Anonymná platba cez internet banking

adolini
21. aug 2024

Ahojte. Ako sa posiela cez Internetbanking anonymná platba? Chcel by som darovať/poslať niekomu anonymne, aby nevedel od koho to bolo(majiteľ účtu, iban, atď) Ďakujem

3009
21. aug 2024

Ak urobíš prevod tak tam bude prijímateľ vidieť meno. Ak urobíš vklad na účet v banke tiež musíš udať meno.

liaka
21. aug 2024

@adolini mne mozes poslat aj ja sa nepozriem odkoho to bolo, sľubujem 😀

ukgirls
21. aug 2024

anonymne sa neda poslat ..jedine v obalke do scchranky alebo ak maju neaku verejnu zbierku

adolini
autor
21. aug 2024

@liaka trápne

ukgirls
21. aug 2024

@adolini ak chces niekomu pomoct .. mozes este poslat namiesto penazi potraviny , oblecenie,hracky .. to vsetko sa da anonymne alebo darcekovu poukazku na nakup ..

huginko
21. aug 2024

@adolini bolo to myslene ako vtip, netreba hneď tak reagovať 😉

adolini
autor
22. aug 2024

@huginko Neboj ja som to aj tak pochopil. Ale nič to nemení na tom, že trápne a prvoplánové. Ale to tu neriešme...😉

maranco
22. aug 2024

@adolini anonymné platby na účet nie sú možné, keď už pošli peniaze v cennom liste a odosielateľa si vymysli, to na pošte neoverujú kto podáva list
alebo popros niekoho známeho v okolí kto by sa na to dal a poslal zo svojho účtu

hiro
22. aug 2024

@adolini Hmm, rozmyslam ci by to neslo cez PayPal. Takze zalozis si nejaky novy ucet, pridas si tam kartu/prevedies peniaze, pridas si tam ten cielovy ucet, das zaplatit kartou/das prikaz na prevod penazi na ten ucet.

earlgrey
22. aug 2024

Pošli poštovou poukážkou cez poštu, na účet. Tam môžeš dať aké chceš meno, do 1000€ nepotrebuješ predložiť OP.

hiro
22. aug 2024

Ahaa, ide to aj priamo cez PayPal - maju sluzbu xoom. Takze si vymysli email, prezyvku a posli cez to:

adolini
autor
22. aug 2024

@hiro Nevidím to ako "inkognito" platbu. Píše tam, že môžeš poslať cez PayPal niekomu kto ho nemá. To neznamená, že to bude anonymne.

adolini
autor
22. aug 2024

Ináč, keď už tu bol zmienený PayPal. Tam prijímateľ vidí aké presné údaje od zasielateľa peňazí? Mne tam ešte nič neprišlo, tak neviem 😁

maranco
22. aug 2024

@adolini skús si poslať peniaze z PayPal na svoj bankový účet a daj vedieť výsledok čo bude v popise platby a aký je odosielateľ

hiro
22. aug 2024

@adolini "To neznamená, že to bude anonymne"? A ako to bude? Odosielatel bude PayPal a jedine tak v poznamke bude tvoja prezyvka aku si zvolis.

margotka17
24. aug 2024

@adolini môžem aj ja pridať číslo účtu, keď tak rozdávas?? Mne nebude ani vadiť tvoje meno 🫣🫣🫣

margotka17
24. aug 2024

@adolini no a teraz vážne, ja ak si preposlem z účtu na účet, nikdy nepíšem svoje meno, ale vždy dôjdu do druhého účtu s tým, že je tam krstné meno a priezvisko. Asi to už tak banky majú automaticky.

tamtumdo
24. aug 2024

@adolini ja by som poslala cez PayPal...tam vidí len email....takže založila by som nový email,cez ktorý ta nespozna

dextersk
24. aug 2024

@adolini k tomu paypalu, no meno si mozes asi vymysliet