Ahojte, mám otázku, ak som za minuly rok mala hrubý príjem: cca. 25500€ ako zamestnanec na TP a neuplatňovala som si mesačne nezdaniteľnú časť základu dane, viete mi vypočítať aky dostanem cca. preplatok ? Ešte dodám, že nemám žiadny iný daňový bonus ani žiadne úľavy.
Vopred ďakujem 🙂
Ak to chces presnejsie, nahadz si sumy do elektronickeho tlacivka na stranke financnasprava.sk a ono ti dorata aj tu sumu nezdanitelnej casti samo (dvojklikom do danej bunky)
Uhrny preddavkov, SP a ZP boli aké?
Nebola by som si taka ista, ze nieco dostanes naspat 🙂
@vanilkovazmrzka dostane, lebo v priebehu roka neuplatnovala nezd.cast zakladu dane, tu teraz odpocita
Od ciastkoveho zakladu dane odpocitaj nezd.cast a vypocitaj dan, rozdiel.medzi odvedenou danou a vyratanou tebou je rozdiel, ktory Ti vratia. Udaje mas na potvrdeni o zdanitelnej mzde
@mk1111111111 ja ju neuplatnujem kazdy rok a kazdy rok na daniach doplacam… resp doplacam menej ako ked som si ju uplatnovala, ale doplacam vzdy.
@cukorfalat nemam ovela viac ako tuto autorka 🤷♀️ cisto iba hruby prijem bez nejakych nadcasov a premii by bol cca totozny, preto upozornujem, aby nebola prekvapena…
cca 760€
@cukorfalat Píše hrubý príjem: cca. 25500€. Neviem či je schopná posúdiť či je to vrátane sociálneho a zdravotného poistenia alebo už bez. Každopádne je lepšie čakať 760€ a potom dostať 914€ ako naopak.
Aj tak sme len dvaja čo dokážu vypočítať dane. Čakal by som tu aj nejaké účtovníčky čo to dajú z fleku.
@cukorfalat neviem… roky mi danove riesi firma a vzdy to vyjde tak, ze ma to len naserie 🙂 tazko povedat, ja sa v tom nevyznam, a bez konkretnych cisel mi nik neda konkretnu odpoved :D
Okolo 900€
@vanilkovazmrzka hruby prijem zahrna aj premie aj nadcasy, proste vsetko tam sa to nerozlisuje, ked si neuplatnujete nezdanutelnu cast a nevychadza preplatok na dani tak gratulujem k platu 😃
@moulin20 vobec neni k comu praveze, asi to vzdy bolo skor pre vela odrobenych nadcasov, a to nechces…. Lebo robit za dvoch a nemat ani zdaleka dva plne platy nic moc 😃
@vanilkovazmrzka nadcasy platene formou odmeny ze?...lebo nadcasy su zakonom obmedzene na 150 hod. rocne ..no smutne ze to takto zneuzivaju
Tak zjednodusene: vezmes si hruby prijem za cely rok, odpocitas zaplatene odvody na poistne, vypocitas vysku nezdanitelnej casti (ta sa od istej sumy znizuje, t.j. nie vzdy je narok na plnu sumu) a odpocitas zaplatene preddavky a dostanes rozdiel, co by ti mali vratit