Aplikácia na sledovanie výdavkov

foxandswan
16. okt 2024

Ahoj, nemáte prosím overenú aplikáciu na sledovanie výdavkov, ktorá kategorizuje výdavky (aj príjmy) do skupín a robí prehľadné grafy? S tým že bude prepojená na bankový účet a ťahať dáta odtial.. Aktuálne skúšam aplikáciu Wallet, ale nevyhovuje mi zatiaľ až tak ako som čakala..

Ďakujem za akúkoľvek inšpiráciu 😇🙏

gejb
16. okt 2024

@foxandswan v internetbankingu niečo také nemáš?
Napriklad appka unicredit to pekne deli do kategórii

tina1549
16. okt 2024

tatra banka to má tiež, volá sa to spending report

foxandswan
autor
16. okt 2024

@tina1549
@gejb ďakujem, mám Prima banku a neviem o niečom takom.. možno ma niekto opraví?

tina1549
16. okt 2024

pozerám len na googli nejaké obrázky z aplikácie keďže prima banku nemám a je tam nejaký rozpočet... prikladám video na youtube čo som našla skúste sa pozrieť

https://www.youtube.com/watch?v=Au8B_mLENFE

začína sa to na 2:57

foxandswan
autor
16. okt 2024

@tina1549 ďakujem pozrela som to v apke ale je to pre mňa nedostatočné, ja potrebujem triediť výdavky aby som videla koľko € miniem na drogériu, šport a koľko na potraviny (príklad)... Toto triedenie apka neobsahuje

vikusjk
16. okt 2024

@foxandswan Prima banka to ma v mobile bankingu. Vytvoris si kategoriu, aku chces. Ale nepouzivam to, pouzivam vlastnu tabulku v exceli

vikusjk
16. okt 2024

@foxandswan no pozeram teraz appku a veru uz neviem, kde to bolo. Volalo sa to rozpocet a vedela si tam pridat kazdu polozku z pohybov. Ale ja to uz nevidim vo svojej appke

tiezjedna
16. okt 2024

@foxandswan toto dokáže veľmi dobre George. Aspoň ten od Českej spořky určite, predpokladám, že jeho slovenský brat pracuje rovnako.

zic
16. okt 2024

Myslim si, ze neexistuje pre slovenske pomery appka, ktora by ti plne automaticky toto riesila. Bud musis pouzit to co ponuka tvoja banka, alebo si pisat vlastny excel (a tam spravis tabulky a grafy ake chces)...
Max nejaka appka 3. strany, ale do tej (ak vobec) budes musiet nahravat vypisy... nie som si vedomy, ze by banky mali spristupnene API pre hocaku appku (mozno s vynikou FIO)...
Potom teda appky 3. stran existuju rozne, ale mne ziadna nakoniec nevyhovovlala.

tina1549
16. okt 2024

@foxandswan skús sa pozrieť či sa nedajú pridať kategórie, mali by sa dať aj na tom videu je hore v pravom rohu plus

@vikusjk prima to mala, zrušili to, je to niekoľko mesiacov. Bolo tam ale potrebné tie údaje radiť manuálne.

foxandswan
autor
16. okt 2024

@zic tak funguje apka Wallet ktorú práve testujem, ťahá údaje z mojej banky, prihlasovala som sa cez ňu do môjho IB.. len to triedenie nieje úplne efektívne, niečo rozozná sama ale veľmi málo a tak musím pracne triediť sama a to bude napokon asi aj ten excel lepší 🤔

zic
16. okt 2024

@foxandswan je otazne, na co to potrebujes, ale ak chces poriadne riesit prijmy / vydaje / sporenie... popripade viacej uctov a dalsie veci (investicie a pod)... tak excel je zatial asi jedina alternativa (najflexibilnejsia)...
Nehovoriac o bezpecnosti... predsa len uplne smejdit appke 3. strany v uctoch... 🙂 🙂
Ale priznam as, tuto som nepoznal. Riesil som to davnejsie a nenarazil som na nu (alebo sa mi pre nieco nepacila)...

foxandswan
autor
16. okt 2024

@zic a ty to teda tiež riešiš cez excel? Wallet je česká apka, 2 týždne sú zadarmo a potom je ročné členstvo, zatiaľ vyzerá fajn no ale má svoje muchy, tak asi to zruším.. dúfala som že existuje niečo lepšie, automatické, mohli by banky niečo vymyslieť 🙂 načo to chcem? Potrebujem znížiť rodinné výdavky, ale najprv musím odsledovať koľko na čo míňame ..

hellwant
16. okt 2024

@zic Finax ma nieco take - Kouča - len tam musis byt zainvestovany. Prepaja sa to s bankou a vie to rozoznat podla platby a priradit ku kategoriam (jasne, ze nie vsetko) Len neviem nakolko presne to je, nevyuzivam to od nich.

vikusjk
16. okt 2024

@coccinellaseptapunktata tak ono sa to asi vsade radi manualne, ved odkial by ta appka vedela, ci si v Tescu nakupila drogeriu, alebo potraviny (napriklad)?

zic
16. okt 2024

@foxandswan neviem, ci je to ta od "budgetbakers" (to som vygooglil teraz pri nasej diskusii)... akurat recenzie maju ,ze sa stale zhorsuju 🙂 🙂...

Ale ja to uz nejakych 20-25 rokov riesim cez excel... tam si to manazujem ako ja chcem. Vpodstate ten excel sa este samotny pocas rokov vylepsuje (len to nie je automatika - no)... cakal som, ze s PSDII pride nejaka dobra firma s niecim, ale zatial nic.

Ja vpodstate rozdelujem ten "budget" / "spending" podla seba na rozne kategorie... hlbka / granularita je uz na tebe... skor riesim ja na "domacnost" (jedlo, drogeria apod)... zabava, doprava, zdravie apod... Ale samozrejme zalezi kolko potrebujes usetrit a na com... ci obmedzit "rozhadzovanie" na zabavu alebo vaznejsie obmedzit vydaje za drogeriu napriklad...

alex666
16. okt 2024

@foxandswan Monefy

nugat
16. okt 2024

Stiahni si Spendee. Super vec.

hiro
16. okt 2024

Tatrabanka IB aplikacia / web robi automaticky zaradovanie platieb / prevodov do kategorii, nemusis nic definovat, vie ze to bol benzin na auto, to potraviny, to drogeria atd. Pekne to radi do kategorii, robi grafy, mozes si to manualne modifikovat - aj rozdelit platbu ze polka bola na to a polka za ine.