Amundi sporenie

14. nov 2023

Skusenosti? Je tam dobre sporenie? napriklad Dlhodobe na 10 rokov a podobne, odporucili by ste tuto spolocnost?

matus_ik
14. nov 2023

Ak sa bavíme o dlhodobom investovaní, tak nedám dopustiť na EIC, čo je v súčasnosti jedno z najlepších možnosti na trhu, čo sa týka poplatkov a výkonnosti.

pe_mi
14. nov 2023

Ahoj, my sme donedávna mali tento produkt.ale finančný poradca nam odporučil zmeniť, na modernejšiu verziu.partners investments.
Pre mňa sú to dobre produkty, zarobia pekne percenta ročne.
Nejdem mudrovat, dobrý finnčny poradca pekne zrozumiteľne vysvetli

domiklik
14. nov 2023

Spokojná som ale ide skôr o dlhodobé investovanie, tak snáď budem spokojná aj o 20 rokov. Rovnako odkladám aj deťom. Keď si pozrieš históriu fondov, vždy tam bol z dlhodobého hľadiska rast, viacmenej preto som sa tak rozhodla...

jakubvojcik
14. nov 2023

Záleží aký fond, či ETF alebo podielový, s akou históriou, diverzifikáciou a podobne. 10 rokov je ešte aj taký hraničný horizont na rizikovejšie investície. Ideálne sa s niekym skúseným poradiť alebo pohľadať info na internete z relevantných zdrojov (odborníci s dobrými recenziami).

Vo väčšine prípadov odporúčam ETF, viď článok na mojej stránke: https://relyon.sk/blog/investovanie-do-etf-fondov/

Držím palce pri hľadaní najlepšieho riešenia.

domiklik
14. nov 2023

@pe_mi a co uviedol ako dôvod zmeny?

pe_mi
14. nov 2023

@domiklik zastaraný produkt.vynosnejsie sú už produkty,napr aj ten partners investments , čo sme zvolili.patri tiež do ETF,ako písal pán vyššie.
Poraďte sa s niekým o tom, možno nájdete lepší produkt, možno ostanete verná amundi.za opýtanie nič nedáte

matus_ik
14. nov 2023

@pe_mi neviem, či poradil správne. Pokiaľ je to investičný produkt od Partners Investment, tak ako jedni z mála na trhu si účtujú výkonnostný poplatok vo výške 10%.

pe_mi
14. nov 2023

@matus_ik každopádne sa spýtam môjho poradcu na váš komentár a EIC.dakujem za koment ,

petamich
14. nov 2023

@pe_mi tak my sme si to porovnavali, kedze vyuzivame Amundi a Finax a Partnersak nam tiez ponukal prechod do Partners podobneho produktu a bolo to jednoznacne nevyhodnejsie ak vezmes do uvahy vsetky spravcovske poplatky atd. - jediny dovod, preco vam to (podla mojho nazoru) radil, je ze mal za to vyhodny bonus ale mozem sa mylit 🙂

petamich
14. nov 2023

@pe_mi este jedna drobnost mi napadla, ze ak by ste si pozerali resp. porovnavali poplatky, tak si vsimnite, ze Partners uvadzal poplatky nie PA ale PQ (ze este ich treba styrmi vynasobit, aby sme dosiahli PA hodnotu), to je tiez taka za mna nie uplne pekna praktika, hlavne pre ludi, ktori mozno maju menej skusenosti (co nevravim, ze je vas pripad)

pe_mi
14. nov 2023

@petamich super,ďakujem za postrehy🙏

sweet20
14. nov 2023

na dlhodobe davam teraz bud amundi alebo eic, castejsie eic

katuskapd
15. nov 2023

Mame Amundi tiež základný poplatok bol dosť vysoký a mame aj Partners Investment, predošlý produkt sme mali zrušiť na odporúčanie poradcu ,čo sme ale neurobili, mame to rozdelené, nie síce vysoké sumy ale aspoň niečo zarábajú.