Bankomat zadržal kartu

4. mar 2024

Bola som vcera vecer ze si vyberiem peniaze z karty po asi 2 rokoch, zadala som zly Pin a zadrzalo mi to kartu, co mam robit? banka bola zatvorena a nezdvihali uz, staci ked dnes pridem s obcianskym a poviem co sa stalo?

martul
4. mar 2024

Samozrejme.

hipuska
4. mar 2024

Mohla si ju mat kludne aj prepadnutu.

viestta
4. mar 2024

Ked je karta platna pride ti po par dnoch postou, do banky zbytocne budes chodit, oni neotvoria bankomat aby ju vybrali

martul
4. mar 2024

@viestta a čoby nie, u nás v pohode VÚB.

viestta
4. mar 2024

@martul mne vybrat nechceli a to bol bankomat na pobocke

slavka1988
4. mar 2024

@viestta ja som tiež vošla do banky a pani otvorila bankomat a z vnútra mi kartu podala

gabrm
4. mar 2024

@autor
Mne takto zadržalo kartu s tým,že karta je neplatná,aj keď mala platnosť cca tuším ešte rok. Volal som do banky,kde mi vysvetlili že iba niektoré bankomaty sú vo vlastníctve VÚB a ostatné sú partnerskej spoločnosti. Kým s VÚB bankomatu by mi kartu vedeli poslať naspäť,v partnerskom sa automaticky karta znehodnotí a musím požiadať o novú za poplatok. Čiže som bez vlastného zavinenia žiadal o novú kartu za tuším 10€.

hiro
4. mar 2024

Pre taketo pripady je celkom fajn ze napriklad z TB mozes vyberat peniaze bez karty...

maranco
4. mar 2024

Už existujú aj bezkontaktné bankomaty kde stačí len priložiť kartu/mobil, treba si všímať symbol (akoby WiFi) a tak nehrozí zadržanie karty, alebo skopírovanie magnetického pásika.

hiro
4. mar 2024

@maranco Maju ale to je nic moc riesenie. Tak ci tak musi byt karta platna / neblokovana a kto chce vybrat peniaze tak ju musi mat pri sebe (ci uz fyzicku ci elektronicku). To co ma TB je super v tom ze peniaze moze vybrat aj ten co nema kartu - napriklad zena je na nakupe a ma zabudnutu penazenku, ci ma vybity mobil alebo kartu v mobile nema a vola z nejakeho pozicaneho, mozes detom takto dat vybrat ked su niekde na vylete, kamaratom ked nieco chces kupit co su na ceste k tebe...

autor
4. mar 2024

@viestta takze nemusim tam chodit? mam postovu banku

viestta
4. mar 2024

Vsak si zavolaj na infolinku, mne karta dosla do tyzdna

nisia
4. mar 2024

Ja som raz zabudla PIN a pani v banke povedla ze mam skusat na bankomate mozno si spomeniem. Ked zoberie kartu tak mi ju da. Spomenula som si na 8. pokus. Pani mi bola 2 x vybrat kartu z bankomatu na banke. Asi zalezi od personalu.

liz_lemon
4. mar 2024

@martul
@viestta
to, ci pobocka otvori bankomat zavisi, od toho, kto ho ma v sprave, ak pobocka, tak ho vedia otvorit, ale ak externa firma, tak nie

martul
4. mar 2024

@liz_lemon to je možné, pravda. Ja chodím len do ,,ich " bankomatu.

mk1111111111
4. mar 2024

Ak nevies vybrat cez mobil, v nasej banke daju novu kartu okamzite. Nie je na nej napisane meno, ale funguje hned. Ale to je Tatra banka, tam ide vzdy vsetko