Aký je poplatok za poslanie peňazí do Ruska?

sarlottt
1. nov 2023

Rusi IBAN Poslanie peňazí z Raiffeisen bank

Dobrý večer prajem chcem sa spýtať či Rusi majú IBAN . Chcem jednému človeku poslať peniaze z bankového účtu Raiffeisen bank a aký je poplatok za poslanie do Ruska ďakujem krásne

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarlottt
autor
1. nov 2023

@julia_a_romeo ďakujem krásne a aký je poplatok?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarlottt
autor
1. nov 2023

@julia_a_romeo to viem chcem poslať peniaze do Ruska cez banku Raiffeisen len neviem aký majú poplatok

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guudy
1. nov 2023

@julia_a_romeo zbytocne minas svoju energiu na dalsieho cloveka, co pouziva MK namiesto googlu 🙂

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rooskoliv
1. nov 2023

Inak, Rusov odstrihli od Swift, takže je otázka, či tam vôbec peniaze dokážeš poslať. Takže určite smer banka

viera27
1. nov 2023

Do ruska a bieloruska sa vzdy posielali peniaze radsej cez paypal.

mirkam3
1. nov 2023

@viera27 ale dosť pochybujem ze niekto, kto nevie používať google, dokáže použiť paypal 🤣

hiro
1. nov 2023

@viera27 "Bohužiaľ, PayPal nie je v Rusku dostupný, pretože pozastavil možnosť odosielania a prijímania prostriedkov z ruských účtov a prestal prijímať nové ruské účty."
"Visa, Mastercard a American Express ukončili svoje podnikanie v Rusku"
- to mi z toho vychadza ze co maju v kolonke uvedene ze sa nachadzaju v inej krajine? A ako sa k peniazom dostanu ak ich nemozu z PayPal previest na svoj ucet ani vybrat kartami ktore podporuje PayPal?

hiro
1. nov 2023

Nieco podobne mi hovorili kolegovia v Maroku - oni ani nepoznali AliExpress, objednavali tie iste veci 5-10x drahsie cez Marocke stranky. Kedze ich vlada celkom uspesne bojuje roznymi sposobmi proti terorizmu tak jedna z tych veci bola aj to ze Visa a podobne medzinarodne karty vydavali len overenym ludom. Takze aj ked si zalozili PayPal/AliPay tak nemohli nan dostat peniaze ani kartou ani prevodom takze ani platit z neho nemohli aby si odtial nieco objednali. Ako u nas ked boli ZBK karty - dalo sa s nimi platit v obchodoch, vyberat z roznych bank, lepsie ako ked kazda banka mala predtym svoju specialnu kartu. Ale ZBK karta sa nedala pridat do PayPalu, nedalo sa s nou platit na AlieExpress (jasne v tej dobe ani neexistovali) - ale kedze ich nik iny nebral/nepodporoval okrem Slovenskych bank a obchodov tak ich pouzitie bolo obmedzene...

mamamasama
1. nov 2023

Nečítam komentáre, tak neviem či to tu už niekto spomenul, ale ja na zahraničné platby v iných menách používam apku Wise. Fakt rýchly a relatívne lacný spôsob ako poslať peniaze na zahraničný účet.

maranco
1. nov 2023

@sarlottt priamo na účet už do Ruska teraz nepošleš. Môžeš to skúsiť sprostredkovane cez Tureckú banku, alebo Čínu a Indiu. Jednoduchšie to vyriešiš ak pošleš cez Bitcoin.

viera27
1. nov 2023

@hiro zaujimave. Ale nejak to museli niektori ojebabrat,predpokladam ze cez banky kazachstanu napr. Lebo minuly rok uz boli odpojeni,ale znama kupovala z Bieloruska psa cez paypal.

ivangeline
2. nov 2023

Zavolaj do banky.