Allianz - poistenie PN

8. dec 2022

Ahojte, mame aj z manželom poistenu PN, znamena to že ked sme na PN, citit to velmy nebudeme a bude nam doplatene z allianzu plus zo socialky.
No a ked už som na tej PN, socialka to dostane z firmy ale odkial to vie Allianz, treba im zaslat žiadosť alebo to ide automaticky či? Dakujem vam za odpovede 🙂

zojazoja
8. dec 2022

Kontaktuj Allianz

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaroe
8. dec 2022

Určite to nejde automaticky, kto by to tam posielal?

autor
8. dec 2022

@mamula20 ani si to nemyslim 🙂 pn som nemala vobec a platime poistku uz 5 rokov tak ze teraz som tak isto otehotnela a preto sa pytam, dakujem 🙂

autor
8. dec 2022

@jaroe no dobre ked nejde.. Tak mi poviete ako to ide ked nejde automaticky? Asi mate skusenost ked ro viete.. Ja som teda nevedela 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
8. dec 2022

Normálne do alianzu donesiete lekársku správu ohladom pn, ale tam je Pn platená až po 28 dňoch tuším. Tak ako pri úraze alebo pobyte v nemocnici

autor
8. dec 2022

@mamula20 je to kôli tehu ale proste je to na dlho nech vam to tu teraz nerozpisujem... Nie je ryzikove a nie je od gynekologa lebo mame babetko z IVF a tym padom mi obvodnu dal PN lebo gynekologycka z tym este nemala nic apolocne kedže moj problem sa viedol v CAR a ony nie su opravneny davat PN.
Tak ze mam klasicku PN až do prvej poradni u svojej gyn ktora bude o dva tyzdne...
Kedže aom papiere od PN odovzdala uz do firmy poradkyni nemam co dat.. 😐
Dakujem v kazdom pripade 🙂

autor
8. dec 2022

@janka_266 dakujem 😊

nikol_marek
8. dec 2022

Treba si stiahnut tlacivo na stranke A-sp, vypisat ho, podpisuje ho aj zamestnavatel a treba dodat fotokopiu PN, platbu dostanete podla dohodnutej sumy na den /5-50e na den od urciteho dna podla zmluvy/ treba si este zistit ci diagnozu, na kt si na PN ci nie je vo vylukach.

simona2001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona2001
12. dec 2022

Treba zájsť do Allianz. Tam to nahlásiť a doniesť tiež lekárske správy a potom aj ukoncenie

vikulka27
14. dec 2022

Treba len doklad že ste na PN a lekársku správu. Podľa toho akú PN máte … Allianz má síce že musíte byt PN 29 dni ale môžte mat možnosť že sa prepláca od začiatku. Žiaden papier z poisťovne vám netreba