Callio karta

korinecka
12. jan 2024

Dobrý deň, prosím poraďte mi v tejto veci. U môjho bývalého zamestnávateľa som mala stravenkovú kartu Callio gastro. Asi tak v polovici 12/2023 som pozerala na mojom callio účte, či mi náhodou neprepadnú nejaké financie. Mala som tam cez 100€ a u nich bola napísaná exspirácia rok 2025. Povedala som si ok, nemusím sa ponáhľať. Teraz v januári som išla kartu využiť a nefungovala (tak ako mnohokrát predtým, pretože na tú kartu sa vôbec nedalo spolahnúť, 1x išla a 7x nešla..) tak som sa prihlásila na moje konto a pozerám, že mi 1.1.2024 tých 100€ prepadlo. Volala som na infolinku, kde mi pani povedala, že koncom roka menili podmienky a že mi to mal dať zamestnávateľ vedieť. Nedal mi vedieť ani zamestnávateľ, ani Callio, žiadna SMS, e-mail, pošta, nič. Ale že môžem podať reklamáciu e-mailom. Napísala som e-mail s tým, že vyžadujem vrátenie prostriedkov, kde mi prišla odpoveď, že áno menili sa podmienky a že ďakujú za podnet. To bolo všetko. Tak som bola sa spýtať u zamestnávateľa, kde mi povedali, že tam riaditeľka zavolá ale nevedia, či mi pomôžu. Priznali, že áno, menili sa podmienky, ale oni počítali s tým, že si každý človek tie prostriedky do mesiaca minie, tak to ani neriešili... ja si myslím, že ako občan nemusím každý deň striehnuť, či náhodou banka alebo callio alebo niekto iný nezmenil podmienky. Prosím, poraďte, čo ešte môžem podniknúť na získanie mojich peňazí. Ďakujem

korinecka
autor
12. jan 2024

nikto mi neporadí?

maminatimka
12. jan 2024

Ahoj, mala som tiež calio kartu ale sme boli upovedomení že do konca roka treba minuť peniažky inak prepadnu a karta je už od 1 januara nefunčna...budme mať inu kartu..

1fifinka1
12. jan 2024

Aj my sme zmenili Calio za De Janeur, ci ako sa to píše. Nám to kázali minút do konca januára 2024. Neporadím, ale asi nič nevyhadas. Ale som zvedavá ako to dopadne.

rude_baby
12. jan 2024

Nám dal zamestnávateľ vedieť, ze callio konci a do konca 12/23 mame prostriedky minút... Podľa mňa sa k tým peniazom už nedostaneš. Možno by si to mohla riešiť so zamestnávateľom, ak vás v práci neinformoval...

lindus_esterka
12. jan 2024

@rude_baby na zaciatku pise, ze byvaly zamestnavatel, tak mozno preto nedostala info. V kazdom pripade je divne, ze v polke decembra tam este ukazovalo dlhu platnost a potom to v takom kratkom case zmenili

korinecka
autor
12. jan 2024

@lindus_esterka áno naozaj to tak bolo, v decembri som to ešte pozerala lebo som plánovala veľké predvianočné nákupy. Bývalý zamestnávateľ - tam som bola dnes, naštvali ma, lebo to zjavne bola ich chyba. Ja keby som “predpokladala” tak už mam hodinovú výpoveď.

lindus_esterka
12. jan 2024

Uplne ta chapem, 100€ je dost a tiež by ma to dalo do vyvrtky. No poviem ti to z pohladu firmy - ak tam je 5 a pol cloveka tak samozrejme mohli napisat, ale ak je to velka firma (a nedajboh aj s fluktuaciou) tak asi nemaju kapacity obvolavat okrem sucasnych este aj vsetkych ex zamestnancov za posledny rok. Skusila by som to skor s calliom, ze ti to spravili na poslednu chvilu a ako exzamestnanec si nedostala echo atd.

korinecka
autor
13. jan 2024

@lindus_esterka jeden hromadný mail by to vyriešil. Oni sa na to vykašlali. S Callio som si prehodila snáď ale 20 mailov kde žiadam kontakty, vysvetľujem a oni mi tam stále citujú tie svoje nové podmienky. Nič žiadna snaha ako robot.

lindus_esterka
13. jan 2024

@korinecka ok, u nas by sa to tak nedalo, ale teda v tomto prípade asi teda skus este zatlacit na firmu. Lenze uprimne - stravne sa dostava na zaciatku mesiaca, aby si clovek kupil jedlo na ten daný mesiac, takze si myslim ze asi nebudu ochotni ti to nejak kompenzovať 😒

mikidiki
2. feb 2024

@korinecka mám podobnú skúsenosť s touto spoločnosťou, mne kartu zamestnávateľ poslal dňa 5.12.2023 po aktivovaní karty som zistil, že mi na nej dňa 30.11.2023 expirovali (boli odcudzené) peniaze v hodnote 193 Eur. Spísal som reklamáciu a miesto vrátenia peňazí mi zaslali nasledovné:
"Dovoľujeme si Vás informovať, že na základe rozhodnutia majoritného akcionára sa spoločnosť GGFS s.r.o. rozhodla nepokračovať v poskytovaní služieb spojených s riešením Callio."
Požiadal som cez Facebook Callio aby mi vrátili peniaze, miesto toho mi zablokovali kartu Callio 5527 7101 5510 5452 aj prístup na účet č. 5281785.
Preto som požiadal zamestnávateľa aby peniaze na stravné zasielal priamo do výplaty aby ma tieto zlodejské spoločnosti neokrádali !

korinecka
autor
3. feb 2024

@mikidiki a Váš zamestnávateľ čo na to? Mne hovorí, že keď už nie som ich zamestnanec, tak ma nemusia informovať. No podľa mňa to je blbosť, aspoň ja som v práci vždy oboznamovala všetkých dotknutých, aj keď už pracovali inde, veď e-maily fungujú a je to šup šup vybavené (aj pri veľkých spoločnostiach s fluktuáciou, veď predsa archív funguje a keď nefunguje, tak je tam riadny bordel). Callio stále opakuje toto: "GGFS je oprávnený vzhľadom na zmenu právnej úpravy, zmenu trhovej situácie, zmenu obchodnej politiky alebo na základe jeho rozhodnutia zmeniť, doplniť, zrušiť alebo nahradiť tieto VOP-CGZ (ďalej len „Zmena VOP-CGZ“). GGFS je povinný Zmenu VOP-CGZ s uvedením jej platnosti a účinnosti oznámiť Objednávateľovi, a to zverejnením na internetovej stránke www.callio.eu najneskôr 15 dní vopred pred dňom účinnosti Zmeny VOP-CGZ. Zmena VOP-CGZ nie je skutočnosťou, ktorá by vyžadovala uzavretie písomného dodatku k Zmluve." Tak nech si strčia takú politiku veď vedia kam.

afrodizi
4. apr 2024

@korinecka Tak to je riadne svinstvo...ja som si ju išla teraz aktivovat, v maji min roku mi ju zamestnavatel dal s tym ze do 2 rokoch to mam minut. Kedze ju treba aktivovat a podobne blbosti, lezala mi na stole. Teraz som si spomenula a teda citam, ze uz to je asi zbytocne. Callio by malo vratit prachy, oni mali upovedomit drzitelov kariet, to je fakt hnus. Ako to nakoniec dopadlo, vratili nieco?

afrodizi
4. apr 2024

Podvodnici, tc zrusene, stranka callio.eu zrusena, to je fakt nechutny ojeb, hromadnu zalobu podat na nich...je nas dost, nepozbierame sa?

afrodizi
4. apr 2024

Co myslite, ze sa stalo s tymi peniazmi na nasich kartach? Jak sa nechutne nabalili

afrodizi
4. apr 2024

Kukam, že velky podnikatel Kmotrik, spol GGFS, mate este tie mail komunikacie? Kto s tym nieco planujete urobit, radsej do sukromnej spravy, moderatori radi taketo veci mažu

korinecka
autor
4. apr 2024

@afrodizi máte odo mňa správu, rieši sa to.