Aký máte názor na riešenie svojej finančnej situácie finančným špecialistom?

anketkarka
11. apr 2023

Aký máte názor na riešenie svojej finančnej situácie finančným špecialistom? Ja som zatiaľ mala šťastie len na ľudí, ktorých viac ako moja finančná situácia zaujímalo to, ako sa zlepší ich finsnčná situácia, keď mi ,,poradia".

simonah73
11. apr 2023

@anketkarka presne ako pises, sluzby "financneho specialistu" natlacil nas do podpisania zmluvy o uvere koncom februara a pritom dobre vedel ze od marca ma tam banka akciu bez poplatku za uver, co bola celkom zaujimava suma pre nas. len on chudacik nemal splnene limity aby asi ziskal premie, takze mu to bolo ukradnute. tak za mna nikdy viac.

laura07
11. apr 2023

@simonah73 @anketkarka

Mala som kedysi rovnaký názor a dokonca som chodila na školenia jednej “top” firmy, kde “vás všetko naučia a budete top”. Neuverila som tomu ani omylom.

Prišla kúpa domu, riešenie hypotéky, poistenie domu, viac ako minimálne co chcela banka. No a ja som natrafila na pani, ktorej budem nohy, ruky bozkávať vždy. Každoročne nám vola pred výročím hypo, keď sa zdvíhali % na úveroch, vybavili sme predĺženie. Ma zmluvy v 4 bankách a
3 poisťovniach. Jazdila za nami z Myjavy do Piešťan aj x krát v tyzdni. My sme jej naozaj neplatili nič. Platí ju banka, poisťovňa. Ale za mna top človek.

Škoda, že teraz to môže robiť hocikto a ma zmluvu napr. v 1 banke, kam dotlačia klienta.

Hľadajte niekoho staršieho. Ja mám 38 rokov, ale mladšiemu by som to asi nezverila 😁

simonah73
11. apr 2023

@laura07 ja uz teda dufam, ze nikdy take nieco nebudem riesit ale uz by som si to riesila sama. som uz alergicka na vsetkych tychto rychlo vykvasenych financnych poradcov, co maju ukoncene odborne ucilistia (nic proti remeslam nemam) a potom im napr ovb spravi dve tri skolenia a myslia si ze zozrali vsetku mudrost zo sveta financii....

laura07
11. apr 2023

@simonah73 ..a ty im na to naletiš..
Tak veď si vyberiem s kým spolupracujem.. ja neobhajujem ani jednu stranu. Ale nie je pravda, že klient ich platí a už vôbec nie, že klienta môže niekto dotlačit k podpisu úveru. Však zas za seba ruku do ohňa by mal dať každý ..

Idem spať 🙂

pukina
11. apr 2023

@laura07 a ja si zase nemyslim, ze je to o veku. my to mame presne naopak, jeden starsi nas chcel len nahovorit na predrazene poistky a nevyhodne investicie, potom sme natrafili na chalana, ma okolo 30 rokov a pomohol nam so vsetkymi financnymi zalezitostami pri kupe bytu a rovnako ako vo vasom pripade spolu komunikujeme pri kazdom vyroci fixu, aj skor, ak sa rapidne meni situacia na trhu (ako teraz napr.).

vlado818
12. apr 2023

Toto je presne dovod preco ludia na Slovensku nedoveruju ala financny special... Presne ako pisete.
Ale nastastie dosla doba kedy to trh za nas poriesi.
A ostanu snad len ty naj...

belllinka
12. apr 2023

@simonah73 tak nerobia to preto, že majú dobré srdiečko a chcú pomôcť 😬 chcú predsa zarobiť. Je to úplne zbytočnä “profesia”, ktorú robia lúzri s kuracím mozgom a pár školeniami.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tara42
12. apr 2023

@anketkarka my mame kamošku. Robí nám všetko, rieši hypo, poistky, domácnosť. Bude nám predávať byt. Ked je nieco iné/lepšie na trhu vždy sa ozve ze toto a toto. Priateľovi sa stal ťažký uraz, boli mu vyplatene pekne peniaze kvôli dobremu plneniu. Nesťažujeme sa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
12. apr 2023

@sheila121 neboj, vlastnim toho dost a nepotrebujem, aby mi niekto radil
@elizabet173 akoze ziadali o hypo v bankach, vsade im zamietli a az hypotekarny im to vybavil?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
12. apr 2023

@anketkarka to je smutné tomze som finančne gramotna viac ako.manzel tak nas finančný musel vela dokazovať ze je fakt dobrý a nejde mu az tak o jeho "príjem " ....vie fakt vyjednat dobre podmienky pre.klientov pri uvere(stavba domu) mala som 3 finančnych spec. A on nam vybavil najlepšie podmienky a od vtedy aj ide veci pre rodinu ze to.je dobrý fakt vidno ze ma vela klientov.....ale by som povedala ze ano 80% su taki ktori si "privyrabaju" a az tak sa tocjt v podmienkach nevyznáju takzs na takých si tiež treba dat pozor a ak je klient trosku gramotny tak si jeho "navrhy" vie sam skontrolovať to som zo začiatku si stale robila kedze som ekonomka takze stsle.si dôležitých veciac robim prieskum trhu

jamimo
12. apr 2023

@anketkarka naša bývalá suseda, v podnájme vedľa, 2 deti, samoživiteľka, po 2 týždňoch od zoznámenia pýtala požičať odo mňa 100 €. Keď som ju raz stretla vyfintenú, že idem na stretnutie s klientom (robím poistky a fin. poradenstvo) tak mi čočky prevrátilo 🙄 Potom chcela kúpiť dom, plat 800 v čistom, našla si ešte brigádu navyše kde jej fiktívne dali vyšší plat (aby jej vyšiel hypo úver) odvody si platila navyše sama= na tie si požičala. Stále som ju presviedčala, že úver nedostane a čo potom? Nie! Ona dala zálohu 5 000 € realitnej kancelárii a spoliehala, že jej ten hypo úver schvália. Jasné, že neschválili, ešte sa rozčuľovala, že však jej predbežne povedali že áno. Poradila jedna finančná poradkyňa druhej 🤔 podľa kalkulačky.. Sa stretli také dve rovnaké. Ostali jej oči pre plač, pár tisíc € dlžoba... Nulová finančná gramotnosť a simplexné myslenie. Takých sa ale nájde v každej oblasti...

kornelies
12. apr 2023

@anketkarka Nepotrebujem ho. Dokazem si sama porovnat plusy a minusy, zivotne poistky nech platia blazni. V konecnom dosledku je poistne plnenie u zopar ludi. Poistovna ma budget, ktory je ochotna vyplatit a viac si nevrznete. Ich pravnici vas prevalcuju, staci jedna ciarka, pismeno a kontex vety ke uplne iny.
Nechcem urazat financnych sprostredkovatelov, ale 80% z nich nema sajnu, co ponukaju.

domiklik
12. apr 2023

@anketkarka úver, podmienky, cena poistenia... Môžeš byť akokoľvek finančné gramotny, nikdy ti banka/poisťovňa nedá lepšiu ponuku ako dobrému financakovi... Samozrejme, niekde sú tie podmienky lepšie inde horšie. V októbri sme kupovali dom na úver. Úrok 1,2% fix 20 rokov.

lucylaw
12. apr 2023

Tak ja mam v tomto smere stastie na vybornu financnu poradkynu, riesila som s nou najprv hypoteku po rozvode a odvtedy som uz 2-krat vdaka nej refinancovala, naposledy pred rokom, kedy ma sama kontaktovala s tym, ze teda uroky v bankach pojdu hore a vybavila mi urok 1,15 na 10 rokov s tym, ze hypo mi schvalili v aprili a cerpala som ju az v decembri, dovtedy som splacala v povodnej banke, aby sa mi znizila istina..Tyzden po tom, ako mi schvalili ten urok 1,15 uz mali v tej banke urok 2,2..A toto su proste veci, o ktorych by som ja sama ani nemala potuchy a ani by mi to nenapadlo riesit skor, ako by mi koncila fixacia..Takze ja na svoju financnu poradkynu nedam dopustit 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joannita
12. apr 2023

@sheila121 no nepovedala by som ze ich provizie za vela nestoja. Za jednu hypo dostanu od cca 700 do 1200eur

vulka
12. apr 2023

@anketkarka Nepoužila som rady fin.poradcu konkrétnej spoločnosti, ktorému ide o vlastný zisk, ale použila som rady človeka z NBS.

kornelies
12. apr 2023

@mamula20 Radsej si kupim nehnutelnost a tu v pripade nudze predam. Urcite s lepsim ziskom. Zivotna poistka nie je zarobkova.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anketkarka
autor
14. apr 2023

@vlado818 lenže ten trh doplatí na darmožráčov svojou životnou úrovňou a svojimi skazenými životami. Presne v tejto zlej dobe je to pre niekoho existenčné, keď doplatí na ,,odborníka"

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz