Dobrý deň.
Som rozvedená dva roky,mame s bývalým mužom dve maloleté deti,ktorým bol založený detsky účet ako šetriaci.Po rozchode (nie rozvode) ostal jeden účet na dcéru mužovi,že jej tam bude vkladať nejaké peniaze mesačne,druhý účet na syna ostal mne a tomu vkladám mesačne peniaze ja.
K obom bola vydaná aj bankomatova karta.
Účty som vybavovala v banke ja,takže majitelia účtov sú deti,ja som držiteľ karty,keďže deti sú neplnoleté (dcéra 10,syn 5 rokov)…
Dnes som sa dozvedela,že bývalý muž si vzal nejaký úver od Home credit,na kartu dcéry mu chodila jeho výplata (neviem prečo uviedol zamestnávateľovi jej číslo uctu)…
On pri žiadosti o úver dokladoval svoje príjmy výpisom z detského účtu.
Je toto v poriadku?
Že mu schválili úver vo výške 8000€,keď on dokladoval svoj príjem prostredníctvom detského účtu,kde majiteľ je neplnoleta osoba a ja som držiteľ?
Bojím sa,aby som z toho ja,alebo dcéra nemala nejaké potiaze.Ked úver bral,ešte sme neboli právoplatne rozvedeni.
Dakujem za odpoved.
Ak bral úver keď ste neboli sudne rozvedeni a nemali ste zúžene BSM, tak ten úver je váš spoocny
@sense toto platí iba pre hypotéku, spotrebný úver dajú v pohode aj bez BSM len jednému z manželov
@jaroslav81 ale ak on nebude platiť bude musieť dlh splácať ona
Ahoj. Detske ucty funguju tak, ze nimi vie disponovat realne kazdy z rodicov (napr. Prevod na pobocke). To, ze vy ste si podelili karty, tak to je v podstate irelevantne, muz akurat porusil nieco, na com ste sa dohodli. Nebankovka len chcela vidiet, ze mu chodia peniaze. Nemyslim si, ze by z toho dieta alebo vy mali mat nejaky problem. Pozor ale do buducna, ked budu deti plnolete, aby hlavne elektronicke pristupy mali k dispozicii len deti, hlavne je nebezpecne, keby sa muz prihlasuje cez udaje deti a zobral by si na ich rodne cislo uvery.