Ahojte, mate nejaké fajn aplikácie na spravovanie a sledovanie financií? Mimo i-banking Kde minate a koľko ste v pluse, mínuse? Bud zadarmo alebo nejakú za fajn cenu. Vdaka
Z toho budeš mat len nervy 😅
Myslis ako prehľad výdavkov ? Na to mám Monify, za mňa super, príjmy, výdavky, urobí to super kolacovy graf výdavkov kde pekne vidno koľko som minula na aké typy výdavkov a pod. Je to zadarmo (základná verzia) ale da sa priplatiť premium…
@miriam_s ďakujem 🙂 idem si pozrieť, áno takéto dačo hľadám
@vanilkovazmrzka nemám tam taky prehlad v tom, keďže mame viac účtov a aj hotovosťou platíme. Chcem len vidieť aké máme výdaje hlavne
@vanilkovazmrzka no vie to byt práveže velmi užitočné ak chceš mať prehľad kde koľko reálne minieš … ty si si niekedy urobila z internet bankingu prehľad mesačných výdavkov ? Predpokladám že nie, nikomu by sa nechcelo riešiť a zrátavať každú mini položku … a práve keď chce mať človek prehľad o svojich financiách je to nápomocné…
@miriam_s no ja som si mesacny prehlad vydavkov nepozerala, lebo nemam tu potrebu, ale kebyze chcem, tak presne toto co chce autorka v tom bankingu vidim. 99% platieb je kartou a prevodmi, kazdu jednu transakciu si viem podelit do kategorii, a hned na uvodnej stranke vidim percentualne rozdelenie, kolko ktora kategoria pojme. Takze naozaj nevidim dovod, mat na to nejaku dalsiu aplikaciu, kde to mimochodom musis tiez vsetko manualne zadavat, aby sa ti tie miniaturne polozky zaratavali 🤷♀️ pre mna uplne zbytocny effort navyse.
Ale tak ked maju niekolko uctov, ktore chcu zgrupit do jedneho vystupu, potom asi treba na to nejaky dalsi nastroj, ale aj tak by mi prislo lahsie pozriet si 3 vypisy, ako to vsetko niekde zadavat 😅
@hortenziaj 1money
@hortenziaj ja mam taku v exceli tabulku a je super
pre iPhone ja pouzivam iEconomize. https://apps.apple.com/cz/app/ieconomize/id8155...
My s mužom máme wallet... v platenej verzii (už si nepamätám cenu ale bola to nejaká akcia) sa dá aj priamo prepojiť s bankou, rovnako v platenej verzii sa dá prepojiť tvoj a mužov účet aby ste vedeli obaja zapisovať do jedného...
@vanilkovazmrzka záleží, akú banku máš. Keď som bola v SLSP, George to mal celkom fajn zmáknuté. Teraz sme vo VUB a je maximálne neprehľadná, nie sú tam žiadne štatistiky ani kategórie. Len príjmy a výdavky dokopy, zvyšok aby som na kalkulačke asi rátala, koľko minieme na stravu, lieky a podobne. 🙈
@jana0215 ano ano to mi je jasne, ze kazda banka ma inak 🙂 od vubky by som cakala vyssiu uroven teda 😅 ja mam dva ucty, tak mozem porovnat len unicredit a tatrabanku.
Unicredit toto zakladne kategorizovanie ma, podla mna celkom na urovni, a to ich povazujem za jednu z tych - co sa rozhrania aplikacie tyka - najslabsich bank 😄
Tatra je kvalitou bankingu aj appky uplne na druhom konci, a ta ma zase toto triedenie na podstatne menej kategorii a tusim ze sa nepriraduju automaticky (unicredit to rozdeluje automaticky, niekedy to sedi, niekedy to da do zlej kategorie, pripadne ostane nezaradene, ale drviva vacsina sa oznacuje hned do spravnej kategorie)
@vanilkovazmrzka veru, tiež som nechápala, ale sľubujú, že už bude čoskoro nová. Len o pol roka nám končí fixácia, tak dúfam, že v novej banke to nebude také isté. 😅
Odporúčam aplikáciu Spendee. Výborné pre prehľad, sama si urobíš kategórie príjmov a výdavkov, automaticky vyhadzuje grafy a mesačne posiela report na mail.
@hortenziaj ja si zapisujem vsetko do zošita. Vsetky vydaje za mesiac. Na konci mesiaca zratam. Výsledok odratam od príjmov a mam sumu ktorú som usetrila. Mam kategórie. Jedlo Drogeria. Oblečenie. Cestovne. A ostatne
Finbot 🙂
@sweet20 to som aj ja mala v PC, to bolo fajn ale dakedy som sa k tomu zapisovaniu dostala až po pár dňoch a aj zabudla na nejaké veci, takto v mobile to budem mat možnosť hneď zapísať. A č sa pokazil, na mobile do excelu je to otroci a písať
@kvet123ka nie je to moc pracne? Toto mi tiež napadlo, ale potom všetko rátať neviemneviem
@hortenziaj nie vobec. Cca Raz do týždňa to zapisem a trva to asi minutu, napisem sumu do stlpca podla kategorie nakupu. A raz do mesiaca spravim sucet s kalkulackou to trvá max 5 minut. Robim to tak uz 2 roky a vyhovuje mi to. Aplikácie vzdy zlyhali. 😀
@hortenziaj toto je rovnako (ne)náročné ako obyčajná excelová tabuľka... musíš to tam ručne zadať, ak nechceš dávať prístupy do bankingu (čo by som v žiadnom prípade neurobila ani v prípade platenej a preverenej aplikácie). Takže za mňa, ak si nutne potrebuješ/chceš viesť evidenciu, tak excel a jeho kontingenčné tabuľky.
@hortenziaj excelovú tabuľku môžeš mať aj v mobile dostupnú kedykoľvek... stačí tá od google👍
A naco je to dobre, ked vsetko toto vidis v bankingu? 😅