Bývanie za Bratislavou a bez auta

kikina84
6. apr 2015

Ahojte maminy,chceli by sme si prenajat nejaky bytík mimo BA (hlavne kvôli nižším cenám prenájmov)..
Nakoľko nemáme auto,chceli by sme si nájsť nejaký flek,kde je dobrá dustupnosť do BA,v rámci autobusov,prípadne vlakov,skrátka
aby sme sa rýchlo a jednoducho dostali každé ráno do práce,školy,škôlky a podobne.
Bola by som vdačná za typy tých maminiek,ktoré takto za BA bývajú a nemajú auto (prípadne ak aj auto v rodine je, ale majú vedomosť o dobrých spojoch do BA).
Prosím naozaj o vyjadrenie len tie, ktorých sa táto otázka týka a bývajú za Bratislavou a cestujú každý deň do BA spojmi.
Poteší ma aj info o permanentkách na lacnejšie cestovanie,alebo predplatené čipy s výhodnejšou cenou spoju.
ps: hypotéku riešiť nechcem,tú momentálne riešiť nemôžme !
Prípadne poprosím aj konkrétne typy na lacný podnájom s dobrou dostupnosťou,ak by niekto vedel 🙂 ..maxi do 400e s energiami a aspom jedna neprechodná izba +kuchyňa.
Ďakujem pekne za info 🙂

tykat
6. apr 2015

Chodím vlakom regiojet denne do prace, dcera do skoly, uplne v pohode, počas špičky chodí každú polhodinu. V BA som za par minút. Zastávku mam 5min. od domu. Busy stoja z nášho smeru zaseknuté v zápche. Vôbec ich nevyužívame.
Takze moja rada ... bývanie hľadajte po trase vlaku, a čo najbližie k zastávke. 🙂

shania31
6. apr 2015

No jedine ako je pisane v predchadzajucom prispevku- rano a z prace je najrychlejsia doprava vlakom mimo BA.
Inak prijazdove cesty do BA sa rano upchavaju zo vsetkych smerov. My sme takmer 5 rokov byvali v DS, to dochadzanie nas vsak prestalo bavit. Nechcete radsej skusit lacnejsie lokality s prenajmom v BA?? Daju sa aj v BA najst normalnejsie podnajmy. Zalezi,do ktorej casti potrebujete dochadzat za pracou, do skoly....Lebo to je tiez dolezite.

lucianakoniku
6. apr 2015

@kikina84 ja odporucam lokality blizko pri zeleznicnej tratiach, autobusy ktore chodia do lokalit mimo mesta, su podla mna neefektivne, cesta do mesta autobusom trva kvoli zapcham ovela dlhsie ako vlakom.
Ak chcete na prepravu vyuzivat hlavne vlaky, hladala by som byvanie blizko pri zel. stanicicach resp. co sa tyka skoly a roboty, vlaky sa oplatia najma ak mate v ramci mesta dobre spojenie MHDckou alebo peso zo stanice do skoly ci do prace, aby cesta netrvala zbytocne dlho.

Pre porovnanie, napr. z Vajnor trva cesta vlakom na hlavnu stanicu 10 min., autobusom na Trnavske Myto (linkac.53) cca 20 min., autobusy vsak v rannych a vecernych zapchach mavaju meskania. Vlaky chodia rano z Vajnor cca v 30 min. intervaloch, mimo spicky cca kazdu hodinu.
Najblizsie k zeleznicnej stanici je vo Vajnoroch sidlisko Sinkovske, tam byva vela mladych rodin s detmi, o prenajmoch info nemam.
Za Vajnormi smerom na Nove Zamky su na zel. trati Ivanka pri Dunaji a Bernolakovo resp. Senec, to by sa este dalo vlakom zvladat, autobusom si to uz neviem az tak dobre predstavit, cesta v smere Senec - BA byva rano a vecer dost upchata.
Co sa tyka elektriceniek, v ramci integrovanej dopravy platia aj na vlaky, minimalne z Vajnor sa da cestovat vlakom aj na elektricenku.
Mozete skusit pozriet aj Sv. Jur, ten ma tiez dobre napojenie do mesta vlakom.

h2
6. apr 2015

@kikina84 Úplne súhlasím s @tykat , vlaky sú najlepšie riešenie. Do Bratislavy z KAŽDÉHO smeru stoja ráno v zápche autá, ani autobus situáciu nerieši, tiež sa cez zápchu nedostane (aj keď šoféri robia, čo je v ich silách). Ja som cestovávala do BA autom asi rok, vlakom som nechcela chodiť, lebo som mala robotu veľmi ďaleko od stanice, musela by som ísť ešte okrem vlaku 2 autobusmi. Bolo to hrozné, našťastie sa mi potom podarilo nájsť dobrú robotu v Šamoríne, takže chodím opačným smerom. 🙂 Ale viem, že vlaky Regiojet z nášho smeru (bývame v Miloslavove) sú veľmi obľúbené, cestujú nimi aj ľudia, čo auto majú. Záleží len na tom, či máš prácu blízko pri stanici.

tykat
6. apr 2015

@h2 tak to sme mozno susedky 😀
a smer Samorin je super, rano a poobede mas prazdno

Tie nove vlaky su skvele, slusne, ciste, chodia ako kyvadlovka bud interval hodina alebo polhodina. A cenovo ma tyzdenny obojsmerny listok stoji 5,25€ a plati 7 dni, takze niekedy vyuzivam aj cez vikend a ideme s deckami vlakom do mesta.

kikina84
autor
6. apr 2015

@tykat a deti do 6 rokov maju zdarma regiojet? ci ako to je? dakujem

h2
6. apr 2015

@tykat Jéj, aj Ty si z Miloslavova?
No, ja som z domu v práci za 11 minút, už by som sa do BA do práce nevrátila, ani za nič. Len a len kvôli tomu cestovaniu.

tykat
6. apr 2015

Deti vsetky maju zdarma ale musia mat taky preukaz co sa da vybavit na pockanie. Dokonca aj studenti (15r dcera cestuje zdarma) a myslim dochodcovia tiez. Ak chces vediet presne pozri ich stranku tam to maju rozpisane. Fakt to cenovo vychadza velmi dobre.

kikina84
autor
6. apr 2015

@h2 a v miloslavove idu po com take domceky pripadne byty?

h2
6. apr 2015

@kikina84 Fúha, to teda teraz neviem, my sme kupovali starší dom pred 6 rokmi, odvtedy sa sem prisťahovalo strašne veľa ľudí, hrozne veľa sa tu stavia. Skús pozrieť na stránke s nejakými realitami. Ale býva sa tu super, veľmi sme spokojní.

tykat
6. apr 2015

@kikina84 jj to mozem povrdit byva sa tu super 🙂

@h2 ano som, my sme kupili dom pred 9 rokmi, a spokojnost, je tu prijemne 🙂

sam2
6. apr 2015

Ja byvam v Moste pri Ba, spoje su sice dobre, ale rano od 7,00 do 9,00 su tu katastroficke zapchy, takze 5 min cesta ti rano moze trvat aj 30 min 😀 😀 Stale dufam, ze nas zachrani obchvat 😀 😀 Ale mimo toho si byvanie na "dedine" neviem vynachvalit 😉

pemizb
6. apr 2015

Co takto skusit smer Malacky, Stupava? Stupava je sice dostupna len busom, ale zato ich tam chodi neurekom. Malacky zasa vlak...uplne super. Tu nie su tie cesty tak zapchate