Ahojte.Chcem sa spýtať.neviete či sa dá platiť v Coop jednote mobilom alebo hodinkami? Či sa to už dá všade? ďakujem
Aj, aj.
@doriiis ďakujem.A to stačí len priložiť ako kartu? či ako to funguje? ešte sa vtom nevyznám.
@ruzasipova ďakujem
V prvom rade musíš mať v telefóne funkciu NFC.V prípade,že ideš platiť táto funkcia musí byť zapnutá ( odporucam ju vypínať,keď ju nepotrebujes) a potom záleží od mobilu....ja napr.ho musím mať odblokovany,lebo inak platba neprejde.A normálne priložiť ako prikladas kartu
Vytvoris si google pay, ak mas android, alebo apple pay, ak mas iphone. Tak sa sparuje tvoja bankova karta s mobilom. Zapnes nfc na svojom mobile. A vzdy ked prilozis k platobnemu terminalu odomknuty mobil, tak uhradi platbu. Zamknuty mobil neuhradi, netreba sa bat, ze prejdes s mobilom vo vrecku popri terminali, alebo ak niekto cita nfc mobily, ze zaplatis to, co nechces.
@doriiis Áno NFC mám.
@liljana A to musím predavačke povedať že chcem platiť mobilom.? Alebo ako?
povies, ze platis kartou
@liz_lemon Čiže to je vlastne to isté ako karta.Len tam neprilozim kartu ale mobil?ak tomu dobre chápem.
ano, lebo karta je ulozena (stokenizovana) v tej apke na platenie
@liz_lemon ďakujem.
ty neplatíš mobilom ani hodinkami. Ty platíš stále bankomatovou kartou, ktorá je uložená v mobile alebo v hodinkách.
Musíš mať stiahnutú aplikáciu svojej banky, v nej budeš mať načítanú tvoju platobnú kartu. Pred platením otvoríš aplikáciu a už len mobil priložíš ako kartu. Treba mať internet v mobile.
@terka402 akoto to že treba mať internet? Keď mi na infolinke povedali že netreba mať internet keď ideš platiť.Iba to NFC.
Tak potom v poriadku. Ja platím cez aplikáciu banky. Nevedela som, že to funguje aj cez NFC.
Ano, samozrejme. Všade, kde majú terminál.
@terka402 Áno tak mi tam povedali.Lebo som sa pýtala že či treba mať net.A bolo mi povedané že nie, že stačí len NFC
@ankare Ďakujem
Áno dá....