Celoročné cestovné poistenie

miskasiska
26. máj 2022

Ahojte, nedávno som sa vrátila z dovolenky v Egypte a cestovné poistenie na 15 dní ma vyšlo poriadne draho. Preto rozmýšľam, že by som si urobila celoročné a keď aj pôjdem do Tatier alebo na skok do Rakúska, už nič nemusím riešiť. Moja otázka ale je, u koho je najlepšie sa poistiť. S akou poisťovňou máte dobrú skúsenosť? Aj vám v prípade potreby bez problémov všetko preplatili?

elenka.k
26. máj 2022

@miskasiska ahoj, no neviem, či je najlepšia, / veľa sme teda neskúšali / ale nám ponúkli z banky slovenská sporiteľňa - poisťovňa Kooperatíva, platíme, 40,00 € na rok je to rodinná, je tam viac - menej zahrnuté všetko.

vikusjk
26. máj 2022

@miskasiska zaujimava tema. Zaujimalo by ma, ci v takom celorocnom poisteni su aj napriklad letenky, ak pre pripad choroby sa cesta zrusi, ale letenky mame uhradene? My sme za poistenie do Pariza platili cez 60 €, preto ma cena 40 €, ktoru spomina @elenka.k dost prekvapila

melanta
26. máj 2022

@vikusjk v bankovom nie (teda poistenie kúpené cez banku), to je len základné poistenie do zahraničia. Ale ak si dojednáš celoročné cestovné v poisťovni, tak máš poistenie podľa balíka, aký si vyberieš, čiže vieš mať aj storno poplatky poistené. My lietame často, často chodíme na nákupy a víkendy do zahraničia, tak sa to oplatí podľa mňa.

katarinaba
26. máj 2022

Ja mam poistenie pre klientov Tatrabanky - je to Uniqa. Najskor som mala za cca 40 EUR na rok nejake zakladne, kde boli poisteni aj rodinny prislusnici - manzel/ka, deti - ak cestovali spolu so mnou.
Tento rok som vyuzila ponuku, kde bolo rozsirenie poistenia aj na pripad Corony a storna. Ak si dobre pamatam, stalov to okolo 140 EUR a ak so mnou budu cestovat, tak aj manzel/ka a deti budu poistene.
A presne toto som riesila kvoli cestovaniu - poistka k zajazdy by ma vysla cca 80 EUR. A viem, ze pojdem este na minimalne jednu cestu, plus neocakavane v okolitych statoch - uz nemusim na nic mysliet.

elenka.k
26. máj 2022

@vikusjk fu, tak za vrátenie ceny za letenky - to neviem, to sa pripoisťuje skôr pri kúpe samotnej letenky / ako zájazd /, alebo možno ak sa dávaš poistiť v cestovnej kancelárií, cez ktorú ideš na výlet - či? Nemám s tým skúsenosť.
Ale popri ceste strata batožiny, preplatenie liekov a za zdravotné vyšetrenie v rámci EU.
To sme sa ani nepýtali, nakoľko cestujeme väčšinou vlastným autom, a poistenie sa viem určite na to vzťahuje / odťah vozidla pri pokazení, strata - okradnutie kufrov, batožiny, ujma pri búračke .... /
Viem, že vtedy to bolo výhodné, preto tá cena, my ju už máme nejaký ten rok.

elenka.k
26. máj 2022

@melanta normálne aj tam v banke Ti navrhnú rôzne typy poistení, podľa toho o čo máš záujem, čo by mala zahŕňať poistka atď .... to si vyberieš, ktorá Ti bude najviac vyhovovať.
Lieky, zdravotnú starostlivosť, všetko okolo vozidla, krádež...

vikusjk
26. máj 2022

@elenka.k to, čo uvádzaš, je taký ten základný balík. My sme mali ten najvyšší balík poistenia, ale nie je to teda celoročné poistenie, poisťovala som len ten výlet a mali sme tam kryté ozaj asi všetko, vrátane ceny za letenky, ktoré som kúpila nejaký týždeň pred uzatvorením poistenia (ale zároveň tri týždne do odletu). Nešli sme cez CK. To len pre info, že aj také je ;) Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s obmedzeniami, keďže sme neočkovaní, za posledné dva roky sme veľa necestovali, ak sa to zlepší, zvážim určite aj celoročné, ale s max. krytím (a samozrejme, že to nebude za takú nízku cenu).

elenka.k
27. máj 2022

@vikusjk áno