Bloknutý účet

simonka1161
12. mar 2021

Dnes prišla výplata manželova a nemôžem zobrať dole peniažky boly sme dohodnutý na spláte že pošleme no a ako terás mám poslať keď nemám z čoho keď mám bloknuty účet? V peňaženke 5€ mám :(

alenah31
12. mar 2021

@simonka1161 exekutor okrem ex. zrazky, ktoru moze ziadat zrazit zo mzdy povinneho ex. prikazom moze peniaze vymoct aj inym sposobom - skoro vzdy bloknutim uctu, zatazit exekuciou majetok atd. Jedinou moznostou je nechat posielat mzdu na ucet, ktory nie je na manzelovo meno - niekoho komu verite. Alebo zalozit ucet na meno Vasho dietata a posielat mzdu tam.

bory195
12. mar 2021

Treba ísť do banky, banka môže odblokovať peniaze, ktoré sú určene pre exekútora, a previesť mu ich. Predpokladám, že ste sa dohodli na splatkovom kalendári, ale potrebuje tu prvú splátku, aby dohoda reálne platila a na základe takejto prvej splátky potom bude účet odblokovaný a budete len splácať podľa splátkového kalendára.

bory195
12. mar 2021

Pripadne možno ste iný prípad, ale to, myslím, vyzera postup exekúcie inak.

bory195
12. mar 2021

A inak v banke na pobočke je možné vybrať nepostihnutelnu čiastku (to tzv. minimum prostriedkov, ktoré nie je možné prikázať z účtu). Ale bankomat nepusti...

chrobacik41
12. mar 2021

@simonka1161 treba kontaktovať exekútora zivotné minimum ti musí odblokovať , a plus teda banka nech odblokuje sumu na splátku exekútorovi a dalsiu mzdu už neposielat na tento účet bud na detský alebo nech vám ju pošlú šekom cez postu

benit
12. mar 2021

@alenah31
@chrobacik41 radit ako obist, dievcata vy by ste boli radi keby bola dlzna vam a takto vas obchadzala nesplacala dlzobu?
Museli vediet, ze maju niekde dlh a urcite dostali vyzvy na zaplatenie kym to prislo po exekutora. Narobili dlhy, treba ich splatit. To ze financna gramotnost tohto naroda je hrozna je uz v tejto chvili druha vec. Volat exekutorovi, dohodnut sa, ist do banky a vybrat peniaze osobne.

sasa1310
12. mar 2021

@chrobacik41 a čo vyriešia, keď spravia detský úče, dlh sa im nevyparí. Akurát si to celé ešte zhoršia.
Exekútor vie presne čo si môže dovoliť a koľko musí peňazí nechať.

kitycat
12. mar 2021

Nechapem ako mozete, zene co nevie napisat suvislu gramaticky spravnu vetu radit aby obchadzala exekutora a penaize si dali posielat bokom. Exekucia nie je jednoducha vec a tu sa ocividne niekto vyhybal dlhodobo plateniu. Pani ani len nevie ako boli dohodnuti ked sa zaraza, ze ma zablokovany ucet... Ptedsa nech zavolaju exekutorovy, ze si nie su isti postupom ale davat si posielat vyplatu inam? A potom sa akoze problem strati?

kitycat
12. mar 2021

@kitycat mudim si ajja upravit gramatiku *exekutorovi 😆

chrobacik41
12. mar 2021

@sasa1310 ja som to nemyslela v zlom, ani nič podobne aby ten dlh neplatili. Veľmi dobre viem ze exekúcia nie je jednoduchá záležitosť. Tiez moj partner splaca ale spláca riadne a už za dva mesiace to budeme mat z krku. Ja som na to dohliadala a vyplácala aby sme to dali do poriadku. Ale určite by bolo potrebné aby kontaktovali exekútora ved nemôžu žiť z 5 eur? Preto som písala aj o tom životnom minime...ale predovšetkým treba komunikovať. My sme tiež písali volali komunikovali a všetko sa dalo vybaviť len treba chcieť a rozmýšľať.

benit
12. mar 2021

@chrobacik41 ja v tvojom 1.prispevku vidim radu, ze neposielat dalsiu vyplatu na ucet, ale na iny alebo sekom. Radsej jej porad, ze ja splacam, splacaj aj ty.

simonka1161
autor
12. mar 2021

Nám prišiel papier od ného ze máme exekútora hned sme volali že sa chceme dohodnúť na splátky po 50€ oni že ok pošlite nám písomne tiez že budete takto splácať poslali sme hneď dnes nám prišla výplata nemohla som ju zobrať dole ani € volala som mu že ako terás vam máme zaplatiť keď je účet bloknuty volali sme do banky a zbanky in poslali a o žiadnom minime životnom nehovorily

alenah31
12. mar 2021

@benit mozno treba riadne citat...oni maju s exekutorom splatky dohodnute, zaroven je zrazka zo mzdy. NIKTO neradi nesplacat, ale ludia potrebuju aj z niecoho zit. Nehodnotim niciu financnu gramotnost-mozno maju dlhy z vlastnej blbosti, mozno skratka neslo momentalne splacat-strata zamestnania napr. Ale ja podobnym ludom ako oni tie exekucne zrazky vykonavam tiez, neradim ako obchadzat zakon-zakonne exe platia zo mzdy+maju splatky navyse, ktore si dohodli. Exekutor ucet bloknut musi-na to je zakon. Ale tiez vie poradit ako zostatok mzdy zachovat pre zabezpecenie rodiny. Mam zenu, ktora plati exe za manzela-vzal pozicku, o ktorej nevedela, spolu s dlznou sumou, urokmi, trovmi exe to robi cez 8.000€. On je dlhodobo PN po podporej dobe-cize nemocenske nedostava. Ako jeho manzelka splaca dlh za neho - aj tu chcete sudit? A takych su stovky!!

benit
12. mar 2021

@alenah31 nechce sa mi pisat to iste dokola, precitaj si svoj prvy prispevok, co jej radis.

simonka1161
autor
13. mar 2021

@alenah31 aj tam bi zablokovali účet povedaly

alenah31
13. mar 2021

@simonka1161 nie...nemozu zablokovat ucet ani iny majetok, ktory nepatri povinnemu.

sasa1310
13. mar 2021

@chrobacik41 exekútor vie čo robí. Aj banka, ktovie či naozaj mu peniaze zablokoval exekútor alebo banka, alebo či vôbec pracuje daný manžel či si peniaze nezobral on. Si myslíte fakt, že exekútor nevie čo robí? Veľmi ale veľmi pochybujem. On to musí vedieť najlepšie koľko môže nechať a aj banka. Chyba bude niekde inde.

simonka1161
autor
14. mar 2021

@sasa1310 vy sa vidíte čo píšete ešte také slová som nepočula asi vy máte takého manžela... my sme asi náhodu najprv volaly do banky prečo nemôžem zo rat dole peniažky! A hneď povedal že celý účet je bloknuty ! Takže nekomentujte mi tu také blbosť ja mám teraz dost5na hlavu ja teraz sa modlím aby mi zajtra už odblokoval účet cez banku sme mu už poslaly peniaze!