Ahoj mamičky, moja kamarátka má detské oblečenie, topánky, veci do domácnosti, alebo oblečenie po mužovi a po sebe.
Navrhla som jej aby to predala cez Modrého Koníka. Problém však je že ona nemá účet, na ktorý by jej chodili peniaze od kupujúceho.
Pracuje a výplatu má na ruku v hotovosti.
Ak si založí účet a budú jej chodiť platby len z Modrého Koníka, nebude to nejako podozrivé pre banku?
Nebudú jej chodiť platby z "modrého koníka" ale od rôznych ľudí, ktorí si to oblečenie kúpia. Také mini prevody banku vôbec nezaujímajú.
Banka má iné starosti ako sledovať pár eurové vklady.Kvoli tomu by som ani účet nezakladala, ale dala na mužov ja si ani neviem predstaviť ako niekto funguje bez uctu
Nejde o to že sú to "mini sumy" ale či nebude podozrivé že chodia platby od iných ľudí za predaj oblečenia.
Žiaden iný príjem jej tam nebude chodiť len z Modrého koníka 🙂
hej, mala by skryť všetky atrapy zbraní, nachystať si topánky bez šnúrok a pod. Keď jej príde NAKA vyvaliť dvere tak by to ťažko vysvetlovala :D
@procrastique Slušne sa pýtam z prečo taká odpoveď?
Ak bude predavat veci za statisice mesacne, podozrive to bude, inak je to banke absolutne jedno.
Banke to môže vyskočiť v rámci nejakých automatizovaných AML procesov, ale max. sa jej ozvú, opýtajú sa na tie platby, povie, že sú to platby z bazárového predaja a tam to skončí. To že jej na tento účet nechodí príjem banku zaujímať nebude.
Jasne že môže. Môže mať účty na čo potrebuje. Není to len nato by tam chodila výplata.
Nie nebude to podozrive. Banke su tieto polozky u ….
Nepredpokladam, ze jej tam budu chodit tisice z predaja…
Ale teba neviem si predstavit ako moze niekto v 21.storoci fungovat bez uctu. A teda aj zamestnavatela, co vyplaca na ruku, v hotovosti veru uz nepoznam.
Autorka, myslíš, že banka zamestnáva človeka, ktorý sleduje, kedy komu čo od koho príde na účet, skúma, či to nie je podozrivé a následne to nahlasuje príslušným orgánom? Zvlášť, ak ide o pár eurové sumy za obnosené oblečenie?
Ďakujem všetkým za odpovede ❤️
Banku to nebude absolutne zaujimat. Akurat taky ucet asi nebude bez poplatkov. Ale potom ho moze vyuzit uz aj na tu vyplatu a trvale prikazy ...
@h2 viacero malých prevodov od rôznych ľudí môže byť vyhodnotených ako potenciálna podvodná činnosť, banka nevie, že je to za staré tričko (preto je aj dobré písať do poznámky, čo za prevod to je). Ale pravdepodobnosť, že automat vyhodnotí práve ju je nízka a aj keby, tak sa to vyrieši jedným telefonátom a vysvetlením, že ide o bazárový predaj. 🙂
jasne "kamarátka" 😉 a veľa šťastia pri predaji, moc to na odbyt nejde, tak aby si nebola prekvapená 😂
Kým niekto z kupujúcich nebude žiadať banku o spoluprácu pre vrátenie platby tak nikto si to "nevšimne".
Nauč kamarátku platiť elektrinu, mobil, internet, škôlku/školu cez účet v banke, ušetrí zbytočné poplatky a čas chodením na poštu.
@zuzanka.zuzu Ďakujem za tento hlúpy, komentár. Čakala som kto ho napíše ako prvý. Snáď sa budete cítiť lepšie.
A áno pýtam sa kvôli kamarátke.
@maranco Platí to jej muž, ona chce vlastný účet ale len na koníka.
@zuzanka.zuzu Tak nech zrušia modrý koník keď to nejde na odbyt.
Prečo by rušili modrý koník? Ja som tu už viac, ako 10 rokov a ešte som nič nepredala, ani nekúpila. Toto je hlavne diskusné fórum, nie len bazár.
Len jej povedz,že niekedy nemusí za celý mesiac predať nič a poplatok za účet bude musieť zaplatiť. Modrý koník nie je iba bazár, tak prečo by ho mali rušiť.
Bolo to povedané obrazne.
ja sa cítim výborne aj bez toho ale som rada že si sa dočkala 😜
@luccija prečo je niekto mladý dobrovoľne bez účtu? exekútor, soros a zlé banky, veľký brat ťa sleduje a mňa nebude, vojna na ukrajine a kam utiecť... ktovie 😂
@zuzanka.zuzu A odkiaľ viete že je mladý?
@procrastique
@luccija to teda nie je pravda. Ja predávam veci po malej na FB bazaroch a volali mi z primabanky a musela som "dokladať" dôkazy, že to je bazarový predaj.
Mala som priliš vela platieb z rozných učtov a boli to sumy 15-20e
ak je starý, tak ešte horšie, očividne s vekom rozum neprichádza 😉 a nevykaj mi
banke je to srdečne jedno a takéto drobáčiky nebude nahlasovať finančnej správe :D