Budem musieť platiť za pôrod, keď mám dlh v poisťovni?

bielkaaa
22. aug 2014

Dobry den. Chcela by som sa Vas opytat na poistovnu. Som tehotna a par dni pred porodom. A poistovna my nasla dlh. Chcela by som si ho dat na splatky ale cakam papiere este uradu prace. Ked ze som mesiac na urade prace. Nebude robit poistovna problemy ked pojdem rodit? Nebudem muset platit. ?

monikabubko
22. aug 2014

Tak to závisí od poisťovne,od toho aký je ten dlh vysoký a či ti už stopli starostlivosť,ktorá nie je bezodkladná. Ale myslím,že pôrod a následnú starostlivosť o teba i bábätko by mali uhradiť. Najlepšie a najistejšie bude ak sa spýtaš priamo v poisťovni.

mamulienka30
22. aug 2014

Fuha no nezavidim ti situaciu, za ake obdobie mas dlh? Ak si v poslednej dobe normalne platila a nasli ti dlh za nejake obdobie rok-dva dozadu, tak by to az taky problem byt nemal. Ale ak je to nieco noveho a ty aktualne neplatis, kludne ti mozu dat zaplatit cely porod. Byt tebou stojim rano pred dverami zdravotnej poistovne a cierne na bielom si spisem splatkovy kalendar s nimi. Necakaj a chod vysvetlit situaciu. Spatne nevybavis uz nic a porod ak bude cisarsky napriklad je hodne draha zalezitost..

maznacik007
22. aug 2014

nebudes platit nic porod je bezodkladna zdravotna starostlivost .. neboj sa ...

katarinamarkova
22. aug 2014

https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
....poistenec ktory nezaplatil poistne za 3 mesiace....bla bla bla...ma narok len na uhradu neodkladnej zdravotnej starostlivosti.....
ps: nie je jednoduchsie, rychlejsie dostat sa ku korektnym info par klikmi na stranku poistovne, resp. telefonatom na infolinku? ako zistovat co si kto o tom snad mozno mysli......

mihula
23. aug 2014

neboj sa nič,zaplatime to my,ktorí sa zodpovedne staviame k zdravotnej poistovni