Ahojte,
Chcela by som sa Vás v mene mojich rodičov opýtať, či nemá niektorá z vás skúsenosť s vyplácaním príspevku na cestovanie pre dieťa so sluchovým postihnutím. Ide o to, že brat má ťažkú sluchovú vadu a musí z toho dôvodu dochádza do školy 70km, kde ho vozia rodičia na internát. Takto každý týždeň absolvujú 280km. Majú na tento príspevok nárok a ak áno, kto ho vypláca? Prípadne aké sú postupy na jeho vybavenie. Za každú radu vopred ďakujem. 🙂
je to okolo 35 € na mesiac, nečakaj celé preplacanie
však ak má preukaz ztp v tomto prípade bude s pasom vlak máte zadarmo
uprimne nikoho netrapi ako to tam dieta dopravia a či na to majú , alternativa zdarma je
skuste ale fakt nečakaj viac , však preukaz ztp musi mat vybaveny nie
nemusia ho vôbec priznat pretože so sprievodcom zvlada cestu vlakom , busom vybavené ale za pokus nič nedáte
Neviem aku ma stratu sluchu no vacsina nepocujucich alebo tazsie sluch.postihnuty maju ZTP so sprievodcom,tym padom vlak zadarmo a bus su zlavy,to ze ide autom asi nikoho nezaujima,kolko rokov ma brat?v 18moze poziadat o CID ak ma vacsiu stratu sluchu
@ladybug138 ďakujem
@sara07 mne priznali a tiez mozem chodit inymi dopravnymi prostriedkami..a stretla som sa len s ustretovostou...
@ladybug138 myslíte, že by som to mohla nájsť aj na ich stránke? Keďže je doba, aká je, všetko sa vybavuje elektronicky
@ladybug138 to vieš záleží na koho natrafíš, ja poznám chalana čo teda cesta vlakom je zažitok proste to si každy odsadne a neuznali ani prispevok na benzin ani nič a chodi 25 km do školy každy dne dochadzanie, pas dieta, ma to zvladnut sprievodca len sprievodca pada na hubu a ešte sa nan pozeraju že ako si vymyšla atd
to zaleží ako posudok upsvar pracovnik napíše, žial nie od toho ako to dieta potrebuje
@lulka321 skuste im napisat mail, ja akurat riesim to, ze som stratila ztp preukaz a riesila som to mailovo, aj ked chcu, aby som priniesla podklady osobne na urad
@sara07 to ma mrzi...mne to vybavoval manzel a vyslo to...ale on ma dar reci, tak asi icy nejako obalamutil 😃 ja mam onko diagnozu
@ladybug138 ďakujem, skúsim 🙂
@lulka321 toto neprejde, prepokladam, ze brata na individuálnu dopravu neodkázu. Ale má nárok na parkovací preukaz 😉
@ladybug138 ty más narok na "benzin" prave kvoli onko ochoreniu (akutna liecba, alebo biologicka liecba), a pravdepodobne na dobu urcitu...
@janca704 je to mozne, ja uz v liecbe nie som akutnej, bola som na transplantacii, len dochadzam casto na kontrolu...zatial peniaze chodia, uz asi pol roka
Ahojte prosím Vas ak by ste mi vedeli poradit synček ma jednostrannu prepačnu stratu sluchu ,som s ním na predlženej rodičovskej dovolenke do 6 rokov ,viete mi poradit na čo mame ešte narok ? je ešte plienkovany navštevujeme logopeda neurologa psychologa foniater chodime do centra špecialnej pedagogiky , neviem na čo máme ešte narok na nejaku kompenzaciu a či budem moct po 6 rokoch požiadat o opatrovatelske 🙏 dakujem za každu radu
@lulka321 ahoj, ja som ztp, sice s uplne inou diagnozou, ale dostavam prispevok na benzin...takze urcite skuste vybavit, ziadost sa podava na UPSVaR..nie je to zavratna suma, urcuje sa individualne, ale lepsie ako nic 🙂