Bývalý zamestnávateľ ma nechce odhlásiť zo sociálnej poisťovne

bajabuggy
24. máj 2017

Možno sa to sem ani nehodí, ale čítala som tu príspevky už o hocičom. Chcem sa na vás obrátiť s otázkou čo robiť, keď ťa tvoj bývalý zamestnávateľ nechce vyhlásiť zo sociálnej poisťovne? Na úrade práce to odo mňa žiadajú, ale bývalý zamestnávateľ nereaguje na listy, telefonáty. Nič proste. na ÚP mi povedali, že s tým oni nepohnú že to musím vyriešiť sama inak ma nezaeviduju.

ikonica
24. máj 2017

no mali sme taky pripad.. my sme zamestnanca odhlasili riadne, mame to aj cierne na bielom vytlacene.. ale v soc poistovni to nepreslo.. proste osoba tam nadalej figuruje ako prihlasena, odhlaska chyba, aj ked my ju mame jasne vytlacenu a akceptovanu... a pani nechcu prijat na up... volali sme do socialky a tam nam povedali, ze je to ich technicky problem, ze nename nic robit, ze to musia oni riesit az cez Blavu... pytala som sa, ci ju nemam teda odhlasit este raz, nech je klud a oni ze nie, ze to musia oni nejako technicky poriesit, ze by sa potom mohla odhlaska zduplovat... no niekedy to nemusi byt vina zamestnavatela ako,vidis.....

fefe123
24. máj 2017

Skús zájsť na socialku, aby to vyriešili oni... vezmi so sebou rozviazanie pracovného pomeru a požiadaj ich, aby Ti vydali nejaké potvrdenie, ...; zato, že Tá zamestnávateľ neodhlásil, predsa nemôžeš... zájdit aj na ÚP, nech Ti dajú potvdvrdenie, že si sa chcela nahlásiť, aby Ti nechýbali dni, kým sa to dorieši...

ikonica
24. máj 2017

nam napriklad kvoli tomu neprechadza mesacny vykaz... cize je aj v zaujme zamestnavatela aby to dal do poriadku....