Pekný večer , čakám platbu z VUB banky . Zadaná bola dňa 31.12.2020 dodnes žiaľ nebola pripísaná na môj účet. Zdá sa mi to už dlho , nemáte niekto podobnú skúsenosť? C.u sedí
@patka06 pani mi poslala screenshot zo svojho účtu kde bolo všetko v poriadku , vraj platba od nej odišla bez problémov. Už u mňa nakupovala v minulosti a nebol žiaden problém.
@kristina0909 v každom prípade, je to už dlho ...nech teda reklamuje v banke
Ak je platba z inej SVK banky, tak platba pride nasledujuci pracovny den. Cize mala prist vcera... je to divne. Skontrolovali ste poriadne, ci dala dobre cislo uctu? Poslala screenshot zadanej platby alebo aj to, ze jej to z uctu uz odislo?
@neera_jm áno veď aj mne to príde divne , neviem či mám volať do svojej banky alebo ako to riešiť... poslala mi screen o platbe s dátumom splatnosti 31.12. Včera som jej písala že platba neprišla tak mi poslala aj zaúčtované platby a tam bola aj tá moja. Nešlo o velku sumu ale hnevá ma to dosť, nakoľko nemám ani tovar ani peniaze. Platba z inej banky od inej pani zadaná 31.12 mi prišla v pondelok a táto nie.
@patka06 skúsim jej napísať nech ona volá do svojej banky ? Alebo skúsim ja do tej svojej ? 🤔
@kristina0909 skôr ona vo svojej môže reklamovať
@kristina0909 muz platil v potravinach kartou 31.12.... a dnes kukam a na ucte je to iba rezervovane....takze 5.1. Este neodisla platba 🤦♀️
@patka06 ďakujem, tiež si myslím. Skúsim jej to navrhnúť hoci predpokladám, že zajtra nebude fungovať info linka. Takže opäť len čakať
@andrea_ff áno tie rezervácie z kartového systému trvajú dlhšie niekedy , ale platba ktora je zadané cez internet banking je väčšinou pripísaná v nasledujúci pracovný deň, je to trochu iné. Ale tak uvidíme, kiež by sa to samé takto vyriešilo🙂 🙏🏼
@kristina0909 ano, pri nabehu na iban by to malo byt 24h... ale uz som zazila, ze to bolo viac...plus novy rok, covid....to vie, ci tam nemaju problem.
@andrea_ff áno toto mi aj mamina hovorila ( pracovala v banke ) že treba brať v úvahu sviatky atď. ale aj tak mi to príde už dosť dlho , nakoľko z inej banky platba zadaná v ten istý deň prišla včera. Môže byť, že majú nejaký problém netuším
kazda SEPA platba (tam spadaju aj medzibankove platby) musi byt pripisana do 24 hodin - ak to teda zadavala s datumom splatnosti 31.12.2020 (niekedy vecer uz nepusti, po uzavierke a pustilo by ju az 4.1. co by bol nasledujuci pracovny den), tak by si to uz beztak mala mat pripisane vcera, cize by to mala reklamovat ona vo svojej banke, predpokladam, ze ty si si pohyby na ucte skontrolovala (zeby len neprisla notifikacia/smska), takze potom to musi reklamovat ona :(
@andrea_ff platby uz davno prebiehaju plne automatizovane 🙂 nikto ich na pozadi v banke nepotvrdzuje alebo netipuje, ak ide o tuzemsku SEPA platbu podla SEPA standardov musi byt pripisana do 24 hodin resp. nasledujuci pracovny den (sviatky su vynimka), vynimka je napr. ak sa platba zada v sobotu = nebankovy dek, vtedy je realne spracovana akoby pondelok a pripisana na ucet v inek banke nasledujuci = utorok (ak su to pracovne dni), cize ani covid ani nic podobne v tom ziadnu rolu nezohrava 🙂 jedine, ze by banka prijemcu mals nejaky vypadok o com si myslim, ze by klientov informovali
kartove transakcie naopak podliehaj tomu, ze obchodnik musi spravit uzavierku POS terminalu a poslat ich na zuctovanie, toto musi spravit do 14 dni, preto je transakcia najskor pred-autorizovana a nasledne zuctovana, neprebieha to uplne automatizovane
@petamich áno písala som vyššie, že dátum splatnosti bol 31.12 ( reálne ta platba bola zadaná 30.12 lenže odišla/dátum splatnosti bol uvedený až 31.12)
Samozrejme kontrolovala som prijaté platby niekoľko krát, žiaľ táto platba tam nieje čo som pani aj doložila screenom z môjho účtu. Hneď zajtra ju teda požiadam aby podala reklamáciu . Snáď sa to podarí vyriešiť, toto sa mi ešte nikdy nestalo .
tiež mám VUB a úúúúplnou náhodou sa mi ozvali 2 kupujúce, obidve platili v sobotu 2.1. a to odkonca v priebehu 1 hodiny obidve naraz (čiže žiadne jedna ráno, druhá pred polnocou)
1) unicredit - platba na mojom účte včera 4.1.
2) čsob - platba na mojom účte dnes 5.1.
tak ako to teda je? 😀
@kristina0909 zvlastne to je :( ked platba odisla, cislo uctu sedi, tak je to fakt cudne
@zuzanka.zuzu obidve si splnili povinnost 🙂 ale niektore banky maju rychlejsie spracovanie, napr. v mBank ked sa zada platba do 9:00 rano, tak to ma prijemca na ucte este v ten isty den, ti su extra rychli ale cim to je asi fakt nejaky rychlejsi proces alebo kto vie
@petamich v poriadku, ja nehovorím, že niečo zanedbali.... len že je v tom bordel 😀 a to už vôbec nehovorím o tom, aby sme v r.2021 "nevedeli" poslať peniaze cez víkend do inej banky 👎 čo do inej, pred 2-3? rokmi sa takto pripisovali peniaze aj v rámci vlastnej
ďalší chaos je v platbách kartou, napr. u obchodníka v inej mene, napr. USA (usd):
VUB - zablokuje € vo výške v čase prevodu a odráta € až v čase ich spracovania o pár dní, niekedy mi to urobilo rozdiel aj 0,50€ na platbe v môj neprospech
mBank - koľko zablokuje v ten moment, toľko o pár dní odráta
zase iný meter? nehovorím, že si niečo nesplnili, len že je to bordel
@zuzanka.zuzu myslim, ze v dnesnej dobe sa vela veci da, ked sa chce :D ale v tomto pripade...
@zuzanka.zuzu Ja mám Slsp , pani od ktorej čakám platbu ma VUB. 🙂
@petamich naozaj tam musí byť nejaký problém , podľa mňa už ani neprídu . Dohodla som sa s pani ,že tam vo štvrtok zavolá nech sa na to pozrú prípadne podá reklamáciu.
preverila by som či bola vôbec poslaná
mám VUB a platba poslaná 31.12. bola pripísaná na účet prijímateľa v pondelok poobede