Aký máte rozpočet na chod domácnosti (jedlo,drogéria) pre 3-člennu rodinu+pes?
pes aký? čivava či bernardín? lebo hlavne v strave to robí potom rozdiel.
my dáme za psa asi tak 30€ mesačne, ide o psa čo má okolo 30 kg, chováme ho ale drahšími granulami, ale aj stravou. asi tak pol na pol.
na drogériu myslím že tak 20€ stačí, pokým ale nemáte malé dieťatko a nekupujete plienky. a takisto tam nerátam nejaké drahé parfumy, ak sa maľuješ tak maľovátka, len čistiace prostriedky, prach, sprchové gély, mydlá, toaletný a podobne. teda to, čo je potrebné priamo do domácnosti.
a strava tiež záleží od toho, či si niečo aj rodina dopestuje, prípadne im dá niekto z rodiny.
ale myslím, že z takých 300€ na stravu sa dá vyžiť tak, aby sa najedli 3 osoby a neboli hladné.
8mesacne dieta + 2 dospeli + 1 morca 🙂 - jedlo - zadarmo mame len jablka, drogeria - aj plienky z Polska, senko, zrnko, piliny 400 eur na mesiac, respektive presnejsie 100 eur na tyzden
dvaja dospely plus rybycky plus dva jastery 300€
my na 4clennu rodinu a psa minieme mesacne cca 800 eur. nie je to malo, uz som skusala aj kde tu usetrit, ale vsetko je tak strasne drahe. najma potraviny.
Potraviny a drogeria na nas 3 + kocur +2 zajace - cca. 700€ mesacne - aktualne beriem minuly mesiac. Usetrit by sa ASI dalo.... ale nie na potravinach, to radsej usetrim inde, nase deti s toho rastu...
My sme traja a mame kocúra..nie psa ale prispem rozpocet niak presne neviem nikdy som to uplne neratala ale minieme priblizne tych 500€ mesacne na stravu a drogerku....
u nas cca 300e mesacne..avsak niekedy je to viac niekedy menej... hovorim cisto o strave drogerke cistiacich prostriedkoch tie vacsinou nakupujem asi tak raz za 3 mesiace a vo vacsom mnozstve..ak by sme museli vedeli by sme tu sumu este znizit..avsak ak by som do toho ratala cely chod domocnosti kde su aj nepredvidatelne polozky (napr. ziarivky, postelne pradlo, doplnky do domacnosti etc... tak suma by bola ovela vyssia... sme dvaja 😉
Dvaja + jedno dieťa + velký pes cca 300€
Asi 600€... Ale rátala som do toho : potraviny, benzín, drogéria, plienky, umelé mlieko...
330 euro len strava- sme traja
Velmi dobra otazka. Mna by strasne zaujimalo ako toto ratate. Ja som nikdy ziadny rozpocet nemala. Ale nebolo by zle to zistit. To si pisete blocky? Ci mate akoze napriklad 400e pokladnicku a ked uz viac nie je, tak sa nekupuje, ci ako?
ci jak to citam zeny.... to ako funguju rodiny co dokopy maju 500 euro ... a tam je aj ta nejaka hypo ci najom ci tak ??????
ci to vsetky zarabate vela ci ako ???? sorry NIE SOM DRZA len som mimo SK a len kukam ze ake ceny doma palky bezia.... :(((((
okolo 700 eur (2 dospeli, dieta a 2 psy)... snazim sa setrit, dufam, ze sa mi podari znizit tuto sumu aspon o stovku 😒
Vetsinou do 300€ bez psa..ale je to pohyblive nekdy i 500 neda se to presne napsat..
je to asi dost cudne, ale ja fakt netusim 😅 raz nakupujem ja, raz mm.. tak priebezne, co treba, drogeriu mame obycajne na dlho do zasoby, takze obycajne potraviny a kedze sa delime o dom so svokrovcami, tak ostatne veci (elektrina pripadne kurenie) nemam velmi na starosti 😕 a psa nemame.
2dospelí+1dieťa cca 300-350eur - v tom sú potraviny, drogéria, oblečenie a benzín
350-400€ v tom zarátané potraviny, drogérka, taká bežná, pes a nejaké to oblečenie sem tam, nerátam výdaje na bývanie, telefóny, upc, poistky, splátky...
2dospelí a dieta,manželov havo je u svokrovcov(50 kilového sem nenatrepeme)....strava,maso a drogerka,plienky pre malú 350e a viac podla sviatkov v rodine,oblečenie, poistky,telefony a inkaso je ta vačšia palka.....na jedle sa ušetrit neda pri malej,respektíve kým nam to vychadza na jedle sa obmedzovat nebudeme, havino vyjde okolo 100e(ale o to sa staraju rodičia)
200-250eur bez psa, da sa to zvladnuť
wau, že 500-700€ pre trojčlennú domácnosť? to čo papáte a akú kozmetiku používate? 😝 u nás cca 300€ a máme psa aj mačku 😀 a to som si myslela, že nakupujem drah veci... 😕
kazdy to ma inak, ja to tu radsej ani nenapisem. Poznam rodiny, co maju velmi malo a vyziju v pohode a na pohlad im nic nechyba. Ja za seba napisem, ze mame pekny rozpocet a aj tak mi je niekedy malo na konci mesiaca. neviem setrit, musim sa naucit
Zavisi aj od toho, ze ake stare dieta je v tej 3-clennej domacnosti. My este len kojime, takze ziadne vydaje na stravu na maleho nie su. Psa nemame, takze my dvaja plus novorodenec cisto potraviny plus drogeria 200-250€. (Plienky mame latkove, pamperskami by sa to riadne navysilo.)
no teda slovac sa nema az tak zle ci?
my(2dospely, 2deti, macka, pes) 450e strava drogeria vsetko co sa da kupit v hypermarkete, macka a pes zeru len granule
400 eur potraviny, 120 eur drogeria, pes je skor taka prerastena vevericka, takze ockovania + odcervenie 100 eur rocne a 160 eur rocne granule.
Piseme si vydaje, snazime sa setrit a nekupovat hovadiny. On je aj celkom dost podstatny rozdiel v lokalite, my sme pri BA a tu je vsetko dost drahe (to sa nestazujem, len konstatujem). Ale uz som napr. rozhodnuta, ze od jari rozsirujem uzitkovu cast zahrady a zeleninu si dopestujem sama.
V poslednej dobe sa nam ta spotreba trochu znizuje, mam viac tipov na znizenie spotreby penazi pri zachovani kvality: napr. piect si domaci chlieb, vyuzivat strukoviny ako nahradu masa (obsahuju velmi porovnatelne mnozstva bielkovin), kupovat sezonnu zeleninu a ovocie, kupit napr. cele kura a pouzit ho na viac obedov - pecene, do rizota a z kosti vyvar... nie vsetko som skusila, ale budem musiet zacat 🙂
Kazdy mesiac Drogeria 50€... Strava cca 250€ (momentalne aj 300 lebo chlpata zere viac kvoli stenatam)... Oblecenie podla potreby
Usetrit sa da na sezonnej zelenine - pripadne ak ju zavaris (robim si tak omacku na cestoviny) a varit aspon na 2 dni 🙂
200-250 eur bez psa. sme dvaja dospeli a dvojmesacne dieta na umelom mlieku a ficime na pamperskach. da sa to zvladnut. ja to riesim tak ze mam vyclenene peniaze na stravu a do toho sa snažím vtesnať. vďaka tomu mám prehľad. mm rád ranajkuje sladké tak radšej. upeciem babovku, alewbo nejaké kolaciky a to mame na viac dni. no a snayim sa variť bo vyjedanie salamikov a podobných veci kazdy deň stojí veľa 🙂
my sme uz styria a s umelym mliekom a plienkami,stravou a podobne minieme cca 600€
naftu,uver radsej nespominam
ja ani neviem, my sme spolu kratko..... ale moj prijem marodka 😖 je asi 150 Eur.manzelov okolo 1300eur.manzel ,mi dava nejakyx 450 plus mojix 150 to je 600.platim si tel. ucet, najom, poistku, stavebne sporenie a zvysok mam na domacnost nejakych 400 s ktorymi mozem robit co chcem.,.,..on si zo svojix zvysnych plati svoj tel, poistku, 230 pozicku, poistku za auto a plus tankuje...babo cakame az v januari....aj moja mama stale dohodi nejaku tu 50 eurovku...nemyslim si, zeby sme sa mali zle a ak xceme oblecenie tak zvysi aj na to...kupujeme tie drahe malinovky, naco sa uz aj hnevam, dovolime si kupovat tekute prasky podla druhu oblecenia a potraviny a drogeriu vacsinou z tych drahsich...len neviem ako to bude ked pride drobcek...ak sa mam priznat ze okrem tretieho piliera a stavebka neusetrime nic a niekedy sa az bojim...moj manzel mi da aby som mala 400 eur pre nas o neho na jeho reziu cigy,servis auta, benzin atd sa nestaram....on xce mat navarene a oprate...takze ani neviem ci sme v nejakom standarde...ale som vdacna ved za minulej ery boli 12000 neskutocne peniazky.spolocnu kasu nemame on mi da a ja si gazdujem a on tiez so svojimi...xcem predist hadkam, ze kde si dala???s kade ja mam teraz zobrat???ne ne ne...kazdy ma svoje ja domacnosr a on auto plus svoju reziu kazdy sam a kazdujeme si,...samozrejme ze sem tam sapozveme jeden druheho na veceru lepsiu,....sak sa lubime 😀
300-400 eur.. ale je to len jedlo / potraviny+zelenina+masiaren/ a drogeria... nie oblecenie... 🙂