Banky a hypotéka

xtinal
2. jún 2024

Ahojte.. Chcem sa spýtať... mám banku (SLSP) a z osobných a bezpečnostných dôvodov mám založenú druhú zahraničnú banku (revolut). Hlavný kapitál si držím na SLSP ale posielam si pravidelne peniaze na revolut a platím veĺa vecí revolut kartou. Môže mať moja hlavná banka pri žiadaní hypotéky problém s tým že vidí transakcie a prevody peňazí na moju revolut kartu ? môže si banka vypýtať výpis transakcií z cudzej banky pri žiadaní hypotéky? (určite sa banke nebude páčiť že nevidí kam peniaze na revolut banke chodia)... skúsenosti?

Ďakujem

astronaut321
2. jún 2024

@xtinal nie, malo by to byť OK.

butterflyeffect
2. jún 2024

Transakcie a prevody na svoj vlastny ucet v inej banke ako take nie su problem, problem mozem byt prave ze ide o prevody na revolut, z nejakeho dovodu to banky beru ako nebezpecne spravanie. Vypisy si nezvyknu pytat ale moze sa aj to stat. Treba si uvedomit ze hypoteka ako taka sa kazda schvaluje za urcitych podmienok ale vzdy individualne sa banka pozera na kazdeho klienta. Treba ai zadat ziadost v banke a clovek je hned mudrejsi, inak je to stale polemizacia ci bude to alebo nebude to banka riesit.

zuzanka.zuzu
2. jún 2024

ja som dokladala aj výpisy z inej banky a to dokonca zo zrušeného účtu 🙂 pýtali ich vo VUB a účet bol v TB

vanilkovazmrzka
2. jún 2024

Hm zaujimave. Ja som brala hypo v banke kde som dovtedy nemala ziaden ucet ani ziaden ich produkt a zaujimal ich len prijem… a nie co sa deje na mojom inom ucte.