Akú veľkú hodnotu v živote znamenajú pre vás peniaze?

leniz
17. nov 2024

Aku veľkú hodnotu v živote znamenajú pre vás peniaze?

buberova
17. nov 2024

Ako niečo čo je nutné mať v živote ale nemám ich na prvom mieste

trema
17. nov 2024

velku, nemat peniaze, tak nemam byvanie, jedlo, oblecenie, zazitky..

doriiis
17. nov 2024

Takú,že ich potrebujem a mám rada.
A z lásky človek nevyzije.Za peniaze si zdravie nekúpis,ale kúpiš si služby,prostriedky,ktoré to to zdravie pomáhajú udržiavať a v prípade potreby pomozu rychlejsie

zuzanita1609
17. nov 2024

Nikdy som si nezakladala na mamonárstve a kupovaní zbytočností. Učili ma, vážiť si to čo mám a ak niečo chcem, prácou a vytrvalosťou si to zaobstarám. Je pravda však,že bez nich sa žije ťažšie,ale aj to,že s nimi (v niektorých prípadoch), ešte ťažšie. Podľa mňa,peniaze nikdy nikomu to ozajstné šťastie nepriniesli. V skromnosti a aj (v ovládaní finančnej gramotnosti) je človek "asi naozaj" spokojný 😊.

nynia
17. nov 2024

V mojom hodnotovom rebríčku jednu z najväčších hneď po šťastí a zdraví.

basulaak
17. nov 2024

@leniz velku peniaze su pre mna sloboda.

betulinka1
17. nov 2024

@leniz pre mna je to základná hodnota. Aby sme mali kde byvat, co jest a mohli si kupit co sa nam paci.

mimirka32
17. nov 2024

@leniz od penazi podla mna zalezi aku budes mat kvalitu zivota. Kto hovori, ze peniaze nie su dolezite asi nikdy nemal ich nedostatok

sisska96
17. nov 2024

Veľkú. Z peniazi si kúpiš, jedlo, bývanie, oblečenie , všetko. Kto nemá peniaze ostane na ulici s holou riťou

glorikarebeka
17. nov 2024

Veľkú, neviem si predstaviť, že ich nemám, ale ja hovorím kto si neváži malý peniaz, nezaslúži si veľký

minesasubu
17. nov 2024

Za mňa sú peniaze prostriedkom ako ziskať veci ktoré majú pre mňa hodnotu , peniaze ako také nie
neurobia ma ani štastnou ani spokojnejšou

janka1011
17. nov 2024

@leniz veľkú, bez peňazí nemáš nič. Ani to zdravie, aj keď sa vraví, že za peniaze si zdravie nekúpiš, ja tvrdím, že do istej miery áno. A z lásky ešte nikto nevyžil, ani nezaplatil účty.

obkladac
17. nov 2024

Nie je dobré mať peňazí veľa máš starosti, nie je dobré mať peňazí málo máš starosti, hodnotu máju takú kedy ich potrebuješ.

dkethe
17. nov 2024

Ziadnu a zaroven ich velmi potrebujem. Lebo Hodnotu ma pre mna to co za ne kupujem.
Cestovanie. Kultura. Rozmanite hobby.
Viete jak to, peniaze ma stastnou neurobia, ale dovolenka s rodinou ci jazda na koni hej 😂

luccija
17. nov 2024

@leniz čím som staršia, tým dolezitejsiu

euka210
17. nov 2024

@leniz peniaze su potrebne pre zivot, ale su prostriedkom, nie cielom zivota.

annm81
17. nov 2024

Som vcelku skromná, nepotrpím si na šperky, drahé autá, značkovú módu. Myslím, že pokiaľ ide o mňa, v pohode a šťastne by som dokázala žiť aj s omnoho menšim množstvom peňazí ako mám. Peniaze robia ale život pohodlnejším a pestrejším.

Veľa sa ale u mňa zmenilo narodením detí. Netrpíme nedostatkom, majú plnú izbu hračiek, každý mesiac máme niekoľko výletov, investujeme do ich vzdelania, sú to šťastné deti, ktorým skoro nič nechýba. Ale - svokrovci žijú pri oceáne - každoročne tam deti strávia pár týždňov, ale keď odchádzajú, vidno ako ťažko sa s tým miestom lúčia. Druhí starí rodičia žijú "len" tisíc kilometrov od nás a deti ich vidia častejšie. Stále je im ale ľúto, keď odchádzajú. Letieť 3x ročne za oceán a 5x ročne na Slovensko by už pre nás bolo finančne nezvládateľné. Nemôžem teda deťom dopriať úplne všetko, čo by som chcela. Často pri tom myslím, aké hrozné musí byť pre matku, ak dieťaťu nemôže dopriať veci, ktoré sú pre mňa samozrejmé. Takže sama s mužom by sme boli šťastní aj v relatívnej chudobe, ale s deťmi nie.

belle_vie
17. nov 2024

Na jednej strane viem, ze za peniaze si lasku, zdravie ci stastie nekupim.
A na druhej strane sa mi komfortnejsie zije s tym, ze nemusim vymyslat recepty podla akcii v potravinach, bat sa, za co kupim detom zimnu vybavu.
No a snazim sa ich minat za veci, ktore mi davaju zmysel. Rada priplatim za kvalitnejsie potraviny, zazitok, za nieco ekologicke. Ale nie som zatazena na vymyslene znacky "statusu", riadim sa pomerom cena:vykon/kvalita.

milanemila
17. nov 2024

@leniz zabezpecuju nam pohodlny zivot, kvalitnu zdravotnu starostlivost, vzdelanie pre deti, moznost cestovat a spoznavat svet. Bez penazi sa zit neda, nezenieme sa za nimi bezhlavo, ale ano snazime sa zarobit viac a tym si zabezpecit spokojny zivot. Nikdy by som niekoho neokradla alebo sa neobphacovala na cudzi ukor alebo nebola 16 hodin denne v praci na ukor casu s rodinou, ale ano karieru robim aj kvoli viac peniazom.
Pravu lasku si za peniaze nekupis, ale nesuhlasim s tym ze si za ne nekupis zdravie a stastie. Vdaka dobremu zarobku clovek moze kupovat kvalitnejsie potraviny, viac dbat na zdravy zivotny styl, zaplatit si nadstandardnu zdravotnu starostlivost. Mna napriklad robi stastnou cestovanie, to ze detom mozem kupit bicykel/lyze/korcule a sledovat ich ako im robi radost sa ucit nove veci. To ze mozeme len tak pre radost ist do kina/divadla, dekustacne vecere, kupit si aj nieco iba tak z rozmaru nie nutnosti 🤷🏼‍♀️…

leidin
17. nov 2024

To by znamenalo, ze by ma navzdy prestala obtazovat matka.

petamich
17. nov 2024

Peniaze pre mna hodnotu nemaju, hodnotu ma co si vdaka nim mozeme dovolit

nerko
17. nov 2024

@leniz hodnotou by som to nenazvala. Je to platidlo, ktorÿm zabezpečujem moje potreby a potreby rodiny.

tiezjedna
17. nov 2024

@leniz Peniaze sú dobrý sluha, ale zlý pán.
Ich najväčšou devízou je sloboda. Čo si pod ňou kto predstaví, je na ňom

123kika1234
17. nov 2024

Veľmi dôležitú.

hellwant
18. nov 2024

Veľkú, ale nie najväčšiu prioritu znamenaju pre mňa slobodu.

kristinapetronela
18. nov 2024

Peniaze sú na to aby sme mali kde bývať ,čo si obliecť ,čo jesť ... Bez peňazí by sme boli bezdomovci

misanthropicdann
18. nov 2024

@leniz obrovskú
Peniaze sú pre mňa sloboda.
Mat státisíce na účte = môžem si kúpiť co potebujem = nepotrebujem stráviť 25% produktívneho života práci = môžem sa venovať hocičomu a hľadať co ma napĺňa = šťastný život.
Slúžia mi ako najjednoduchší spôsob porovnávania svojho života a miesta kde sa v ňom nachádzam a života ľudí kam sa chcem dostať.

margotka17
19. nov 2024

@leniz peniaze sú nevyhnutné pre fungovanie v spoločnosti pre každého človeka. Vďaka nim si môžem platiť jedlo, teplo, vodu, oblecenie. To je ten základ a ešte niečo navyše, že si kúpim to, bez čoho by som dokázala prežiť. U mňa sú iné hodnoty na prvom mieste a to je rodina, priatelia, kamaráti, susedia...

anouschka5
Dnes o 07:05

@basulaak presne tak - sloboda a tú ja mám veľmi rada