Budem musieť platiť odvody?

2. dec 2023

Čaute, som živnostníčka druhý rok. V tomto roku budem mať príjem z faktúr 7600 eur. Vyjde mi v ďalšom roku platiť odvody do sociálnej poisťovne, budem musieť platiť? Alebo iba do zdravotnej?Ďakujem

pictbridge
2. dec 2023

Ak neprekročiš príjem 7824 eur nebudeš musieť.

melanta
2. dec 2023

Nebudeš. Len nezabudnúť na dôchodok. Odkladať každý mesiac na dôchodok niekam na samostatné sporenie, pretože to človeka dobehne.

sense
2. dec 2023

Nebudeš ale treba myslieť na dôchodok a na nemocenské v prípade choroby a prípadnú matersku

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
esmey
7. dec 2023

Čím viac takých ako ty, tým menšie výdavky štátu na dochodky v budúcnosti. Len nečakaj nejakú pomoc od štátu keď sa na jeho financovaní nespolupodielaš.

mirka807
8. dec 2023

Treba mysliet aj na zadne vratka, ja by si na tvojom mieste platila aspon tie minimalne odvody,uz len z dovodu keby si bola pn, sla na marersku, nebodaj zase daka kriza covidova, tak by si bola aspon kusok kryta ... lebo tym ze neplatis nemas narok nanic

lienka.7
8. dec 2023

@esmey práveže sa mýliš. Naš stat je taky sociálny, ze aj keby celý život nič neplatila, tak neostane s "hoľou ritou".
@autorka nezabudni tu o pol roka napísať, že by ste chceli bábätko, ako by si získala matersku...ideálne najvyssiu.👌

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
duratlicka
10. dec 2023

@chodec15 Čo ak je živnostníčka s tak malým príjmom pretože má malé deti? Nikto sa nestará z čoho bude rodina žiť, keď majú 3 roky a idú do škôlky. My ženy sa snažíme aspoň čo to zarobiť a takéto sprosté reči si fakt nezaslúžime.

duratlicka
10. dec 2023

Som na tom rovnako už 5. rok. Ich hlúpe reči si nevšímaj. Sem tam som si platila aspoň chvíľu dobrovoľne. Nechávam sa tak zdierať iba preto, aby som mohla byť so svojimi deťmi.