Allianz poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania

martinna181
24. okt 2024

Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať, či niekto vie poradiť, chcem si založiť poistenie voči škodám spôsobené v práci.Zaujima ma, keď si zaplatím len za štvrťrok, keďže neplánujem byť tak dlho v danej práci, tak ako to funguje pri storno poistky alebo len prestanem platiť a zanikne alebo ako to funguje napríklad v Allianz, ak má niekto skúsenosť? Ďakujem pekne

maris5
24. okt 2024

Tuto to nijako neototo. Skratka to musis zaplatit na rok. Ak by si aj mala poistne plnenie, poistovni prinalezi narok na cele poistne za rok.

martinna181
autor
24. okt 2024

@maris5 Zaplatím za rok a potom ak nezaplatim ďalšiu platbu, tak sa automaticky zruší poistka?

martinna181
autor
24. okt 2024

@maris5 A keď ju uzatvorím necelý mesiac už po nástupe do práce resp uzatvorení zmluvy a chcem ešte popracovať zopár mesiacov len, lebo pôjdem do inej práce, nebude to vadiť ?

jarka_black
24. okt 2024

Pozor, je rozdielne pre zamestnanca a živnostníka.

martinna181
autor
24. okt 2024
janocka
24. okt 2024

@martinna181 v allianz sa to da platit aj polrocne. Ja si to tak platim - aby som mohla sluzobne sluzobne auto - vychadza to cca 16€/polrok

jarka_black
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinna181
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janocka
24. okt 2024

@martinna181 no podla mna ano. Ja by som na tvojom mieste zaplatila na pol roka a ked v priebehu pol roka zmenis zamestnavatela, zavolaj do Allianz na infolinku, ze co ti povedia. Alebo zavolaj este pred uzavretim poistnej zmluvy

lindus_esterka
24. okt 2024

@martinna181 pokial viem, v allianz vies mat aj štvrťročnu platbu, ta vyjde o chlp drahsie (napr upratovačka moze mat polrocnu platbu tusim 18,60€ alebo štvrťročnu 10€). Poistka je od zaciatku prakticky na neurcito, cize ked chces skoncit, musis podat vypoved dany pocet tyzdnov vopred (neviem presne kolko je v zmluve), prip. Ich mozes poziadat ak by si skoncila pracovny pomer tak aby ti aj poistku ukoncili k tomu datumu, kedze bez prace nepotrebujes ani poistku,ale s tym musia suhlasit. Inak ta poistka je "prenosna" - ty im pri uzavretí zmluvy diktujes zamestnavatela takze v pripade zmeny prace im len das vediet noveho (a prip. zmenu pozicie, ak by ti nastali vyznamne zmeny aj v naplni práce) a poistka pokracuje.

dada2610
24. okt 2024

@janocka prosím ťa kedy si asi uzatvárala tu poistku? Lebo ja to mám tiež kvôli sluzobnemu autu a platím ďaleko viac 😱

janocka
24. okt 2024

@dada2610 vlani na jeseň. Ja som si tam však nedala reálnu mzdu... tak mi to poradili, že nemusím, že tam mám dať najnižšiu možnú sumu aká sa dá, lebo všetky autá sú havarijne poistené a je veeeľmi malá šanca, že 2 - 4x za rok, kedy využívam služobné auto, mi pridelia fungl nové auto a rozbijem ho na totálku 😀

maris5
25. okt 2024

Pre fyzicku osobu sa zmluvy riadia obcianskym zakonikom. Zmluvu mozes vypovedat, vypoved musis podat najneskor 6-tyzdnov pred koncom poistenia. Vypoved mozes podat aj mesiac po uzatvoreni, aby si nezabudla na podanie vypovede v zakonnej lehote.

Makleri/ziskatelia/spostredkovatelia velmi radi hovoria, ze zmluva po nezaplateni zanikne. To je A, a nepovedia B. A B je, ze zanikne pre neplatenie, ale musis uhradit alikvotne poistne za cca 3 mesiace.

Ak neuhradis a zmluva zanikne pre neplatenie a mas rocny splatku - alikvotne poistne je za 3 mesiace
polrocnej splatke - alikvotne poistne za 9 mesiacov
Pri kvartalnych splatkach - alikvotne poistne cca 12 mesiacov.

Cize 3 mesiace sa rataju od poslednej splatky za rocne poistne.

Vsetko je to v zakone. Par viet a velmi dolezitych.

Ak odides z danej firmy neviem ci zmluva moze zaniknut. To si zisti pri podpise zmluvy ako to je a ziadaj to pisomne.

mastermalphite
Odpoveď bola odstránená
Zobraz