akurat citam clanok ze ma vrast cena za energie pre domacnost od 121 eur az 244 za mesiac..to akoze domacosti co uz teraz ziju ledva od vyplaty k vyplate maju kde na to vziat? sa uz uplne zblaznili vsetci alebo co..?!?! 🙈😠 ..ze si budu musiet domacnosti vybrat medzi jedlom a teplom..to kam sme preboha dosli
Bohužiaľ, tak to je. To sú tie sankcie proti Rusku, akurát fungujú opačne.
Mozno keby si trosicku sledovala, co sa vo svete deje (fakt len trosicku), nebola by si prekvapena
@kittykat22 tipujem,že plyn.... čo sa deje za našimi hranicami tu nikoho nezaujíma. Celé zle...
@kittykat22 ja si vyberam to aby som mohla vyzit..uz teraz setrime ako sa da manzel je invalidny dochodca tazko chory..neusetrim nic kupujeme najlacnejsie potraviny, oblecenie v sekacoch setrime so vsetkym s kurenim s vodou ako sa len da..uz teraz sme na tom tak ze za mesiac viem max dve eura usestrit..proste neda sa..skola skolku treba platit jedlo a podobne..a ked si mam pomysliet ze sa nam maju zvysit naklady o 200 eur..ako kde to mam zobrat..z coho?..mna to zaujima..aby som mala dat decku co jest..
@zarrinka problem je, ze tym ze nie je plyn tak vela ludi prechadza na elektriku a pretoze ta nema sancu pokryt kompletne vsetkych tak sa jej cena rapidne zvysuje.
@kittykat22 podla anonymneho prieskumu v nemecku!!! by si teplo vybralo okolo 60%, nechcem vediet vysledok v SR
(ps: anonymny ak je urobeny kvalitne povazujem za hodnovernejsi kedze vtedy ludia naozaj povedia co chcu)
@zuzanka.zuzu To je pud sebazáchovy.
@anonym Nuz podakuj Putinovi. Bohuzial bude to brutalne.
@zarrinka To, co sa deje za nasimi hranicami ovplyvnuje vyvoj cien energii, takze by ta to zaujimat malo. Ziadny stat nie je schopny 100% vyrovnavat ceny energii, narast je vsade. Fakt je, za nas sa o tom ani moc nesnazi. Postupne sa budu (a uz sa zatvaraju) aj prevadzky
Ako dlho je manzel chory? Nemozete poziadat o nejake prispevky?
ja mam tiez deti a chcem aby nehladovali..vraj vyjde priemernej domacnosti ako mam ja navysenie cca 200 eur..ja fakt netusim asi zacnneme kradnut
@kittykat22 vyse rok a dost vazne
nemozes poziadat o nejake prispevky? myslim byvanie, jedlo, starostlivost o deti?
@valeria_h suhlasim, len teraz neviem ci podcenujem co pride a nemci maju opravneny strach... alebo nalady v nemecku sa vracaju do medzivojnoveho obdobia ☹
@zuzanka.zuzu prosim ta, co tu zase pises za hluposti. Ze 60% ludi v nemecku by si radsej vybralo ceny energii ako zivot ludi? To si zase zobrala z ktorej propagandy?
Nemecko ma dost zasob ktore stale posielaju dalej do inych statov. Ti a bat namusia. Staty kt. su na ich dodavkach zavisle mozu mat ine pocity.
@kittykat22 🤦
@kittykat22 poziadali sme..nieco schvalili a zvysok co by nam vyslo cca 120 eur zamietli ze nema narok..hovorim vychadzame tak ze dve eura viem usetrit..ked vsetko poplatik a nakupim potraviny..nejaku drogeriu..a to pracujem plus mam bokom brigadu..jedno 8 rocne druhe 4 rocne dieta..
@kittykat22 To sa vážne pýtate? To akože vážne vás napadlo? Bože, pri takýchto bezcitných ľuďoch sa nečudujem tejto situácii.
a nemoze ti pomoct rodina? rodicia z vasej alebo manzelovej strany?
@zuzanka.zuzu Nemci si vybudovali obrovsku zavislost na Ruskom plyne, nie vsetky krajiny su na tom rovnako zle. Takze tam je situacia ozaj zla
@kittykat22 manzel uz rodicov nema a moji rodicia ziju na pokraji chudoby ako vacsina dnesnych dochodcov..
nechces skusit si najst lepsie platenu pracu? Len tak posielat CV - mozno sa nieco podari
som naramne zvedava co s tym mienia nasi uzasni politici robit..lebo urcite sa nieco da..
@kittykat22 skusala som si podat v praci ziadost o povysenie minimalne dve sstovky vyssie ale zobrali druhu kolegynu..dala som cv ešte do jednej firmy kde by ma zobrali ale musim mat vlastne auto..co nemam
Mozno by si mohla poziadat nejake organizacie na pomoc rodinam s detmi na SR o fin. alebo potravinovy prispevok. Nie je nieco take? Idealne este teraz kym nepride zima. Ten schvalovaci proces asi nebude uplne jednoduchy
skus hladat dalej - pretoze ak o teba je zaujem, tak si dobra v tom co robis. Skus posielat dalej.
@kittykat22 ty si sibnuta 🙈😂😂😂 toto si dala uuuuplne mimo, totalne zle si ma odhadla, ty propaganda 🙈 a ano, naozaj 60% by si vybralo teplo...
@zuzanka.zuzu tak mi posli link kde si to vycitala. take zivotne mudrosti.
@kittykat22 no ja neviem asi budem musiet..ako normalne mi je do grcanie z celeho tohto systemu..a mam pocit ze slovenskemu narodu nejak nevadi ze budu o tolko viac platit..lebo ked pozeram diskusie tak vacsina ludi je taka flegma voci tomu..no tak sa zdrazi no..no tak budeme platit pomaly o tristo eur viac za mesiac..vsak co..nic sa neda robit..kks ja sa fakt odstahujem z tejto pripecenej krajiny
prosim ta, to 8r dieta je chlapec ci dievca? a to 4? mozno by som ti bola schopna oblecenie na zimu.
A kto su oni? Je vojna v Rusku a pretoze EU nepodporuje vrazdenie ukrajinskych obcanov a snazi sa im pomoct, tak nas Rusko tresta. Tuto zimu to nebude idealne ale buduci rok to bude lepsie. Musime vydrzat.
Taka osobna otazka. Keby si si mala vybrat medzi vrazdenim deti a zien na Ukrajine alebo lacnejsou energiou, co by si si vybrala?