Ahojte, chcela by som vedieť aký máte názor na detské účty a v ktorom veku by ste dali dieťaťu platobnú kartu. Dcéra by chcela zvláštny darček -platobnú kartu.
Ďalej by ma zaujímalo či môžem dať zasielať na detský účet výživné, alebo si radčšej dať trvalý príkaz mojeho účtu nech je to preposlané. Nerada by som žiadala totiž súdy o odblokovanie nakolko nikdy človek nevie čo sa môže stať,a dostať sa k peniažkom by mala problém.
Predpokladám ,že účet by mala na vreckové,na finan.dary od starých rodičov.....Myslite si ,že je to spôsob ako dieťa naučiť hospodáriť? Za odpovede vopred ďakujem.
podla mna je to skoro.Ma 12 .Ja som vtedy tiez chcela hlavne mobil a ked som si nanho konecne nasetrila a kupila tak mi ho hned ukradli.A to som ho strazila ako oko v hlave.Teraz deti podliehaju inemu fenomenu a ja si nemyslim ze je to spravne.Nedokaze este presne urcit rizika a v dnesnej dobe su zlodejickovia ktori sa specialne zameriavaju na deti a ani nevie ako a vymani z nej PIN
nechapem preco chce 12 rocne dieta darcek platobnu kartu?chce to ukazovat pred ostatnymi?alebo chce s citit samostatna?moze sa tesit 12 rocne dieta z platobnej karty?sa mi zda take snobove..
no ja by som dala kartu mojim detom ked budu mat cca 15 az 16 rokov ,ked budu chodit na strednu alebo az neskor ....ked na vysku 🙂
moj nazor hospodarit s nenauci -skor opak minat!nebue mat prehlad prave kolko penazi ma na ucte - aj ked bude to sledovat ceZ IB ,hospodarit s nauci ak ma peniaze pri sebe a bude vedie vzdy kolko penazi ma ,kolko moze este minut.... lepsie sa daju zadelit tie peniaze ke ich mas pri sebe ako ked ich mas na karte ,nie?
podla mna je to prilis skoro. A usudzujem to z toho, ze dcerina, tiez 12 rocna spoluziacka ma svoju platobnu kartu a svoje vyzivne mina na spoluziakov. Proste si vyberie peniaze a pozyva kamaratky do mc donaldu a podobne. V tomto veku si myslim, ze este nedokazu odhadnut urcite rizika...
to je naozaj skoro.. ale kazde dieta je ine.. ja som mala svojeu v 13 kedy som mala aj prve peniaze z "brigady"a setrit som vedela.. suseda ma 12 a ma svoju kartu, lenze ona mam pocit ze uz je dospela.. aj recami aj vyzorom, no vsetkym.... a potom v 15 uz na moje meno vlastny ucet kedy som si sama hospodarila.... dala by som ucet ale s obmedzenym pristupom.. nech ma dcera tiez pocit dolezitosti a nech si moze robit vlastny financny rozpocet..... ale vsetko pod dohladom rodica..
ahoj
doba sa meni, ja som videla pocitac zblizka prvykrat na strednej skole, prvy mobil som mala ked som mala 25 rokov.... teraz deti surfuju na nete pomaly od skolky a prvy mobil dostavaju ked idu do prvej triedy - aj ked ci je to idealne, by tiez bolo na dlhsiu debatu. kazdopadne kym bude tvoja dcera sama zarabat, mozno sa hotovost uz vobec nebude pouzivat, takze podla mna, cim skor sa nauci hospodarit aj s virtualnymi peniazmi, tym lepsie. aspon pochopi ze ucet nie je bezodny ked peniazky minie, tak ich minie. hlavne by som jej tam nastavila nejaky mensi denny limit a jasne si s nou dohodla pravidla kolko moze minut bez predosleho schvalenia tebou
všetko záleží od povahy dieťaťa - moja dcéra bude 5 € nosiť mesiac a nevie čo s nimi, no a synovec 11 r. míňa o 106 - samozrejme somariny
ale 12 r. je podľa mňa málo na pl. kartu - je pravda, že doba sa mení - ale pokiaľ nezarába ?? načo kartu ?
neviem asi by som bola na... vazkach taky... darcek ale ty musis vediet ci je zodpovedna, ci nebude kartu pozivat... na hluposti ....setrime malej v 1stvebnej na byt a myslim ze to staci a ked bude chodit do skoly a bude chciet nejake vreckove tak do tych 5ecok pre dieta staci na mesiac ale to uz hovorim jaaaaaaaj ako dopredu 🙂
ahoj...moja desatrocna neterka chce tiez platobnu kartu...lenze to pocula v skole a rodicia jej vysvetlili hlavne riziko "okradnutia"...to v jej veku zabera...mne sa zda, ze 12 rocne dievcata su mentalne dost vyspele na to, aby mohli mat aj svoju platobnu kartu...celkovo, dnesná mladez je na dost vysokej urovni, hlavne co sa tyka informovanosti😉 ...nechcem ti radit, ale, kedze si jej mamicka, tak ju urcite poznas lepsie ako my a vies na akej "urovni" sa pohybuje a ci jej mozes verit...ale ber do uvahy aj bezpecnost...(myslim, ze uz jedna mamicka na to vyssie upozornovala)...naozaj su zlodejickovia, ktori maju usi vsade...a taketo kradeze sa najcastejsie stavaju cestou zo skoly ... budes riskovat, ubrani sa uz tvoja dcera ?😠 ..porozpravaj sa s nou aj na tuto temu...nie je to len o tom, ci bude minat a kolko 😉
K tomu , ze kam zasielat VYZIVNE, priklanam sa k nazoru..., ze na ucet "dospelaka" 😉
moji synovia maju 5 a 8 rokov a maju založené osobne účty.pravidelne im mesačne tam niečo posielame,starší má aj plat.kartu dali mu ju zdarma kedže má 8 ale výlučne je v mojích rukách,deti na to nemaju dosah
Ak by moja dcera chcela v 12 rokoch platobnu kartu,tak by som sa vazne zacala obavat,ze asi s cim na mna vyleti v 13 rokoch.Mozno by tvoja dcerka vedela ako a kedy kartu pouzivat spravne a mozno by sa naucila naozaj aj nieco uzitocne....ale vzdy je tu slovicko Mozno....co by mna ako rodica velmi znepokojovalo.
my mame stvormesacne babo a ucet uz ma, maju tam dobry urok a tak je sporime a ked bude vacsia urcite ju to nauci hospodarit s peniazkami 🙂
Moj synovec aj neter dostali karty ked mali 10, tiez ich chceli.ALe mesacne im rodicia na ne dali po 10 eur (ak to prepocitam na eura), a ked sa to minulo,tak museli cakat dalsi mesiac.Bolo to v podstate vreckove,ale nie peniaze na ruku ale na ucet. Teraz su uz trochu vacsi a dostavaju aj vacsie vreckove,ale princip ten isty, ked si pridel minies,tak musis cakat na novy na dalsi mesiac.ALe zavisi to od vyspelosti dietata.Skusit to mozes a uvidis ako bude dcerka hospodarit.
naša malá má účet v banke a má k nemu aj platobnú kartu
svokra pracuje v banke, tak jej na konci šk. roka zriadila účet, kde jej každý rok, za dobré známky, prídu od banky nejaké peniažky...a tak sa jej to zapáčilo, že účet má ako pokladničku...nosí starkej po 1-2€ čo si nasporí, aby jej ich dala na účet
samozrejme ešte si počká, kým použije kartu, hoci zo začiatku, kým to bolo čerstvé, veľmi chcela vyberať...no nemala tam ešte to minimum ktoré treba pri výbere kartou mať na účte
hmm platobná karta to tak moja dcéra by radšej peniaze držala v ruke 😀
Ahojte, moja dcera ma svoj ucet od 4 rokov. Bez karty zatial. Ide o to ze je to jej ucet. Peniaze ktore tam dam mi nikto nikdy nemoze zablokovat. Ziaden exekutor, lebo je dcerin. Nie moj. Takze ako poistka super vec. Odporucam.
A ked bude cas, na ZS ak bude treba - vybavime kartu. Radsej jej dam kartu ako peniaze. Tie strati, alebo ukradnu jej. Kartu vieme do par minut blokovat... takze opat bezpecnost. A sme male mesto, mam dve deti a u oboch budem rovnako postupovat. Ucia sa hospodarit, setrit a sleduju ako si vazit peniaze. Snazim sa pozitivne vplyvat ...
Osobne si myslim, ze 12 rokov je na osobny ucet a kartu este malo. Tak od 15-16, ked pojde na stredu, mozno.