Chcem sa opztat ci mi neviete niektora poradit.mala so predajnu s gextilom a musela som ju kvoli materskej zrusit,ale mam tak este aj zasoby neake ktore mi ostali budem musiet platit z nich dan?a bol tam este aj predaj poviem priklad :predaj bol v hodnote 1500 eur, zasoby su 3500.ako mam postupovat?napiste mi prosim vsetky moznosti,ucto este nemam ukoncene tak tam viem dopisat hoc co.dakujem
dakujem krasne
@evita68 a mozem este jednu otazku, mozem si uplatnit Danovy bonus na dieta v danovom priznani za rok 2013, ale som na rodicaku,ale mam aj zivnost, a mozem si odratat aj odpocitatelnu polozku na danovnika? moj zaklad dane za minuly rok kvôly nespotrebovaním zasobam z predchadzajucej mojej diskusie, je cca 5000 €, vyjde mi platit dan ale ak by som si mohla uplatnit nezdanitelnu polozku a ten db tak by som bola spokojnejsia....
nie, ty platíš dane len zo zisku a to máš príjmy-výdavky, zásoby sú na tvoju ťarchu, že si to nepredala a čo ak sa dáš po čase znovu na podnikanie a tieto zásoby do toho vložíš, zase by si to predávala a mala zisky, platila by si duplovanú daň, nie? Ak nie si platcom DPH,tak si tovar nakupovala už s DPH. Daj si stránku www.porada.sk alebo napíš do googla podnikanie porada a tam nájdeš všetko,poprípade môžeš aj tam položiť otázku.