Ahojte, myslím, že otázka je jasná aký je podľa vás nadštandardný plat?
3000 e +
3000+ eur v čistom
2000+
Za akú prácu?
Záleží aj kde? V Bratislave, v Prahe, v Michalovciach, Rimavskej Sobote? V chudobnejších oblastiach 2000 plus, v bohatších 3000 plus.
8000+ a ak by sa chcel niekto pozastavovať nad tým, že som spadla z mesiaca a že taký plat nikdy nevidel, tak len by som predom chcela poznamenať, že fakt, že ho nevidel neznamená, že neexistuje. Existuje👍 Aj oveľa vyššie príjmy existujú a preto je pre mňa tých 8k € spodná hranica nadštandardu.
Taký, aby som po zaplatení všetkých nákladov mala ešte aspoň 1000e na zážitky, sporenie atď.
3000€
No… ak by som bola upratovacka v 10 kancelariach, tak 1500 eur je nadstandardny plat. Ak by som bola IT v beznej firme, tak 4000 eur je nadstandardny plat, ak by som robila IT programatorku na vyssej pozicii, tak 1500 nie je nadstandardny plat..
Podla toho kde, v akom odvetvi, za kolko hodin, za akych podmienok, kolko zodpovednosti praca vyzaduje atd.
Na MK minimalne 10K v cistom, za menej tu ziadna ani nevstane z postele. A ak chces realitu, tak ked mas v Bratislave cca 1500€ priemer, tak cokolvek viac sa da povazovat cisto matematicky za nadstandard. Podobne pre kazdy kraj, a ak chces presnejsie, zavisle od pozicie, seniority a kvalifikacie. IT senior s 25 rokmi praxe v BB urcite zarobi nadstandard v pomere k juniorovi cerstvo po VS v Bratislave.
Toto je podľa Teba jasná otázka? Nepíšeš v akej práci, v akom regióne. Ale pre upratovačku v Uliči je iste nadštandard 1000.
3 t netto
@zuza265
@vulka ja si myslím, že sa pýta ak človek hľadá prácu a prvoradý je plat a teda nepôjde za upratovača alebo v štátnej správe na úrad na najnižšiu pozíciu tabuľkovo. Teda zase zobrať do úvahy že každý nemôže byť prezident USA alebo vlastniť Facebook. Ale proste nejaká práca pre napríklad pre človeka s maturitou kde sa vie zaucit a vie sa tam dostať, hoci možno znamená aj fyzicky náročnejšiu prácu alebo vyššiu zodpovednosť alebo nadčasy. Ale je reálne ju dostať a danému človeku ide hlavne o to zarobiť čo najviac.
ak v BA, tak 5tis mesacne v cistom bol pre mna nadstandard
@marsmykkok chapem. Ale je to pre ma nepredatavitelne pisat to takto a citam komentare. Je to pre mna absolutne specificke a je tam tolko premennych, ze ti neviem povedat co je pre mna nadstandard. Mat za klasicku pracu 8 hodinovku pondelok az piatok s nejakou strednou zodpovednostou, stredna miera stresu atd 2000 - je to nadstandard. Neviem na tu otazku odpovedat… skusila som len poukazat na to, ze je tam vela veci, od kt sa to odvija…
Zbytočná téma. Veď pre každého to je iná suma. Záleží za akú robotu nie ? Zarábal som aj 4000€ ale som sa nadrel potom 1000€ a nerobil som skoro nič. Teraz mám 2000€ a som spokojný ale ak by som žil.v BA tak 2000€ nieje až tak veľa. To je otázka z tých ako za koľko postavím dom.
@michal711 a potrebuješ dom? Bohatý je ten, komu stačí málo.
@zmrzlinka2021 myslim, ze to s tym domom malo iny zmysel🙈
2000e
U nás v ,,hladovej" doline je pre niekoho nadštandard aj 1000€ , väčšinou tu ľudia robia za minimálku.
Kamoš ITčkar v BA ma v čistom 5000€, ďalší kamoš cestár vo Swiss 5300 frankov. Veľa záleží aj od regiónu, práce, vzdelania. Iná životná úroveň je na východe ako na západe.
3500 čistom a viac
@tosomja u nás na západe 650-750eur
@kvetinka75 no u nás napíšu že 350e a plus energie. Ale zálohové platby si nastavia také, aby mali preplatky. Čiže 350e máme nájom a 250 energie 🙈
2500 v čistom