Ahojte, som szco. Aký dostanem daňový bonus na jedno dieťa 5 ročne pri podaní DP v ďalšom roku, keď prijem z faktúr budem mať iba 7800e za celý rok 2024. Výdavky som nemal žiadne. Dosť vela sme cestovali a reálne som pracoval iba 3 mesiace v roku. Manželka je na predlženom rodičovskom do 6 tokov so synom. Dakujem
@zalka manželka je na platenom rodičovskom.
Ešte sa opýtam, keby som mal konečnú sumu z faktúr trochu vyššiu, napr. 8500e, aký by bol rozdiel v daňovom bonuse? O koľko by bol vyšší?
Pri príjme z faktúr 8500e by som zrejme nemusel platit odvody do sociálnej poisťovne? Ďakujem za vysvetlenie
@zalka waw....tak toto by som nevedela vyrátať....vidieť ze sa vyznáš....
Pri príjme 8500e a neuplatneni žiadnych v dávkou a ani odvodov by bol DB max 1680e, ak by si mng uplatníl v DP. Tento príjem nie je dostatočný na platenie odvodov do SP.
@pieksamaki jednoduchá matematika
@zalka. To hej.....ale nechcelo by sa mi to vsetko az tak sledovat, tie zmeny.....ale zase je to potrebne...spravny ludia na spravnom mieste.....ak ta to aj bavi........ja mam uplne iný druh práce.....keďže som dlho bola doma.....už by som nedobehla tieto veci, aj tie dnešné technické pokroky
@pieksamaki to sa týka toho roku 2024, rok 2025 sa bude zase ináč rátať a DB bude nižší.
Ak si neuplatníš žiadne výdavky, a ani zaplatené odvody tak DB 1560e a dan zaplatíš 323e čiže čistý DB dostaneš 1237e ak je manželka na neplatenom rodičáku.
Ak je na platenom a uplatníš si ju v DP, tak dan bude 0 a danový bonus dostaneš 1560e