Bankový účet

9. mar 2024

Dobrý večer,ak ma niekto účte v Rajfke ,tak mi prosím vás vysvetlite čo toto presne znamená. A ďalšia vec ak mam zablokovaný účet kvôli exekutorový ak teda je zablokovaný tak, odblokovať mi ho vie len ON?

zuzanka.zuzu
9. mar 2024

vyzerá to tak že si na účte mala 520e, zablokovala sa suma 4110e a teda si 3590e v mínuse

vikisisi
9. mar 2024

Buď pôjdeš do banky a vyplatíš celú dlžnú sumu alebo potom kontaktovať exekútora a dohodnúť sa nech ti uvoľňuje aspoň životné minimum

pieksamaki
10. mar 2024

@vikisisi ako funguje exekúcia? Neoznamju nejakou výzvou dlzobu? Véd nemôžu len tak zablokovať aj peniaze na životné minimum....iba ak vedia ze ma aj inde účet...ale zo zákona predsa nemôžu siahnuť na všetko hneď....aspoň si tak myslim

vikisisi
10. mar 2024

@pieksamaki ale práveže, zablokuje všetky účty, výzva na úhradu chodí od spoločnosti, ktorej je dlžník dlžní, akonáhle to má už exekútor on už iba blokuje účet bez informovaní

pieksamaki
10. mar 2024

@vikisisi hej hej....len aspoň životné minimum by mali nechať....to radšej siahnuť na majetok formou dražby...ale každý by mal mať životné minimum k dispozícii.....

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. mar 2024

@vykrik1111 Táto odpoveď úžasná.Ešte ,že si tu ty aby si mi to patrične vysvetlila.Ďakujem ,že ťa Pán Boh poslal na tento svet aby si nám neplatičom a negramotným vysvetila ,to čo vôbec nevieme a zodpovedala si nám práve , to na čo sa pýtame.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. mar 2024

@vykrik1111 je mi ľúto, že v dnešnej dobe sa ľudia pozerajú len na jednu stranu mince.Možno príspevok nebol vôbec o mne.Čo ak som písala o mamičke, ktorá je slobodna ,ktora ostala bez práce a ktora sa aj napriek tomu ze sa v takej situácii ocitala tak, sa dohodla s exekútorom na spátkach aj z toho mála co ma? Moja otázka nebola na to či mám exekútor alebo aký dlh mám.Tento svet je tak skazený ,že sa človek bojí cokolvek opýtať aby nebol súdený, ponížený a odradený.Chcela som len vysvetelnie,ktoré mi mamicky vyžšie aj dali.Takže ostatným ďakujem A tebe prajem všetko dobré.Prajem ti aby si sa nikdy nrocitla v takej situácii ,že musíš riešiť exekútorov.Prajem ti aby si v živote mala o 10x viac ako máš.Nech ťá Pán Boh požehná a chráni.

candii
17. mar 2024

@vykrik1111 ty si ozaj len taký výkrik. Kto si, že ideš súdiť ľudí? Staraj sa o seba.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
candii
17. mar 2024

@vykrik1111 nesud aby si raz nebola súdená 🙂 nikto nevie čo sa stane a kľudne sa aj ty môžeš ocitnúť v nezávidenia hodnej situácii kedykoľvek. Môže prísť choroba, úmrtie.. nikdy nevieš.

heidi4
17. mar 2024

@vykrik1111 aj ja som mala zial v 2021 (pre mna) "nechtiac/neplanovane/nepochopitelne" exekuciu, ale samozrejme len a len mojou vinou. Dlzala som VsZP okolo 365 (alebo 635, uz si nepamatam nastastie) eur, VsZP sa ma snazila 2x najprv telefonicky kontaktovat, no zial v praci som mala tlf v kabelke cely den a nedvihla, nechtiac. Potom ma cakal uz iba zablokovany ucet a list od exekutora. Vyriesila som to nastastie navstevou banky a splatenim dlhu, ale take stresy a pocit zlyhania uz nechcem nikdy zazit. Necakala som to, ale samozrejme, mohla som si za to len sama.
Nikdy nesudim ludi, neviem, cim si presli. Ale ked nemam ako poradit, aspon do nich nerypem. Tvoje komentare absolutne nikomu nepomohli, akurat mozu tak skaredo ublizit, myslim, ze autorka ma uz nalozeneho na ramenach dost, netreba jej pridavat.
Iste sa z tejto skusenosti pouci ako ja a bude k zivotu pristupovat tak, aby sa uz nikdy neocitla v takychto sr.ckach. Ja sa toho drzim jak cert kriza :D nastartovalo a poucilo ma to az tak, ze uz 3 uvery som si splatila radsej predcasne. Dalsi extrem. 🤣🤦
Svet bude krajsi, ked budu ludia k sebe laskavejsi. 🤘

heidi4
17. mar 2024

A autorka, nemam ti asi ani ako poradit, len splatit ten dlh alebo sa dohodnut s exekutorom na splatkovom kalendari, ale drzim ti velmi palce.
Mna az pot oblial, ked som videla tvoj prispevok. Total de ja vu spred 3 rokov, az ma prehnalo. Nie je to ziadna sranda, ale da sa to zvladnut. Skus si najst viac brigad na nejaky cas. Drz sa 🍀🍀🍀

zuzanockamt
17. mar 2024

@heidi4 To ťa kontaktovali len 2-krát telefonicky? Žiadny písomný dokument nebol doručený? Neverím. A to si ani nevedela, že tam máš dlh? Veď v aplikácii sa to dá pozrieť.

heidi4
17. mar 2024

@zuzanockamt yep. A iba 2x za jediny den, pracovny, ked som proste pracovala a absolutne necumakovala na mobil. Nemala som vtedy este appku, takze fakt som nevedela, ze to budu az takto radikalne a hned riesit (ale jasne, o nejakom dlhu som vedela, lebo par mesiacov som si neplatila zdrav. poist. - pisem, iba moja vina). O tom, ze by mi nieco poslali postou, neviem, mozno mame nieco doslo, ale sa to ku mne nedostalo, nebyvam na adrese TP. Proste vsetko nestastna zhoda nahod, ale vinu zvalujem samozrejme len na seba, nikoho ineho. (Nie ze zla vszp, ani ze zly exekutor, bol to nahodou velmi mily pan v telefone, ale tak aj ja som bola mila a zhavaa to riesit asap :D )

zuzanockamt
17. mar 2024

@heidi4 Takže to predsa len nebol blesk z jasného neba, keďže si o tom vedela.

heidi4
17. mar 2024

@zuzanockamt ved jasne, ved preto som dala uvodzovky k slovam "necakane, nechtiac, neplanovane", len som necakala taky rychly spad akcie :D nevadi, poucila som sa na svojich chybach, ako aj ini, deju sa aj horsie veci

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidi4
17. mar 2024

@vykrik1111 Ja som praveze jej prispevok pochopila tak, ze sa len pyta, preco ma stav bankoveho uctu taky a taky a ci iba jediny exekutor to vie odblokovat, nepostrehla som, ze by nanho hadzala vinu. Ale aj tak, posledne, co v jej situacii potrebuje, je osocovanie a poucovanie. Skor rady, informacie a podporu mozno.
(Suhlasim, 4200 je palka a muselo sa to dlhodobo nabalovat ako snehova gula, o tom ale diskusia nie je, nevidime pozadie a nemame ani pravo sudit.)

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidi4
17. mar 2024

@vykrik1111 a ty si sa nepustila do autorky?
Kto sme, aby sme ju sudili?
Ved nikde nepise, ze to nie je jej chyba, nemusis stale dokola pisat, ze je. Vsetci sme to tu pochopili.
Polozila tu uplne inu otazku, resp. otazky.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidi4
17. mar 2024

@vykrik1111 tu nejde o printscreen :D to vie robit aj skolkar. Skor som ti chcela podsunut tahacik k pointe, lebo ti utiekla tema diskusie, citanie s porozumenim je velmi prospesna vec a mnohym by sa hodila. Odbacanim z temy len seba strapnujes, ale nevadi, pis si dalej svoje nazory, ved je demokracia, 21. storocie, mas pravo na slobodu slova, atd. atd. (milujem ohananie sa "pravom na pisanie si svojich nazorov", ked sa na ne nikto nepytal, ved jasne, ze mozes, ale aj ostatni maju potom pravo reagovat).
(Polopatisticky: Autorka sa nepytala, koho je to chyba. Ty si dokola ako papagaj mlela svoje, ze je to jej chyba. Nikto vsak nikde netvrdi opak. Potom tvoje pisanie nazorov bolo totalne zbytocne, ale aspon si si ulavila no. A tu presne chyba to caro citania textu s porozumenim a pochopit otazku autora.)
Dakujem.

candii
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidi4
17. mar 2024

@vykrik1111 ved mam pravo pisat si vlastny nazor a aj budem, presne ako ty, ci ja nemozem??? 😂😂
"Budem komentovat to, co chcem."
(Parodujem len teba, zrkadlenie uz nie je take prijemne, ze jo? 🙂 )

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz