Ahojte dnes večer mi len prišla sms že mam nedostatok penazi na učte, kuknem na účet peniaze som tam mala ani v rezerváciách nič a ani som nič neobjednávala.. nechapem proste nestalo sa vam nieco podobne ?
A odosielatel je kto?
@petulda333 SLSP len som citala že niekedy sa aj tie podvodne smsky primiešajú medzi tie normalne
Skus rano zavolat na infolinku
Mne prišli asi pred mesiacom maily v podobnom znení. A aj že mám zablokovanú kartu a pod. Že klik sem na odblokovanie 🤦 bola to nejaká blbosť, išlo to z nejakých čudných adries. Potom som aj na stránke slsp čítala, že treba dávať pozor a neklikať na všetko. Ja našťastie som dosť nedoverčivá.
kartu mas? nestratila si?
no hlavne nepozeraj ten zostatok na účte cez akýkoľvek link v tej správe, to je prvoradé 😂😂😂 lebo strašne veľa ľudí príde o peniaze práve takto, prihlási sa do reálneho účtu v svojej banke ale cez odkaz kde vedia zachytiť prihlasovacie údaje 😉 takže o 20:00 vidíš svoj reálny zostatok a o 20:01 tam nemáš nič 😀
@zuzanka.zuzu nie nie len cez Georga chodim
Mne prišiel mail, že na mojom účte v SLSP spozorovali podozrivé prihlásenia z neznámej lokácie a účet mi zablokovali. Pre odblokovanie, mám zájsť na pobočku alebo kliknúť na odkaz v maily. Najlepšie, že účet v SLSP ani nemám 😂
Podvod, uz aj mne taka prisla. Bolo to uz pred casom aj v spravach
@ninusa221 toto sú podvodné SMS - ignoruje to. Podobná došla manželovi a kolegovi - len sa odosielateľ netrafil - nikdy v tých bankách účet nemali. A opäť začínajú chodiť maily - zaplať, lebo keď nie, zverejníme tvoje intímne fotky 😄- samozrejme som nič neplatila - rada by som si tie fotky pozrela 🤣. Treba byť naozaj opatrný, neustále upozorňujú na kyber útoky.
Nemusí to byť podvod, nemá ti odísť z účtu akurát nejaká splátka alebo nemáš nejakú čakajúcu platbu, ktoré by prevyšovali tvoj zostatok na účte? Vtedy zvyknú posielať takéto smsky. Ak je teda odosielať SLSP.
@ninusa221 pošli screenshot danej sms