Bola som vcera vecer ze si vyberiem peniaze z karty po asi 2 rokoch, zadala som zly Pin a zadrzalo mi to kartu, co mam robit? banka bola zatvorena a nezdvihali uz, staci ked dnes pridem s obcianskym a poviem co sa stalo?
Mohla si ju mat kludne aj prepadnutu.
Ked je karta platna pride ti po par dnoch postou, do banky zbytocne budes chodit, oni neotvoria bankomat aby ju vybrali
@viestta ja som tiež vošla do banky a pani otvorila bankomat a z vnútra mi kartu podala
@autor
Mne takto zadržalo kartu s tým,že karta je neplatná,aj keď mala platnosť cca tuším ešte rok. Volal som do banky,kde mi vysvetlili že iba niektoré bankomaty sú vo vlastníctve VÚB a ostatné sú partnerskej spoločnosti. Kým s VÚB bankomatu by mi kartu vedeli poslať naspäť,v partnerskom sa automaticky karta znehodnotí a musím požiadať o novú za poplatok. Čiže som bez vlastného zavinenia žiadal o novú kartu za tuším 10€.
Už existujú aj bezkontaktné bankomaty kde stačí len priložiť kartu/mobil, treba si všímať symbol (akoby WiFi) a tak nehrozí zadržanie karty, alebo skopírovanie magnetického pásika.
@maranco Maju ale to je nic moc riesenie. Tak ci tak musi byt karta platna / neblokovana a kto chce vybrat peniaze tak ju musi mat pri sebe (ci uz fyzicku ci elektronicku). To co ma TB je super v tom ze peniaze moze vybrat aj ten co nema kartu - napriklad zena je na nakupe a ma zabudnutu penazenku, ci ma vybity mobil alebo kartu v mobile nema a vola z nejakeho pozicaneho, mozes detom takto dat vybrat ked su niekde na vylete, kamaratom ked nieco chces kupit co su na ceste k tebe...
@viestta takze nemusim tam chodit? mam postovu banku
Vsak si zavolaj na infolinku, mne karta dosla do tyzdna
Ja som raz zabudla PIN a pani v banke povedla ze mam skusat na bankomate mozno si spomeniem. Ked zoberie kartu tak mi ju da. Spomenula som si na 8. pokus. Pani mi bola 2 x vybrat kartu z bankomatu na banke. Asi zalezi od personalu.
Ak nevies vybrat cez mobil, v nasej banke daju novu kartu okamzite. Nie je na nej napisane meno, ale funguje hned. Ale to je Tatra banka, tam ide vzdy vsetko
Samozrejme.