. boli vyslovene arogantni, takze muz povedal, ze i ked bol byt ideal v kazdom smere, tak i ked pojdu dole s cenou, on ten byt od takych ludi nekupi. ja som to sledovala, byt takto stal 10 mesiacov, po 10 mes. som volala z ineho cisla, ze ci mozem prist na obhliadku a ci su majitelia ustretovi dohode. realitacka mi povedala, ze v prvom rade sa byt pred hodinou predal a ze majitelia ustretovi ziadnej dohode neboli, vedeli kolko zanho chcu a trvali na tom. o dalsiu hodinu uz inzerat zmizol z netu.
@matkahelka ano, aj toto moze byt ze majitel caka na spravneho kupca, ak si je isty ze ma naozaj dobru nehnutelnost a nic ho netlaci tak moze cenu nadhodit a cakat.
Keď sme kupovali náš prvý byt (bola to posledná vlna, kedy dávali 90 % hypo - rok 2016) tak by nepustili ani cent, vtedy sa kupovali byty pomaly "na dražbu", boli sme radi, že nám predali za ponúkanú cenu. Keď sme kupovali náš druhý byt, tak akurát skončilo Eldorado nízkych úrokov (začiatok roka 2023) tzn. že oni darmo začali s nejakou cenou, po 3 týždňov dali sami dole cenu o 10 000 €, čakali sme a pustili pre nás ďalších 10 000 € - to už bola aj reálnejšia suma, s ktorou sme boli stotožnení a išli do toho, lebo tam už hrozilo, že keď nie my, berú iní.
Obdobne to bolo aj s našim bytom (súbežne sme predávali a kupovali), 10 000 € sme po istej dobe pustili dobrovoľne a až vtedy sa pohli záujemcovia, pretým ani telefonát a potom sme tiež pustili ešte 5 000 €, a boli vôbec radi, že to berú, nebolo o čom. Pre upresnenie: išlo o byty v krajskom meste v centre.
Mali sme vážny záujem o jeden pekný, príjemný byt, ale ten bol síce v slušnom, ale ozaj v pôvodnom stave. Dala som si námahu, a vyhľadala priamo majiteľku, stará pani - bola milá a ochotná, aj sme boli na ohliadke. Byt mal aj iné mínusy - vyvýšené prízemie, žiadny balkón, ale stále sme boli ochotní do toho ísť, keďže plusov bolo viac. Ja som jej vtedy na rovinu povedala, že za tú cenu (na jar chceli 200 000 €) my určite neberieme, keďže treba rozsiahle investície, ak nám pustí 20 000 €, tak hej, ona slušne odmietla, vraj sa radili s vnukom, a že určite nepúšťajú ani nechcú realitku. Toto bolo v marci 2023, byt je k dnešnému dňu stále v ponuke, teraz už aj na viacerých realitných portáloch, ponúkajú momentálne za 169 000 € ale zatiaľ to tam stále je. Na vašom mieste určite skúsim.
Ak by bola situacia taka, ze ten dom chces, ale mas napriklad presne len tych 150.000. Tak by som isiel na obhliadku, povedal, ze mam zaujem a povedal, ze vieme vam dat 150k preto a preto (nedostaneme viac hypo, nemame viac)... ale za 150 berieme... A neustupit (nezjednavat ani hore ani dole)... Proste vysvetlit, byt uprimni, ale potom si stat za svojim nazorom / vypoctom.
Oni sa potom rozhodnu podla ich situacie, ci im to za to stoji alebo nie...
Urazit by sa mohli, ak by ste "skusali" a "natahovali", ze "kolko to da"...
Uvedená cena je175 tisíc. Zaujíma ma z vašej skúsenosti či to môže byť aj 10 tisíc dole alebo je to už veľa..