Dobrý večer,chcela by som sa spýtať ako prebieha rýchly prevod v banke..
Dnes zamestnávateľ posielal výplaty z VÚB banky na môj účet v Prima banke..
Výplata nenabehla,aj keď sú rýchle prevody..
Nevie prosím vás niekto vysvetliť aké sú tie rýchle prevody a prečo nenabehla výplata.
Ďakujem za odpoveď..
Zamestnávateľ to nemusel zadať ako okamžitý prevod, ale prevod so splatnosťou dnes. V tom prípade je prevod do 24 hodín v pracovné dni - víkend sa nepočíta
Nabehne ti v pondelok pred obedom.
Vub a už aj Prima banka podporujú okamžité platby obojsmerne,
avšak zamestnávatelia väčšinou nezadávajú mzdy pre zamestnancov štandardným príkazom, ale hromadným a nie všetky banky podporujú okamžitú platby pri hromadnom príkaze.
@tyrkysova_lentilka dakujem
@dadka09 primabanka uz má zrýchlené platby od tohto mesiaca, aj hromadné. Tiež som na to prišla tak že mi kolegyna poslala výplatu zo slsp do primy a prišla okamžite. Zasielala hromadným príkazom všetkým zamestnancom. Ak ostatným zamestnancom nabehla a Tebe nie je to divné. Alebo ak neprišla nikomu tak ako vraví patka vyššie zadal len príkaz a príde Vám v pondelok.
Podla mna zamestnavatel este nezistil alebo skratka nezaklikol tu hromadnu platbu ako rychlu platbu (ak ma vobec tu moznost zalezi od banky) a teda sa to sprava ako standardna platba = vnutrobankova dnes, medzibankova v pondelok 🤷♀️
@dadka09 vo VÚB to musí urobiť na dvakrát, rozdeliť zamestnancov ktorý majú okamžité platby a tie prevody poslať v jednom dávkovom súbore a zvyšných zamestnancov v ďalšom súbore.
Ak to nerozdelí tak všetky platby pošle len ako bežné SEPA, to znamená výplaty prídu v pondelok.
V IB má k tomu návod.
https://zive.aktuality.sk/clanok/pgLq2HN/mate-b...
@manus19 v SLSP stačí zakliknúť že chce okamžite a banka si to sama roztriedi komu pošle okamžite a komu obyčajne
@dadka09 toto sú otázky na tvojho zamestnávateľa prip. účtovníčka