Ahojte, mame aj z manželom poistenu PN, znamena to že ked sme na PN, citit to velmy nebudeme a bude nam doplatene z allianzu plus zo socialky.
No a ked už som na tej PN, socialka to dostane z firmy ale odkial to vie Allianz, treba im zaslat žiadosť alebo to ide automaticky či? Dakujem vam za odpovede 🙂
Určite to nejde automaticky, kto by to tam posielal?
@mamula20 ani si to nemyslim 🙂 pn som nemala vobec a platime poistku uz 5 rokov tak ze teraz som tak isto otehotnela a preto sa pytam, dakujem 🙂
@jaroe no dobre ked nejde.. Tak mi poviete ako to ide ked nejde automaticky? Asi mate skusenost ked ro viete.. Ja som teda nevedela 🙂
Normálne do alianzu donesiete lekársku správu ohladom pn, ale tam je Pn platená až po 28 dňoch tuším. Tak ako pri úraze alebo pobyte v nemocnici
@mamula20 je to kôli tehu ale proste je to na dlho nech vam to tu teraz nerozpisujem... Nie je ryzikove a nie je od gynekologa lebo mame babetko z IVF a tym padom mi obvodnu dal PN lebo gynekologycka z tym este nemala nic apolocne kedže moj problem sa viedol v CAR a ony nie su opravneny davat PN.
Tak ze mam klasicku PN až do prvej poradni u svojej gyn ktora bude o dva tyzdne...
Kedže aom papiere od PN odovzdala uz do firmy poradkyni nemam co dat.. 😐
Dakujem v kazdom pripade 🙂
@janka_266 dakujem 😊
Treba si stiahnut tlacivo na stranke A-sp, vypisat ho, podpisuje ho aj zamestnavatel a treba dodat fotokopiu PN, platbu dostanete podla dohodnutej sumy na den /5-50e na den od urciteho dna podla zmluvy/ treba si este zistit ci diagnozu, na kt si na PN ci nie je vo vylukach.
Treba zájsť do Allianz. Tam to nahlásiť a doniesť tiež lekárske správy a potom aj ukoncenie
Treba len doklad že ste na PN a lekársku správu. Podľa toho akú PN máte … Allianz má síce že musíte byt PN 29 dni ale môžte mat možnosť že sa prepláca od začiatku. Žiaden papier z poisťovne vám netreba
Kontaktuj Allianz