Allianz - neuzavretá udalosť a nevyplatenie poistky

lu233
11. okt 2021

Ahojte, čo robiť ak bola nehoda auta ešte v júli a auto bolo poistené v Allianz. Mali prípad uzavrieť do 3 mesiacov (čas vypršal v polke septembra) a potom mali ešte 2 týždne na vyplatenie poistky. Doteraz nič neprišlo a keď tam voláme tak len povedia že oni už nepotrebujú žiadne papiere ani nič lebo všetko majú ale keď sa opýtame že prečo ešte udalosť nie je uzavretá tak nikto odpoveď nevie. Dá sa s tým niečo robiť?

nikpa
11. okt 2021

@lu233 treba im pohroziť že posielate podnet na SKP pre nedodržanie termínu. Ale keď bola nehoda v júli, majú 3 mesiace + 2 týždne na vyplatenie. Ako mohol čas vypršať už v septembri??

ivkazba
12. okt 2021

@lu233 bola privolaná aj polícia? Ak áno, lehoty sa počítajú až po uzatvorení šetrenia políciou.

simsalabim
12. okt 2021

@lu233 to je zvlastne, Allianz vybavuje velmi promptne... mne pred rokom frkol kamen na celne sklo a menej ako do tyzdna som mala peniaze (z havarijnej). Je to vasa poistka ci niekoho ineho? Maju potrebne dokumenty? Do mna nabural vodic, jeho auto poistene v Uniqa (islo to z jeho povinnej poistky) a trvalo to skoro rok, kym mi realne prisli peniaze, lebo mu hrozne dlho trvalo, kym dodal nejake papiere....

julie19
12. okt 2021

Bola tam aj policia? Oni musia uzavriet vysetrovanie nehody a potom až moze poistovna nieco robit ... nám velmi rychlo allianz vybavila pojistné plnenie boli sme velmi spokojni aj s komunikaciou aj s rychlostou

lu233
autor
12. okt 2021

@nikpa pardon, pomylila som sa ... nehoda sa stala 7.6.2021
@ivkazba nie, policia nebola privolana
@simsalabim my sme mali zaparkovane auto a pani pri cuvani do nas naburala tak, ze ponicila cely predny naraznik ... cena za opravu je okolo 4000€ ... volali sme do Allianzu uz niekolko krat ale vzdy nam povedali ze oni uz nic od nas nepotrebuju ze maju vsetky papiere z oboch stran ze nevedia preco to este nie je uzatvorene ... vzdy nas odbiju s tym ze sa mame obratit na niekoho ineho lebo pani pri okienku/telefone nam povie ze ona to zistit nevie a mame sa obratit na inu osobu ale nevie na koho

ivkazba
12. okt 2021

@lu233 volaj na Infolinku, nie na pobočku.

lu233
autor
12. okt 2021

@ivkazba prv sme boli na pobocne a neskor sme volali aj na infolinku a tam nas tiez odbili

simsalabim
12. okt 2021

@lu233 Skus si vypytat kontakt na nafriadeneho alebo sefa co ja vuem... Likvidacneho oddelenia? Ci ako sa to vola..,

miirka123
12. okt 2021

@lu233 tak to je divne ja pracujem v servise a v Allianz z každej pu pokial je zaplatená poistka posielajú peniaze do 2 týždňov max. A krycí list hneď po odovzdaní faktury. Opravu ste so servisom ako riesili ? Skúste si vypýtať cislo na likvidátora a troska naliehať lebo so žiadnou inou poisťovňou nemáme take dobre skúsenosti ako s Allianz, skutočne vždy aj keď klient nekomunikuje ho kontaktujú a riešia s nami všetko. Nám ako servisu posielajú peniaze priamo na účet za poistné udalosti. nemohlo sa stať že aj vaše peniaze za pu zaslali servisu?

nafanny
27. dec 2021

@lu233 zdravim, prosim Vas ako to dopadlo s vyplatenim z Allianzu? Mam podobnu situaciu len pu bola v septembri a od toho času prebieha likvidacia a žiadna informacia k tomu :( Budem vd’ačna za informaciu 🌷

lu233
autor
30. dec 2021

@nafanny doteraz sa neozvali ani nám žiadne peniaze neprišli z poistky ... Allianz to spravil "do stratena", keď im zavoláme alebo píšeme tak oni s tým buď nič nevedia robiť alebo nemajú k tomu prístup alebo už nič nepotrebujú od nás ale kde je problém nevedia zistiť ... prešli sme na inú poisťovňu nakoľko sa to ťahá už dosť dlho a výsledky žiadne

nafanny
30. dec 2021

@lu233 treba sa obratit na slovensku kancelariu poist’ovatel’ov. Idem to riešit’ tak po novom roku…

nafanny
8. jan 2022

@lu233 Zdravim, nakoniec vyplatili celu sumu, tyžden po tom ako som poslala poštou pisomnu st’ažnost’ so žiadost’ou stanoviska k danej situacii. Držim palce 🤞🏻

macik34
22. mar 2023

@lu233 kde ste uzatvárali zmluvu? Priamo v Allianz alebo s nejakým finančným poradcom?? Nám vždy rýchlo prišli peniaze. To je celé divne