Apartmán v Chorvátsku - kúpa

12. máj 2022

Baby idem sa spýtať , a nejde v žiadnom prípade o chvalenie , tak prosím túto diskusiu ani tak neberte, pretože som to spomenula rodičom a ti povedali že sa len chválim a nie som normálna 🤷 ...a možno sa mi to ani nesplni a možno to bude trvať mnoho rokov
Ak by ste mohli kúpili by ste si apartmán v Chorvátsku? Je to môj sen, samozrejme na úver , ale moj veľmi veľký sen...mne Slovensko okrem rodiny nie je ničím blízke ani tá mentalita ľudí ...😔..česť výnimkám...
Tu doma vlastníme aj dom, aj byt, garáž , nemáme nejaké ďalšie vízie , a myslím že na dôchodok tu nechcem ani zostať ..ak by ste si našli dobre platenú prácu , z ktorej by vám vychádzal popri inom aj na platenie apartmánu v Chorvátsku ,šli by ste do toho?ďakujem , je to skôr diskusia na odreagovanie ...ale zaujíma ma názor aj iných , keďže som tým posadnutá momentálne a už dosť dlho

simsalabim
12. máj 2022

Ano.

melanta
12. máj 2022

Áno, kúpila by som. My ideme kupovať v Dominikánskej a uvažujeme kvôli rodičov aj nad Chorvátskom.

gianna
12. máj 2022

Ja by som si kúpila domček v Taliansku pri mori 😍 ale ty si kľudne kúp apartmán v Chorvátsku, keď ti to rozpočet umožní 🙂

anjelicek26
12. máj 2022

My sme to s muzom zvazovali (nie Chorvatsko, ale Mallorcu), nakoniec nam s toho vyslo, ze nie... chodit kazdy rok na to iste miesto uz po case nie je to prave, platit dan s nehnutelnosti a cloveka, co ti na to obcas dozrie, ked tam nie si, proste na co... ked kupime nieco v takejto lokalite (zvazujeme na "starobu"), tak tam budeme potom aj trvalo byvat...

autor
12. máj 2022

@anjelicek26 áno veď aj ja mysl tak že na starobu , by sme si to nechali toto všetko predali , alebo nechali deťom a my tam išli ...

anjelicek26
12. máj 2022

Ja rozhodne tu na severe nemecka zit do konca zivota nebudem, vieme, ze pojdeme inam...som alergicka na kazdy blby strom, co tu rastie, vsetko domace ovocie, potrebujem uplne inu klimu...muz to vie...len kym sa najmladsia prepracuje na vysoku este nejaky ten piatok potrva. Ale kupime az potom... tiez mame nehnutelnost "navyse", pozemky "navyse", financie "volne" ale tie momentalne strelime do solarnych panelov na strechu a zimnej zahrady tak to vidim 😂

autor
12. máj 2022

@anjelicek26 ja by som chcela zo svk preč , ja sa vidím v Tom chorvátsku , my sme si tu vybudovali pekný domov a všetko ale nevidím sa tu ...

wade
12. máj 2022

Rozmyslal som nad tym tiez. Ale nakoniec som sa rozhodol investovat do menej problemnatickej nehnutelnosti, ktoru neskorsie predam a kupim to co budem prave potrebovat (mozno aj pri mori 🙂 ). Ak ho budes pravidelne vyuzivat (par tyzdnov v roku), tak to nie je zly napad. Ja ale nerad chodim na to iste miesto, a teda by som to musel len prenajimat - a v tom pripade sa mi lepsie oplati mat nehnutelnost niekde, kde poznam pravidla a zakony (danove, etc.) a viem to rychlo predat v pripade potreby.

anjelicek26
12. máj 2022

Ono urcite ako dlhodoby plan je to fajn, ale ta nehnutelnost bude stat kolko, dvadsat rokov "opustena"? Kym deti odrastu a realne sa prestahujete? Ako jasne v lete tam clovek vie stravit cas ci nejaku dovolenku na jesen, ale mimo toho prazdne no... Radsej klupit potom nieco, co bude na trhu a bude v peknom stave, udrziavane...

autor
12. máj 2022

@anjelicek26 ako keby ide o mňa ,predám to tu hneď a idem tam bývať , deti sú škôlkari a zvykli by si rýchlo aj niekde úplne inde ale rozmýšľame , rodičov už máme postarších a časom nás budú potrebovať viac ako teraz ...iba to má reálne brzdí ...ono je iné jazdiť za nimi 15 km ako 1000km

autor
12. máj 2022

@anjelicek26 a pre mojich rodičov Chorvátsko more nie je , takže ani aby šli s nami v budúcnosti nehrozí

anjelicek26
12. máj 2022

Ak mas pracu, ktora sa da robit od hocikadial na svete, tak v tom problem nevidim. Rodicov ak su uz na dochodku zobrat "zo sebou" teda kupit tiez nehnutelnost pri vas v tej lokalite (ved nemusia byt priamo pri mori)...teplo a klima im len a len prospeje... deti sa naucia, mam kamaratku, co su obidvaja spravcovia web stranok, ziju v chorvatsku siesty rok, deti tam uz chodia do skoly, su maximalne spokojny... Ale netahala by som oboje - slovensko a aj chorvatsku nehnutelnost paralelne...

vilma7
12. máj 2022

Veľa z nás je v zahraničí a.rodicia doma. Rodičia môžu kľudne požiť v zdraví aj 30 rokov, kým budú odkázaní na vás. Takže tým by som sa nenechala brzdiť.
Ja to.budem asi riešiť potom tak, že mamku vezmeme sem za nami, alebo jej nájdeme opatrovateľky, a zaplatíme. Nebudem sa môcť zdvihnúť a len tak ísť ju opatrovať, možno aj ďalších 5-6rokov alebo viac.

h2
12. máj 2022

Môj muž pozná chlapíka, ktorý to urobil. Už je na dôchodku a pol roka (v lete) je v Chorvátsku, v zime na Slovensku.

autor
12. máj 2022

@vilma7
@anjelicek26 baby moji rodičia by žiť do Chorvátska nešli ,ani keby mali neviem aký stupeň demencie😄vzivote tam neboli ale pre nich to nie je more a keď počuli že chcem tam ísť tak mi vynádali že nahovno rozmýšľam , že kam by som chodila a že nie som normálna

autor
12. máj 2022

@h2 a dobre urobil ? Spokojný je ?

melanta
12. máj 2022

@h2 presne kvôli tomu premýšľame nad Chorvátskom, naši po niečom takom túžia, ale sami na to nemajú.

melanta
12. máj 2022

Súhlasím s názormi, že zobrať rodičov so sebou ak ich nechceš nechať samých. Lebo kedy potom odídeš. Budeš mať 60 a tvoji rodičia budú ešte žiť, tak odídeš žiť k moru kedy? V 80? Hoci teda ja by som nebola s rodičmi v jednom dome, uvažujeme nad Chorvátskom len pre nich, my inde sami. Ale argument, že až neskôr kvôli rodičom mi príde odveci, lebo ak rodičia budú dlho žiť (nech žijú), tak potom si budeš plniť sen až po 60.

autor
12. máj 2022

@melanta vyššie som vysvetlila že to nepôjde. .moji rodičia sú zatvrdnuty voči Chorvátsku, keď som im povedala že by som sa tam presťahovala tak mi povedali že nie som normálna, že Chorvátsko je nič a že to nie ani exotika ani tá voda nie je more 😅

anjelicek26
12. máj 2022

Mas este inych surodencov, co by vedeli s rodicmi neskor pomoct? A ty sa financne podielat, keby trebalo? Treba takto rozmyslat mozno.

autor
12. máj 2022

@anjelicek26 mám len nevedia sa postarať ani sami o seba a nieto že o niekoho iného ...rodičia im finančné pomáhajú

h2
12. máj 2022

Áno, je spokojný. Teda, aspoň pokiaľ viem, ja ho nepoznám. Ale vraj ho aj domáci dobre prijali medzi seba, má tam už kamošov.

autor
12. máj 2022

@h2 mne to ľudia tam vyhovujú. , Chodíme na dovolenky , mne sa to tam páči

maximko25
12. máj 2022

Jednoznacne🥰pri poslednej dovolenke som presne na toto myslela😘❤️a nehnevaj sa rodicia nech si myslia co chcu.pre mna je chorvatsko krasna krajina, pre takyto typ dochodku uplne idealna😊ja by som do toho sla nech si kto chce co chce mysli.treba si plnit aj sny, zijes len raz.a mozno zniem ,,slnieckarsky,, ale ver ze nie som ten typ😁

kristulkamarulka
12. máj 2022

moj muz chce v taliansku. Neviem, v čom je to podľa niekoho chvalenkarstvo. Hypo budes platit tak isto ako za bývanie na SVK, tak môže byť asi jedno, kde budeš bývať.

danyelia
12. máj 2022

Ahoj, tak toto je aj náš sen, apartmán v Chorvátsku a užívať si to tam na ,,staré kolená,, 😁

melanta
12. máj 2022

Tak ak rodičia majú pocit, že v Chorvátsku je voda a nie more, že Chorvátsko je nič, o to viac by ma asi netrápilo, čo si o tom myslia a riešila by som svoj sen bez ohľadu na nich. Žiješ iba raz, nie si zodpovedná za svojich rodičov a za ich názory.

barborachors
12. máj 2022

Ja by som kupila, mat okamzity cash, tak nevaham. Akurat by som sa bala, co s tym mimo sezony. Lebo vsetko ide hore, zdrazuje sa a neviem ci to je teraz vhodna investicia a ci budu chodit turisti. Ci nebudu setrit na dovolenkach a ti majetnejsi si zaletia k moru dalej.

belllinka
12. máj 2022

Ak by som na to nemala hotovost, tak na uver nie. Budes musiet platit dane, energie, cloveka co sa o to bude starat, ak ho budete prenajimat a mimo sezony ho nevytazis. A cez sezonu tam asi budete chciet byt vy. Asi by som pockala na ten dochodok a potom riesila predaj bytu tu a kupu domu tam, ked tam chcete ist natrvalo. A hlavne nevies, aka bude situacia za par rokov s vasimi rodicmi, ci nebudu potrebovat financnu pomoc a ci potom utiahnete aj uver, aj rodicov. A tu dobre platenu pracu uz mate?

autor
12. máj 2022

@kristulkamarulka pretože mám súrodenca ktorý má síce 3krasne ,zdravé, šikovné deti ale finančné im musia pomáhať naši , a tým že my máme dom ,byt atď a ešte rozmýšľam takto tak som akoby čierna ovca rodiny 🤷