Banka nám nechce pustiť peniaze

28. sep 2020

Ahojte. Potrebujem poradit lebo uz sme zufali. Kupili sme dom na hypoteku a plus PSS na prerabku. Ked bol dom v procese prerabania nechali sme spravit novy znalecky posudok a refinancovali v ramci tej istej banky, aby sme sa zbavili PSS. Ponukli nam 100 000€ s dobrym urokom, tak sme to zobrali. LENZE. Pustili nam peniaze na vyplatenie starej hypo, na vyplatenie PSS a este 3000 navyse s tym ze dalsich 10 000 nam pustia ked posleme fotky ze sa dom posuva v prerabke, pretoze znalecky bol pisany ze momentalna hodnota je 122000 a buduca hodnota v dokonceni bude 149000 (oni ocenili konecnu na 142000) No co sme mohli tak sme tak urobili. Robilo sa co sa dalo a posielali sa fotky, stale im to nestacilo. Teraz ked v dome chyba uz len kuchyna a interierove dvere, sme poslali fotky v nadeji, ze uz to bude stacit a pustia poslednych 10 000 a dokoncime tieto dve veci co nam chybaju. A ich vyjadrenie? Nestaci to. Musi tam byt aj kuchyna a dvere inak nam ich nepustia a aj to neni 100%tne ze ich pustia. Ale my to nemame za co urobit. Pokial mi tie peniaze nepustia nemam to z coho urobit. Iny uver nepripada do uvahy a ja uz fakt neviem ci toto mozu robit. Naposledy mal dom podla nich hodnotu 129000, pridala sa dlazba do kuchyne, predsiene, podlaha do 2 izieb, radiator, sprchovy, wc, bidet, kamery a ine a zvysilo to hodnotu len o 3000. Uz sme naozaj zufali. Poradte nam prosim

miroslava18
28. sep 2020

mozem vediet ktora banka? my uz pol roka bojujeme s niecim podobnym...uz vraj tento mesiac sa to ukonci... nam toto robila tatra banka a najma slovenska sporitelna.... jedna zadrzala peniaze druha neskor neprijala... no des... znalecny plus fotky lebo stale dokoncujeme a oni si vzdy nasli nieco noveho ☹

simca06022011
28. sep 2020

A ked dolozite doklady, co to vsetko stalo a teda ze je to viac ako 3t, co ohodnotili?

a_andrejka4
28. sep 2020

je mi to ľuto, no ja by som sa chcela takisto opytať či je toto Slovenská sporiteľňa, pretože už poznam par pripadov, kedy práve táto banka si urobila svoje nezmyselne fazy a ak to nebude podľa nich peniaze jednoducho nepustia.... cele na hlavu!!!! U nich je možna stavba asi aj od strechy dole a nie naopak, proste bez logiky

deti95060810
28. sep 2020

ak sa nevieš ďálej pohnúť napíš alebo prípad medializuj... možno si banka prizná chybu a pohnete sa ďálej....

autor
28. sep 2020

Je to CSOB banka.
@simca06022011 toto oni vobec nepokladaju za relevantne. Nechapem ked mam od profesionala znalecky preco tomu oni neveria a este aj konecnu hodnotu znizia.
@deti95060810 nez by sa to takto poriesilo trvalo by to velmi dlho.
Baby s muzom sme sa rozhodli ze zaplatime pokutu za nedocerpanie a dame hypo do inej banky.

a_andrejka4
28. sep 2020

Vyskusajte, popremyslajte o najlepšich možnostiach ako to riesit a ak mozem poradit co sa tyka banky ktora nemala problem s pustanim penazi nikomu v mojom okoli je VUB

autor
28. sep 2020

@a_andrejka4 skusime to takto lebo sa s nimi natahujeme uz skoro pol roka a uz na to nemame silu ani nervy. Davno by bolo vsetko hotove keby ich pustili. Ved aj fotky by sme im potom naposielali. Aj ked si mame kde pozicat aby sme tie dve veci dorobili muz sa obava ze si zase nieco najdu a nepustia ich.

kittykat22
28. sep 2020

Chod tam osobne, zober fotky, zober vsetko co mas a povedz im aka je situacia. Nenechaj sa odradit. Dohodni si stretko, pytaj si managera. Nic ine ti aj tak nezostava, a inu moznost nemas. Povedz ze potrebujes od nich pomoc s riesenim situacie, nech to vymyslia.

autor
28. sep 2020

@kittykat22 skusala som. Bez vysledku.

autor
28. sep 2020

@miroslava18
@a_andrejka4
Baby a ako ste mali znalecky urobeny? Ako rozostavane alebo hotove?

janka_266
28. sep 2020

Dokončená kuchyňa je jedna z najdôležitejších veci, či už pri banke alebo kolaudácii. Tu ste mali zrejme spraviť kým boli ešte peniaze.

simca06022011
28. sep 2020

Aj si im povedala, že ok, mate ponuku z inakade a odídete do inej v banky? To sa zvyknú hneď aj divy diať. A kľudne si daj rovno vypracovať nejake ponuky inde.

simca06022011
28. sep 2020

@janka_266 pri kolaudácii je kuchynská linka na co? Dom stojí.. U nás ani dvere ani linka na kolaudácii neboli.. Pripravené inštalácie, stierka na stenách všade a to je všetko.

autor
28. sep 2020

@simca06022011 ono to uz bola hypo vybavena. Az ked bolo uz vsetko podpisane a malo sa uz cerpat tak nam zadreli ze nevedia preco pustili len 3000 a nie vsetko a o mesiac z nich vyletelo ze je to teda takto.

janka_266
28. sep 2020

@simca06022011 tak možno je to všade inak, ale u nás vyžadovali kuchyňu, akúkoľvek, len aby to bolo funkčné 🤷‍♀️

miroslava18
28. sep 2020

my sme mali prerabku ale neskolaudovanu rekonstrukciu a znalecky od znalca ktoremu vraj vzdy vsetko akceptuju... hodnota domu bola po 2rokoch o 40000E viac a aj tak si asi 20x nieco nasli... teraz sme mali presun uctu kde sa plati hypo z tatry do slsp a vraj ten v tatre nevedia ani jedny zrusit a my nemozeme lebo je to presun... teraz platime 3ucty... stale niaky problem

simca06022011
28. sep 2020

@janka_266 no asi. A holodomy by sa ako predávali? Už sú skolaudované.. Prides dorobis kuchyňu, kúpeľne, podlahy a bývaš. Ja som takto kúpila skolaudovaný dom.

autor
28. sep 2020

@janka_266 vtedy to neslo urobit, peniaze sa museli pouzit na prerobenie aj tej miestnosti.

autor
28. sep 2020

@miroslava18 to by sme v jednej banke zrusili a do druhej dali. To by snad nebol problem. Najviac ma stve ze pri kupe bola hodnota okolo 85 000 a teraz ma dom hodnotu 140 000, preto ma to tak strasne vytaca. V podstate okrem strechy a obvodovych murov (vnutri sme vsetko obuchali do tehly) tak je uplne vsetko nove.

miroslava18
28. sep 2020

Naša kúpna bola 68 000 a teraz 162 000 a oni chceli xy fotiek...

autor
28. sep 2020

@miroslava18 presne. Ja uz tam nemam co dodat v tom dome. Co tam mam pristavit dalsich 12 izieb alebo co?

miroslava18
28. sep 2020

My sme pristavili a aj s tým bol problém že to není geodetom zamerané vsak ale to budeme riešiť pred kolaudáciou... Ja mám pocit že oni si vždy niečo nájdu... My sme všetko platili vopred a keď mali niečo poslať tak už bol problém... Piatok nám povedali že treba to riešiť jediné cez toho kto riešil tu hypo v banke kto je tam podpísaný... My ideme zajtra to tak poriešiť... Skúste aj vy vraj to malo všetko byť v podmienkach a ak ich nedodržali je to problém toho kto to podpísal...

777januska777
28. sep 2020

Ja by som to riešila cez médiá. Aké problémy robia banky s vyplácaním peňazí.

autor
28. sep 2020

@777januska777 to trva moc dlho a uz chceme mat pokoj. Taha sa to uz skoro pol roka a cez media by to trvalo dalsie mesiace.

mtoth
28. sep 2020

@miroslava18 toto byva problem ako sviňa, preto klientom ucet presuvam az ked sa vyplatia a vyriesia vsetky zavazky, inak to robi takuto sarapatu a potom sa neda nic zrusit lebo je vsetko na seba naviazane. Poziadaj o zrusenie presunu uctu v novej banke. Potom ten stary, ked sa vyriesi hypo zrusis v starej banke osobne.

miroslava18
28. sep 2020

@mtoth skúsim teda požiadať o zrušenie toho presunu účtu .. lebo nám u druhý mesiac odchádzajú z každého účtu inkasá čiže všetko X2... Ja viem že nám to odrátajú ale to sa takto nedá nám NATO idú všetky peniaze... Ďakujem pekne za radu skúsime to ešte teda v novej banke zrušiť